התיעצות בקשר להצעת רעיון לחברה בארץ

generl audi

New member
התיעצות בקשר להצעת רעיון לחברה בארץ

חשבתי על רעיון מסוים שיכול ללכת טוב לחברת תקשורת . השאלה איך כדי להציע ולדעת שלא לקחו את הרעיון שלך בחינם בלי לתגמל אותך על כך איך אפשר לדעת אם הם חשבו על הרעיון או לא? כי פעם שלחתי רעיון לחברה מסוימת אחרי תקופה אמרו לי כבר חשבנו על זה לבד וזה לא נראה לנו . אחרי כמה חדשים זה הופיע אצלהם . השאלה מה אני עושה עכשיו ? יש לי הצעה ואני פוחד שיעשו את הטריק הזה שוב אשמח לקבל ממכם תגובות שנה טובה ומתוקה.

E s t e b a n

New member
שלוש אותיות

NDA = Non-Disclosure Agreement זה מסמך שהוא בעצם חוזה בדיוק למטרה הזו. אתה מחתים את מי שאתה משמיע לו את הרעיון (עוד לפני שהשמעת) והוא מתחייב לא להשתמש בו בלי רשותך וכו'. חפש באינטרנט, יש המון כאלה לדוגמא. אבל אם אתה רציני, קח את עצמך לעו"ד ותשיג NDA מקצועי שתקף בארץ ובחו"ל ובכל המקומות האפשריים. כדאי לך לדעת שרוב החברות הגדולות לא ממש אוהבות לחתום על דברים כאלה. זאת אומרת אם אתה מישהו לא מוכר, הן בהחלט מעדיפות לוותר על הרעיון שלך מאשר להתחייב לדברים כאלה.

generl audi

New member
אז זה בעיה.

וסתם כך למסור את הרעיון הם ישתמשו בו בתור רעיון שלהם לא נראה לך? יש סיכוי לדבר שם עם מישהו רציני שידע להתייחס בהגינות ? כי פעם שלחתי ומאד נראה לי שהם השתמשו ברעיון ושיקרו לי רק אני לא יכול להוכיח את זה אתה מבין. תודה על הרעיון.

תפרק את הרעיון

תגדיר מה האפקט הריווחי שלו, איזו בעיה הוא פותר וכ"ו אתה צריך לחשוב כמו פילוסוף. תגיד משהו כמו "יש לי טכנולוגיה שפותרת לכם ככה וככה, רוצים לשמוע עוד? ואז תגיד משהו על הרווחים הצפויים (עדיף עם גרף)...ושוב "רוצים לשמוע עוד?" תעשה זאת עוד ועוד, כל פעם עם שאלה "רוצים לשמוע עוד?" עד שהם ממש ירצו לדעת מה זה ואז תחתים אותם על מסמך כתנאי לחשיפת הרעיון השלם. כמה שיותר פיתיונות מעניינים= יותר סיכוי שהם יחתמו.

אולי אתה יכול לתת את המשא ומתן

לעורך דין שמתמחה בזה? גם הוא בטח יפרק את זה לפיתיונות. רק תזכור להחתים את העורך דין...

neko

New member
מצטער להרוס,

אבל גם הרעיון הכי טוב בעולם לא שווה כלום. חברות גדולות לא משלמות על רעיונות. יש 5 שלבים בסטארטאפ: 1. רעיון ואנשים 2. אבטיפוס עובד 3. מכירות 4. רווחים 5. מחזור מעל סכום מסויים (בד"כ 10 מיליון, אבל תלוי במוצר) חברה בשלב 1 שווה... כלום. חברה בשלב 2 שווה מעט מאד. רק בשלב 3 ומעלה אפשר באמת לראות רווח משמעותי ממכירת החברה. אז מצטער לפוצץ לך את השאיפות לכסף קל, אבל הדרך היחידה לעשות כסף מרעיון הוא להקים חברה ולפתח אותו לרמת אבטיפוס. אם אתה מחפש ד"א חברה סלולרית לעבוד מולה, סמסונג ידועה בכך שהיא אוהבת רעיונות של חברות קטנות.

למעלה