התיעצות דחופה

התיעצות דחופה

הקטנה שלנו בת חודש והיינו היום אצל רופא הילדים שבדק אותה ובסוף הבדיקה הוא שואל אותנו:"שמתם לב שהיא מוציאה לשון כל הזמן?" בקיצור הוא נתן הפניה דחופה לבדיקת דם של בלוטת התריס,ואמר שאחד הסימנים של בלוטה לא מאוזנת זו לשון גדולה. והוסיף שזו בדיקה מהוריד. א/ האם מישהי שמעה על התופעה של תינוק המוציא לשון (אני חשבתי שזה סוג של משחק שלה..), והקשר לבלוטת התריס? האם זה בהכרח סימן? ב/ איך עושים בדיקה מהוריד לתינוקת בת חודש???? האם הולכים למעבדה רגילה? האם יש אחות מיוחדת שיודעת להוציא דם מהוריד לקטנטנים (מכבי)? אני משקשקת מהעניין.... תודה מראש.. 22

2טלילוש

New member
היי../images/Emo26.gif

אנחנו במצב דומה גם התינוקת שלי בת חודש... אז אני מאוד מבינה אותך.... עוד התייעצות אני הייתי לוקחת!!!

SShirly

New member
../images/Emo26.gif

דחיפת הלשון החוצה יכולה להעיד על ביליון דברים. וזה לא בהכרח דבר רע. אבל כן, לכי לרופא נוסף להתייעצות... כדי להיות רגועה שהכל בסדר או לחילופין, במידה והרופא צודק וקיימת בעיה כלשהי - רצוי להתחיל בטיפול כמה שיותר מוקדם. בדיקת דם: אין מה לדאוג. ישנם רופאים ילדים שעושים זאת וישנם שמעדיפים שלא. רובם כן עושים ואין מה לדאוג. מדובר בבדיקת דם רגילה, מאוד פשוטה. משתמשים בד"כ בפרפרית קטנה וזה לוקח בדיוק 5 שניות. אצלנו האחיות מעדיפות לא לקחת דם מתינוקות עד גיל שלוש ולכן אנחנו עושים זאת בעצמנו אבל יש כאלה שיודעות. אין מה לדאוג, אף אחד לא יעשה משהו שהוא לא בטוח שהוא יכול.

leelaa

New member
אנחנו עשינו בדיקת דם מהוריד בגיל

3 שבועות. אצלנו האחיות בקופה (מכבי) עושות רק בעקב אז היינו צריכים ללכת לרופא ילדים שעושה את זה. לא היה לי לב להיכנס איתה כי אני בעצמי מתה מפחד מבדיקות דם, אז שלחתי את אמא שלי שציינה שהנסיכה בכתה רק בדקירה ואח"כ נרגעה. בהצלחה ותוצאות תקינות

למעלה