התיעצות בקשר למכונת קפה ...

  • פותח הנושא avma
  • פורסם בתאריך

avma

New member
התיעצות בקשר למכונת קפה ...

שלום לכולם אני חדש בתחום ומעוניין לקנות מכונה ידנית (לא מפחד מההתעסקות)

בסיבובים שעשיתי בחנויות וברשת ראיתי מספר מכונות gaggia classic ,ascaso steel,rancilio,Graef ES85
למען האמת לא התכוונתי להשקיע סכומים כאלו אבל מהר מאוד הבנתי
שאין מנוס אם אני רוצה להינות מהמכונה יותר משנתיים והגדלתי את התקציב מעט.

אז ככה מההתרשמות שלי (ואני חסר ניסיון בתחום) ה- Graef כרגע מאוד קורצת לי מכמה סיבות :

1. טעמתי את הקפה שהוציאו לי ממנה והיה לי ממש טעים (יכול להיות שזה התערובת אבל עדיין זה יצא מהמכונה הנ"ל).
2.היא מגיעה עם מטחנה CM70 מתנה (אין מתנות חינם), והציוד שמגיע איתה מסביב נראה מקצועי ומרשים (קנקן טמפר ידית וכו').
3.המכונה נראית מסיבית ועשויה היטב.

החסרונות הם :
1. לא מצאתי עליה שום המלצה בשום מקום ולכן אני מחפש המלצות מכמה שיותר אנשים שהתנסו איתה אז אם יש כאן משהו עם ניסיון עם המכונה זה הזמן לשתף.
2. (עדיין לא סגור שזה חיסרון) שמעתי שיש לה תרמובלוק ולא דוד מה שיש ברוב המכונות, האם זה מעיד על משהו באיכות המכונה / קפה
ואם משהו יכול לתת הסבר מה היתרונות ומה החסרונות אני אודה לו מאוד.
3. המחיר נראה לי יחסית גבוהה - ראיתי את המחיר באתרים בחו"ל לדגם היותר מתקדם ES90 שמוצע בארץ ב-5500 בפחות מחצי מחיר.
4. מכונה גרמנית שמיוצרת בסין .

בנוסף ה- Gaggia Classic גם משכה אותי עם הרבה המלצות לטוב ולרע אך עדיין היא נראתה לי קצת פחות מאסיבית ליד ה- Greaf
ascasso ןה- rancilio קצת יקרות יותר אבל נראה לי שהם הכי מומלצות אך בעדיפות אחרונה בגלל מחיר יקר יחסית
תודה לכל העוזרים.
 

avma

New member
גרמני =

התכנון , הגדרת החומרים הפיקוח על הייצור, החברה שמאחורי המוצר.
סיני = כוח האדם לייצור.
ככה אני מבין שזה הולך בימינו אין מה לעשות הסינים מוזילים עלויות.
הערכה שלי שרוב המוצרים מיוצרים בסין ואם לא אז סיכוי טוב חלק גדול מהרכיבים שלהם.
 

gady18

New member
יש הבדל בין מוצר מדבקה למוצר המיוצר בסין

מוצר מדבקה מיוצר כל פעם במקום אחר.
הבעיה שמונובלוק כנראה זאת השיטה הכי זולה והכי לא טובה ליצר מכונת אקספרסו.
נוסף לכל לפי מה שכתוב בהתחלה הטמפרטורה חמה מדי והקפה נשרף.
כלומר אני לא הייתי קונה מכונת מונובלוק במחיר כזה.
 

dudi4321

Active member
מונובלוק זה אסלה בשרותים

שהניאגרה צמודה ישירות מעל האסלה


התכוונת לטרמובלוק. גוף חימום שהמים עוברים במחילה דמויית צינור וככה אפשר לחמם את המים בצ'יק.
 

gady18

New member
עוד פעם עדיף שיענה מומחה

אבל המכונה היא כנראה מונו בלוק שכנראה זאת השיטה הכי זולה וכנראה פחות טובה
וזאת מכונה חדשה יחסית וכנראה לא נפוצה אם בכלל
בכל אופן עדיף שמנהל הפורום יענה .
מה שנכון כנראה יש שתי טרמובלוקים אבל אם אני לא טועה ההקצפה תהיה בעיתית
 

avma

New member
תרמובלוק אחד בדגם שאני מתעניין

בדגם המתקדם יותר (ES 90) יש שניים
אבל במחיר שרוצים עליו בארץ (5400 ש"ח)
הייתי שם את היד על הרבה דגמים אחרים לפניו ...
לגבי החסרון של תרמובלוק אני לא בקיא ולכן לא יודע לומר אם זה + או - .
בכל אופן תודה
 

gady18

New member
ברצינות

טרמובלוק זהה לאטמור כלומר המיים זורמים דרך גוף חימום במכונות טובות יש דוד
בקשר להקצפה הקיטור הרבה פחות טוב והקיטור בא בפולסים . וכמובן לפי מה ששמעתי בטרמובלוק הקפה יותר נשרף
עדיף שתברר אצל מומחה למשל מנהל הפורום לפני קנייה כי המכונה יקרה . וחבל לקנות ולהצטער.
http://www.amigo-pt.co.il/boiler.html
בדרך כלל מכונות אספרסו מיקצועיות זה דוד או 2 דודים במקרה שלי אני לא חובב קפוצינו
ולכן מספיקה לי מכונת דוד אחד ללא מחליף חום ( שבה הקפה זהה למכונת 2 דודים)
בעל אופן לפי מה שנראה עוד 800 שח ויש סילויה כדאי שתתקשר לכמה חנויות אם תמצא
בזול למשל בסאפורה תקבל אותו מחיר, ואולי גם בחנויות אחרות
 

gady18

New member
תוספת

במכונה תבדוק סוג הדוד רצוי פליז או נירוסטה
האם יש טריקים כמו מגביר קרמה , האם הידית עשויה מאלומינים , תחזוקה האם יש מחליף חום
לחובבי קפוצינו או אין לחובבי אספרסו וכמה המחיר בחול לעומת המחיר בארץ
וכמובן תנסה לראות מכונות משומשות כדי לדעת מה קורה למכונה לאחר זמן רב.
מכונות יקרות ההפרש חול ארץ קטן אם בכלל במכונות זולות ההפרש הוא פי 2 או 3 לפעמים.
 

Yehuda Badihi

New member
בדוק reviews באתרים בחו"ל

באמזון הגרמני למשל יש גם תגובות חיוביות וגם שליליות. התלוננו בעיקר על זמן חימום ארוך במיוחד (30 דקות!) ועל קפה פושר.
 

gady18

New member
בזמנו חניות מסויימת המליצה עליה

אבל לא ידעתי שזה תרמובלוק .
בסוף החלטתי לקנות משהו יקר ואני בינתיים לא מצטער.
 
על טרמובלוק ושאר ירקות...

נתחיל מזה שהדיל שמציעה הגראף הוא על הנייר נראה נחמד אבל, אישית ממש לא עפתי על המכונה הזו, כשיש טרמובלוק אחד, קשה לייצר הרבה מנות קפה ברצף, הטרמובלוק נלא מחמיא שיש במכונה הזו אינו מתאים למכונה ולמה שהיא מתיימרת להיות, רוצה לקנות מכונת טרמובלוק טובה,? קנה אסקסו דרים חדשה או אסקסו בייסיק חדשה. במכונות הללו יש גם טרמובלוק והוא יותר מוצלח. והמכונות זולות יותר.

אני אישית הייתי ממליץ לך דווקא על הסילביה או על האוסקר של נובה סימונלי, אני יודע שזה יקר יותר, המכונות הללו בנויות טוב יותר, המעטפת אינה עשוייה ממעטפת מיציקת מתכת שהקורוזיה שלה נראית רע , קילופי ציפוי וכאלו. אם אתה מחפש מכונה שתחזיק שנים ארוכות הגראף לא נראית לי מכונה ש"תזדקן" יפה...

לגבי טרמובלוק. החל משנת 2016, בשל תקנות צריכת אנרגיה ומניעת זיהום הסביבה, כנראה שכל המכונות שמוגדרות "ביתיות" יהיו מחוייבות לוותר לחלוטין על מחמם מים שעשוי רק מאלומיניום, אסור יהיה להשתמש בדוד לחץ או בדוד נפח עם גופי חימום טבולים. הטרמובלוקים פשוט יהיו נפוצים כמעט בכל המכונות הביתיות..
הקביעה שטרמובלוק מתימה לאטמור או למכונת קפסולות, ואינה מקצועית דיה או שאינה מאפשרת יציבות טרמית אגיד שזו קביעה בעייתית...
איזה טרמובלוק? ה"ברלה" שנמצא בכל מכונות גאג'יה וסאקו האוטומטיות משנת 2009 דווקא באופן מפתיע עושה עדובה טובה אבל לא טובה מספיק למכונה ידנית. הטרמובלוקים מהדור החדש של אסקסו, מצויינים ושומרים יציבות יחסית טובה, שאינה נופלת מסינגלבויילר קטן.
בחברת איסומק יש מכונות מקצועיות בעלות 3 ראשי חליטה, דוד 3 ליטר(במקום 15-13 ליטר במכונות כאלו בעבר) עם מחליף חום שמספק מים בטמפ' 70 מעלות לטרמובלוקים שמעלים את הטמפ' ל94 מעלות ובנקודת מפגש של מים קפה המים בטמפ/ 91.8 ברמת דיוק של 0.2 מעלה . מדובר בחיסכון אנרגיה עצום כי דוד 3-4.5 ליטר אינו צריך גוף חימום חזק במיוחד והטרמובלוקים זקוקים בערך ל550 וואט בשביל לתפקד, בגלל אופי ומאסת המתכת הטרמובלוק מקבל פיקים של מתח למשך שניה או שתים בטווחי זמן של 10 שניות כך שיחס העבודה בין טרמובלוק במצב הזה לבין דוד 1/10-7 בטרמובלוק לאומת 1/4-5 בדוד.
זה הכיוון של מכונות אספרסו בעתיד.

איפה הבעייה מבחינתנו , הצרכן הביתי, הקצפה. אם אתה מחמם טרמובלוק באופן קיצוני בשביל שייצר קיטור, קשה מאוד לאלץ ירידת טמפ' לחליטה הבאה למשל. זאת הסיבה למשל שבהרבה מכונות טרמובלוק, יש טרמובלוק לקפה ועוד אחד כזה קטן או מחולל קיטור כמו שיש נניח בגאג'יה בייבי טווין.
 

gady18

New member
ושאלה דבילית

במכונות הביתיות של היום מה עדיף טרמובלוק או דוד.
כמובן שיתכן שבמכונה המקצועית שהזכרת הטרבו בלוק מוסיף עוד 20 מעלות שזה לא הרבה ,
וזאת מכונה מקצועית עם בקרה ואלקטרוניקה טובה השאלה היא מה קורה במכונות זולות.
האם הטרמובלוק מחמם מ 0 וכמובן למה לכל הרוחות לא מפורסם האם למכונה שאתה קונה יש
טרמו בלוק או לא
בקשר לאסקסו דוקא כתוב דוד
http://www.interpreq.co.il/product.asp?productid=84
וכמובן לפי המאמרים בטרמו בלוק צריך להפעיל משאבה והקיטור יוצא בפולסים.
בקשר לחסכון באנרגיה זה קצת דבילי כמה מכונות אספרסו יש
 
אתר אינטרנט זה דבר נפלא...

רק שצריך לתחזק אותו ולעדכן אותו, כי אם לא עושים את זה, אתה מקבל ממנו מידע שגוי...

אין עדיפות של טרמובלוק על דוד ולהפך,השאלה עבור מה? מה התנאים? מה הצפיות שלנו ומה הצורך...אין פה שחור ולבן.
 
למעלה