התיעצות: האם למחוק עמוד מוצר שירד מהמלאי?

התיעצות: האם למחוק עמוד מוצר שירד מהמלאי?

שלום חברים, אשמח לקבל את עצתכם (אם אפשר, בתוספת נימוק)

יש לי חנות וירטואלית עם עמוד לכל פריט. כאשר נגמר פריט מסויים (אוזל ולא מיוצר יותר עקב החלפת קולקציה), מה הדבר הנכון לעשות?
- האם עדיף לחסום את הגישה לעמוד הפריט?
- האם להשאיר את הדף זמין עם הודעה כלשהי שהמוצר לא במלאי?
או פתרון אחר?

FreeSoft

New member
זה משתנה מאדם לאדם

קודם כל חנות שמכבדת את עצמה יודעת לנהל מלאי וכשנגמר מוצר במלאי היא אמורה להציג את זה ש"אזל במלאי".
הייתי מחליט על פי מסת המוצרים. אם אין כמות גדולה של מוצרים בחנות הייתי משאיר. גם אם המלאי יתחדש בעתיד הייתי משאיר. בכל מקרה אחר הייתי מסתיר/מוחק את המוצר.

המלאי לא יתחדש. מדובר על קולקציות ישנות.

וכמובן שיש אזהרה כאשר הפריט לא במלאי, אבל כאן השאלה, אם מדובר על פריטים שלא קיימים במלאי בחנות וגם לא אצל היצרן מכיוון שמחליפים קולקציה. האם יהיה יותר נכון להשאיר את עמוד המוצר, מתוך הבנה שאולי הוא מאונדקס בגוגל ואולי אנשים קישרו אליו או שיותר נכון למחוק/להסתיר?

google101

New member
אל תמחק את העמוד! מה שאתה צריך לעשות זה...

הפניה 301 לעמוד אחר באתר שלך עם תוכן באותו הנושא.
במצב כזה אם לדף יש קישורים גוגל יעביר את ה PR לדף המופנה.

FreeSoft

New member
באופן אישי הייתי מוחק

מצד שני אף פעם לא התחשבתי בגוגל או בתחום הדמיוני שנקרא קידום.

google101

New member
שים את נושא הקידום בצד לרגע...

ותתחשב בעובדה שיש לך דפים/כתובות URL מאונדקסים בגוגל!
עכשיו השאלה היא האם להשתמש בדפים האלו על מנת להמשיך לקבל תנועה או פשוט למחוק אותם ולהפסיד את התנועה שאתה יכול לקבל מהם כולל הזמן שלקח להם לעלות בדירוגי גוגל?!
הסיבות היחידות שאני יכול לחשוב עליהם שלא לבצע הפניה 301 הם:
1. הדפים מדורגים מאוד נמוך בתוצאות גוגל וגם ככה אין תנועה מהם.
2. לאתר יש אלפי דפים ואין לך תקציב על מנת לבצע מיפוי והפניה.
3. שתי הסיבות שלמעלה תקפות על האתר.

FreeSoft

New member
נעזוב את גוגל ונתמקד בגוגל?

צריך לרשום על זה פטנט....
פרט למניות שלהם הם מענינים לי את העיגולים. אונדקס? האינדקוס ישתנה. סדר חשוב לי יותר.
הפניות אבצע למשל כשאני רוצה למנוע גישהל http ולנתב את הגולשים רק ל https. גם אז אגב לא אעשה זאת דרך 301...

google101

New member
אני מבין שלא ירדת לסוף דעתי...

כאשר כתבתי במפורש על תנועת גולשים לאתר!
וכן נכון שכתבתי על דירוג הדפים בגוגל אבל אין מה לעשות זו המציאות רוב הגולשים מגיעים לאתרים דרך גוגל וכל כוונתי במה שכתבתי הייתה בלשמר את התנועה שיש לאתר ולא את הדירוגים בגוגל, נכון זה בלתי נמנע, שני הנושאים קשורים אחד לשני וכאשר מבצעים הפניה 301 שומרים גם על התנועה הקיימת לאתר וגם על הדירוג שלו בגוגל ולכן כתבתי שים בצד את נושא הקידום ותחשוב על התנועה = לקוחות פוטנציאלים לאתר, גם אם נושא הקידום לא מעניין אותך.

FreeSoft

New member
במקרה או שלא

הבנתי אותך.... זה לא משנה את העובדה ש"גוגל" (המרכאות בגלל שאולי בניגוד אלייך הם לא אלוהי החיפוש אצלי ובאופן אישי בכלל לא משתמש במנוע שלהם....) מענינים לי את העיגולים שתיהן ביחד וכל אחת בנפרד.
חסיד של סדר וקוד נקי. מי שיעבוד ככה ישים את תחום הקידום במקום הראוי - באשפה! והתנועה תתישר ממילא על פי העבודה שלי ולא על סמך 301

FreeSoft

New member
דוגמית:

באתר הזה השקעתי 0 זמן ו/או מחשבה ב"קידום". כמה יוצא לך 697,156 מבקרים חלקי 10 חודשים?

google101

New member
אוי
צר לי לאכזב אותך אבל...

לאתר שציינת אין בכלל כניסות של משתמשים ומה שאתה מגדיר ככניסות
זה למעשה בוטים שסרקו את האתר! בדיקה פשוטה ב- alexa.com מגלה שלאתר הזה אין כניסות בכלל (Human User) ואפילו לא תרחו לדרג אותו.
אני לא יודע אם יש לך לקוחות או לא אבל אני מקווה שהם לא מקשיבים למה שאתה מייעץ להם!

FreeSoft

New member
חוץ מזה:

א. טרחו ולא תרחו
ב. זה בוטים שסרקו את האתר אתה אומר? מענין מה יקרה לתיאוריה ההזויה שלך כשתציץ בתמונה...

למעלה