התיעצות בנוגע לתבחין משולש

התיעצות בנוגע לתבחין משולש

שלום, התחלתי להתוודע לפורום הזה בימים האחרונים, ואני מוצאת אותו מעניין ונעים. רציתי להתיעץ בנוגע לתבחין משולש. אני בת 35, בסוף שבוע 16 להריון ראשון, ואני גרה באנגליה (לצערי עד הלידה כבר אהיה חזרה בישראל...). הבדיקות היחדיות שעשיתי עד כה זה US בשבוע 12 שכלל שקיפות עורפית, והתוצאה היתה טובה - 1:1300. ביקשתי לעשות גם תבחין משולש, כי הגישה שלי היתה - "מה אכפת לי", זו בדיקה לא פולשנית לעובר, בלי סיכונים, ונותנת עוד אינדיקציה. הבדיקה לא מתבצעת פה כנוהל שיגרתי, אבל הבנתי שאוכל לעשות אותה בכל זאת. עכשיו דיברתי עם האחרות האחראית, ובצורה די נחרצת היא אמרה לי שלא אוכל לעשות את הבדיקה, שעושים אותה רק לנשים שפספסו שקיפות עורפית, ושהאמינות שלה נמוכה יותר. אני לא מתכוונת לעשות דיקור מי שפיר, הן בגלל הסיכון והן בגלל התפיסה המוסרית שלי... אז ההתלבטות היא - האם להניח לזה ולהרגע, להנות מהעובדה שאני במערכת לא לחוצה ולא מלחיצה... או - לנסות להתעקש (אני חושבת שיש לי טופס הפניה, ולכן, היפותטית, אני יכולה פשוט לנסות להגיע ולעשות את זה...). אני מניחה שהדילמה הזו מלווה אותי לא רק בנקודה הזו, אלא בכלל - אני הרבה על המתח בין קבלה לשליטה.

זו החלטה מאוד אישית

אכן בדיקת התבחין המשולש היא בדיקה מאוד מאוד לא אמינה. השקיפות העורפית, למיטב ידיעתי, הרבה יותר משקפת וזה במיוחד אם נעשתה בשילוב של בדיקת דם. חוצמזה, אם את לא מתכוונת ממילא לעשות מי שפיר ו/או להפיל את העובר במידה ויתגלה מום זה או אחר, אז בעצם בשביל מה לך להתעקש על תבחין משולש? זה הרי לא יתן לך הרבה, כי גם אם התוצאה תצא לא טובה יש לך סיכוי גדול מאד שזו תוצאה לא נכונה (ולהיפך) ואת לא תלכי לעשות מי שפיר בכל מקרה... בקיצור - לי זה נראה מיותר. מה שכן, אני חושבת שזה כן חשוב לעשות US לסריקה אנטומית בסביבות אמצע ההריון - הרבה יותר מתבחין משולש. אני אישית לא עשיתי תבחין משולש, אבל כם שקיפות וכן סריקה בשבוע 20. ולסיום סיומת - אני חושבת שבהריון ולידה בפרט ובהורות בכלל, חשוב ללמוד לשחרר שליטה על חלק מהדברים וגם חשוב להחליט עם עצמך על מה שווה לך להתעקש ובשביל מה ההתעקשות. להתעקש על בדיקה רק כי את רוצה להיות "השולטת" במצב למרות שלבדיקה אין משמעות בסקאלה הגדולה של הדברים זה קצת חבל בעיניי. את יכולה להתאמן בלקיחת שליטה על דברים שיוכלו להיות יותר משמעותיים עבורך (לדוגמא: ניהול הלידה שלך באופן שמתאים לך ולא רק לצוות הרפואי). אם את מדברת על שליטה במצבו של העובר - זה באמת משהו ש*אין* לך עליו שליטה כרגע, ואם את לא מתכוונת להפיל/לעשות מי שפיר אז גם לא תהיה לך שליטה על המידע האם הוא בריא או לא כי התבחין המשולש לא מסוגל לשקף לך במאה אחוז (וגם לא באחוזים הרבה יותר נמוכים).

רוניב29

New member
שלום לך

אני חושבת שהייתי מוותרת על הבדיקה מאחר ואחוזי הניבוי שלה הם כ-60% בלבד ומתקבלות בה המון תוצאות שווא מפחידות שרק מלחיצות את ההורים ולא תורמות דבר לעובר. הרופאה שלי נותנת אותה בלית ברירה ולטענתה בשנים הקרובות היא תצא מסל הבדיקות לנשים הרות כיון שאינה אמינה ויש אלטרנטיבות טובות ממנה. השקיפות היא בדיקה אמינה הרבה יותר (כ-90% ניבוי) ובסריקה (שבוע 22-23) אפשר גם לקבל עוד אינדיקציות על מצב העובר. אחד הדברים שהיו לי קשים מאוד בהריון הראשון (ולהפתעתי נפלאים בהריון השני, הנוכחי) הוא חוסר השליטה, הודאות, הידיעה. בפעם הקודמת לא הצלחתי להתמודד עם המחשבה שאני לא באמת יודעת מה קורה אצלי בבטן
הפעם אני נהנית מהתחושה המשחררת לפיה העובר בסדר, מוגן ברחם כפי שלעולם לא יהיה בחוץ וכי שנינו עוד משוחררים מהקשיים שנכונים לנו בעתיד. לא יודעת אם הצלחתי להסביר את עצמי כמו שצריך, אך השורה התחתונה שלי: אם את יכולה לשחרר קצת במקום שבו ממילא אין לך שליטה, אולי תגלי שזה בעצם מה שנותן את השלווה (שמעניקה תחושת שליטה). בהצלחה!

מצטרפת למציעות לוותר על הבדיקה

הדבילית הזו. אני לא עשיתי אותה בהריון הקודם, כן עשיתי שקיפות עורפית ו2 סקירות מורחבות. הבוס שהיה לי כשהייתי שכירה, שהיה כבר סבא לנכדים, היה קורה לבדיקה הזו "הבדיקה להלחצת הסבא"...
ואני אגב, בתור קונטרול-פריק בתהליך ויתור, מצאתי שנעים לי להמיר את המחשבה על "חוסר שליטה" במחשבה שאני מוותרת ומעבירה את השליטה לגוף שלי. ואז לי נשאר "רק" לקחת אחריות...

debby12

New member
מנהל
לדעתי זה "חלבון עוברי" כלומר

בדיקת הדם הזו של אזור שבוע 17. גם בעיני היא קשקוש כי מאוד לא אמינה. אמרו לי שלפחות היא טובה כדי לנבא רעלת. שוין. עשיתי אותה, הייתי אצל רופא מאוד מקפידן ונחשב - ואף אחד לא ניבא את הרעלת האיומה שחטפתי. מה שכן - אם כבר עושים שקיפות עורפית בעיני כדאי לעשות אותה ביחד עם בדיקת הדם שלה פשוט כי היא מגדילה את המובהקות שלה (וזו בדיוק אותה בדיקת דם כמו התבחין המשולש של שבוע 17).

Merav B R

New member
בהריון השני עשיתי אותה רק

for the record כי ממילא עשיתי מי שפיר (מרצון, לא כי היה סיכון). בהריון השלישי אני בספק אם אעשה... (כי אין לי ספק שאעשה מי שפיר), ואגב, עד היום אני לא מבינה איך לא עשיתי מי שפיר גם בהריון הראשון...

תודה על התגובות וההתיחסות

אני חושבת שכבר כשכתבתי את ההודעה הראשונה נפל איזה אסימון, אבל אני עדיין צריכה להתבשל עם זה. בכל אופן - נכון למחר אני לא הולכת לדפוק על שולחנות....

בתור מי שעשתה ומתחרטת...

אני עשיתי בהריון הראשון שלי את הבדיקה וקיבלתי FAjavascript:checkForm() שלח/יLSE POSITIVE, או במילים אחרות תוצאה של 1:2. כן - זו לא טעות הקלדה. אחד לשניים. כלומר, אחד לשניים שלבת שלי יש מום. אי אפשר לתאר את רמת הלחץ וההיסטריה שהתוצאה הזו גרמה לנו. כמובן שעשינו מי שפיר מיד, וכמו שאת מבינה מתחילת ההודעה - הכל יצא תקין. היום יש לי ילדה מדהימה בת שלוש וחצי. כששאלתי אחרי מי השפיר איך קורה כזה דבר, אמרו לי שזה "הצד האפל של הסטטיסטיקה"... בקיצור - לדעתי, או שאת מחליטה שאת נשארת עם השקיפות (תוצאה באמת טובה) או שאת עושה מי שפיר, או שכלום. אבל התבחין המשולש חסר טעם בגלל האחוזים הגבוהים של הטעויות בזיהוי.

למעלה