התיעצות בקשר לרופאים וקלקסאן

אני117

New member
התיעצות בקשר לרופאים וקלקסאן

שלום לכולן! אנחנו מתכננים הריון לאחר 2 הפלות מוקדמות ולאחר שנמצא אצלי פקטור 5 הטרוזיגוט, אני צריכה לקחת קלקסאן מרגע שיש תשובה חיובית. הייתי אצל פרופ' ברנר המטולוג מומחה מרמב"ם שהמליץ על 40 מ"ג והייתי גם אצל פרופ' קופרמינץ שהמליץ על 60 מ"ג. חזרתי לפרופ' ברנר והוא הראה לי מחקרים שלא הוכח שה-60 יותר יעיל ואמר שאם אני אקח 60 זה יכול לגרום לדימומים. מה הייתן עושות במצב כזה? אני לא יודעת מה לקחת. אני אמורה לעשות מעקב קרישיות ברמב"ם פעם בחודש אבל רציתי גם ללכת לביקורות אצל קופרמינץ. תודה!

קופרמינץ שייך לאסכולה מחמירה

שגורסת שאם יש ספק - אין ספק, ולכן ההמלצה על המינון הגבוה יותר. עם זאת, יש הרבה מן הצדק בדבריו של פרופ' ברנר, כי מינון מוגזם של קלקסן עלול בהחלט לגרום לדימומים, ולפעול כנגד המטרה שאותה מבקשים להשיג. קביעת המינון הנכון היא לא דבר פשוט, כי צריך להביא בחשבון אוסף של גורמים, כמו חומרת ההפרעה בקרישה, משקל האישה וכיו"ב. אני יכולה לספר שהתחלתי מ-80 (ע"פ רופא פנימאי), ירדתי ל-60 בהתייעצות עם המטולוג, ולאחר דימומים ירדתי באופן זמני ל-40 ואח"כ חזרתי ל-60. אני בעד ללכת עם דעתו של הרופא שאצלו את אמורה לעשות את המעקב. זה כמובן לא אומר שבהמשך ההריון לא יעלה צורך להעלות את המינון, אבל דיה לצרה בשעתה... עתליה

אני117

New member
היי

תודה רבה על התגובה המפורטת. אני אמורה להיות במעקב ברמבם אצל ברנר פעם בחודש לבדיקת דם לראות שהמינון בסדר. ואני אמורה גם להיות במעקב הריון אצל קופרמינץ. הבעיה שהם לא מסכימים על המינון אז אני לא יודעת מה לעשות...

gומבליקה

New member
באופן עקרוני, קופרמינץ הוא גניקולוג

וברנר הוא המטולוג ומי משקובע הוא ההמטולוג. כמו שאת יודעת רפואה זה לא מדע מדוייק ולכן הרופאים חלוקים בדיעותיהם. לפני כמה חודשים הייתי צריכה לעבור ניתוח והמנתח, המרדים וההמטולוג לא הסכימו על כמה זמן לפני הניתוח להפסיק את הקומאדין ולעבור לקלקסן, מינון הקלקסן ומתי להפסיקו. לבסוף המנתח אמר שההמטולוג יחליט (כי הוא הסמכות) והמרדים ביקש (הכל דרכי כמובן) שההמטולוג יתגמש לאור ניסיונו... בסוף מי שקיבל את ההחלטה היה אני! אין מה לעשות אנחנו בסופו של דבר מחליטות את ההחלטות הכי קשות כי אנחנו אלה שנצטרך לשאת בתוצאות. בקשר לבעייה הספציפית, המחקרים (לפי מה שאני יודעת, הייתי בהרצאה של ברנר לרופאים לפני 3 שנים..) שהראו כי תוספת הקלקסן לא משפיעה נעשו על קהל הרבה יותר מצומצם מאלו של המינון הגבוה יותר. דבר שני ברנר מתמחה בקרישתיות על כל ההבטים וקופרמינץ מטפל בנשים הריוניות! הסובלות מקרישיות, כך שאם זאת הייתה החלטה שלי הייתי מזריקה 60 מ"ג ואומרת לברנר שקופרמינץ המליץ לך והחלטת לשמוע בעצתו. כמו שאני מכירה אותו הוא לא יתרגש
, פשוט תכנסי לטבלה של הסטטיסטיקה של הנשים שמזריקות 60 מ"ג... המון בהצלחה

אני117

New member
תודה רבה!

אני גם נוטה ללכת לכיוון של 60מ"ג. היום גם הייתי אצל רופאת המשפחה בקשר לענין אחר לגמרי וסיפרתי לה שאני אקח קלקסאן אז היא אמרה לי - בואי אני ארשום לך מרשם, כמה את שוקלת? אז היא אמרה שההמלצה היא 1מ"ג ל-ק"ג אז רצתה לתת לי 60מ"ג. נקווה שברנר לא יתעצבן יותר מדי... שוב תודה!

למעלה