התיעצות החלפת מזון

michellelurie

New member
התיעצות החלפת מזון

יש לי גור חתולים בן חצי שנה שכבר שאלתי לגביו פה בעבר-

בתקציר היה תקופה עם שילשולים וטיפולים שונים והיה על ID ובעקבות הקאות אועבר ל-ZD. בניסיון לעבור לאוכל אחר שיותר מתאים לגורים, של TROVET, הפסיק לאכול והיה ממש צריך להרטיב ולהכריח ובהמלצת הווטרינר נתנו WD רטוב ואוכל בשמחה...וגם הפסיק לשלשל ולא הקיא כבר כמעט שבועיים

הבעיה שהוא כבר שבוע וחצי עם הWD הרטוב ואנו לא יודעים איך להמשיך- האם לתת רק רטוב ולא לשנות בנתיים או להוסיף WD יבש (למראת שזה לא מזון טוב לגורים) או שלנסות לשלב מזון יבש לגורים ולראות איך מגיב או לנסות לחזור לZD שהיה אוכל בעבר?

לא יודעת מה יעשה פחות בלאגן בבטן ומה יעשה לו הכי טוב.. הרופא בעיקרון אמר שאפשר לשלב WD יבש עד שהצואה מתייצבת אבל היא כבר יציבה

מה גם הקקי שלו נהיה ממש קשה והרבה קצרים במקום פסים ארוכים, כנראה בגלל הסוג אוכל...

dimitrygo

Active member
מנהל
ב-W/D רטוב יש המון סיבים תזונתיים, אולי זה עוזר לכיבה שלו

ב-W/D יבש אין כ"כ הרבה סיבים וגם כמות השומן בו גבולית לגורים.
אולי באמת כדאי לנסות לשלב איזה מזון יבש עם W/D רטוב, השאלה איזה יבש.
להילס יש מזון נגד כדורי שער ובו יש הרבה סיבים תזונתיים, אם הוא רגיל כבר לטעמים של הילס אז אולי אפשר לנסות אותו.

dimitrygo

Active member
מנהל
קיבה כמובן ולא כיבה, נפל לי אינטרנט ולא יכולתי לתקן בזמן

michellelurie

New member
תודה

הוא רגיל להילס למראת שהחלק מהמזונות של הילס (לדוגמת הZ/D) לא אהב כך שלא בטוחה שהרגל הזה חשוב פה
&nbsp
בנוגע לסיבים אני לא בטוחה שהוא עדיין צריך אוכל עם הרבה סיבים, או לחילופין אוכל להמשיך לשלב בין הרטוב W/D לאוכל אכל כדי לאזן את רמת הסיבים
&nbsp
האם האוכל של הילס נגד כדורי שיער מתאים לגורים?

dimitrygo

Active member
מנהל
בעיקרון זה מזון לבוגרים אבל אני חושב שהוא מספיק טוב לגורים

תראי, אם מזון עם סיבים תזונתים עזר לו כ"כ טוב אז לדעתי כדאי להמשיך בכיוון הזה. בהמשך אפשר יהיה לשחק עם כמות הסיבים ע"י הפחתת הכמות של W/D רטוב ולראות האם ואיך זה משפיע על הצואה שלו.
המטרה היא להבין מה עוזר למערכת העיכול שלו.
&nbsp
יש מזונות גם לגורים או לכל הגילאים שיש בהם יחסית הרבה סיבים תזונתיים ואז גם אותם בהתחלה אפשר לשלב עם W/D רטוב.
Nutram ללא דגנים - יש 2 גרסאות, 5.5-6.0% סיבים
http://www.petbuy.co.il/SearchProduct.aspx?op=search&group_id=311&mini_store_id=
NutriSource Pure Vita - גם 6.5% סיבים
http://www.animali.co.il/items/1555986-פיור-ויטה-עוף-ללא-דגנים-3-ק-ג-נוטרי-סורס

michellelurie

New member
זה לא בעיה להעביר אותו בפתאומיות לאוכל עם מלא חלבון

הוא 3 חודשים היה על מגוון מזונות רפואיים שבהם אחוזי החלבון והשומן נמוכים יחסית (הבנתי זה מה שמאפיין אותם כדי להיות קלים לעיכול) ואני לא יודעת אם כדאי לתת לו אוכל לגורים שבו אין המון שומן וחלבון קודם ולעלות בהדרגה למזונות ללא דגנים
&nbsp
אני לא בטוחה שמה שעזר זה המזון כי גם בשבוע שלא רצה לאכול הייתה לו צואה טובה וגם הרופא לא יודע בוודאות- נכון לעכשיו שלחנו בדיקות לאנגליה כדי לראות אם יש טפילים נוספים שפיספסו אבל יכול להיות שהיה משלשל דווקא מה-Z/D או שלחילופין לקח זמן עד שהתייצב מכל האנטיביוטיקות שקיבל
&nbsp
אני ממש מפחדת לעשות יותר מנזק מתועלת וגם לא יודעת אם להשאיר תקופה ארוכה גור על אוכל רטוב שלא מותאם לגיל זה טוב.. בעיקר שכבר כמה חודשים לא קיבל אוכל באמת מותאם לגיל

dimitrygo

Active member
מנהל
ב-NutriSource Pure Vita - אין הרבה חלבון ושומן - 32% ו-18%

בהתאמה.

למעלה