התיעצות- המלצות לתואר שני

ו שתי

New member
התיעצות- המלצות לתואר שני

עכשיו, שזה או לשלוח את הטפסים לתיכון או לטפל בהם, אין מנוס
אני בדילמה: ממי לבקש המלצה? חשבתי לפנות למנחה מהקורס שעשיתי בסמסטר קיץ, אחד שהביע הערכה לעובדה שחזרתי ללמוד ממש אחרי הלידה, ושהיו לו דברים טובים להגיד עלי בקורס עצמו. מצד שני, זה יראה מוזר שההמלצה שאני מקבלת אחרי שנה במסגרת אוניברסיטאית היא לא ממרצה אלא ממנחה. אני חוששת שהעובדה שהגעתי לימים מקוצרים תהיה בעוכרי בענין ההמלצה. ויש את ענין הממליץ השני: חשבתי לבקש ממכרה שלי, קולגה לשעבר שיש לה תואר שני בע"ס, אבל אני חוששת מהעובדה שיש בינינו קשר חברי (לא קרוב, אבל יש). הפרמטרים שהם מבקשים מהממליץ להתיחס אליהם: כושר ניתוח, הבעה, מנהיגות, בטחון עצמי, יחסים בינאישיים, פתיחות להדרכה ושינוי דפוסי התנהגות ואוריינטציה כללית למקצוע (יעוץ חינוכי) צריכה עצות ממי שכבר התמודדה עם נושא כזה.

lulyK

New member
אני יכולה להגיד לך ממי תכננתי לבקש

המלצות כשעוד חשבתי להרשם: מהמעסיקה האחרונה שלי (עורכת מגזין התקשורת אותו הפקתי). מהפסיכולוגית ש"טיפלה" בי במשך 5 שנים. הרקע האקדמי שלי לא רלוונטי לתחום כך שלא היה טעם לבקש ממישהו מהלימודים. חשוב הרקע של האנשים, אבל חשוב גם הקשר שלהם אלייך ומידת ההערכה שהם רוחשים כלפייך.

תומרלי

New member
אני התבקשתי להמציא ממליצים

מהתואר הראשון. אז בחרתי במרצים שהקשר שלי איתם היה מעבר לציון והם נענו בשמחה. חשוב שתבחרי כאלו שיוכלו לדבר עליך ברמה האישית, זה יותר חשוב מהפרמטרים הפורמליים ולכן הקולגה יכולה להיות ממליצה טובה. בהצלחה

ה ו ב י ט

New member
אני נתתי בתור ממליצים

מרצים שאצלם עשיתי סמינרים בתואר הראשון. הסמינר זו מסגרת קטנה והמרצה יותר מכיר אותך ואת הכישורים שלך ובד"כ נוצר קשר יותר אישי (כך היה אצלי לפחות). אני פניתי לשלושה מהם והם מאוד שמחו לעזור. אם יש כמה אופציות (מרצים) אז כדאי תמיד לבקש מהמרצים שהם יותר בכירים או יותר מוכרים בתחום. ועוד שיקול זו ההכרות האישית, כי מרצה (או כל ממליץ אחר) שמעריך אותך ומחבב אותך ישקיע יותר בהמלצה שלו ויתאר אותך עם יותר סופרלטיבים ובצורה יותר חמה. בהצלחה

isidora

New member
גמני תקועה עם זה ../images/Emo123.gif

המלצה אחת ביקשתי מאחד המרצים שלי, מישהו שמאד אהבתי ללמוד אצלו והסתדרנו טוב. (ילדתי באמצע הסמסטר והוא שלח לי את המטלה האחרונה של הקורס הביתה וגם נתן לי 95 ועוד התכתבנו קצת באימייל ושלחתי לו תמונות של מאיה
) המלצה נוספת ביקשתי ממרצה שעשיתי אצלה סמינריון אבל מסתבר שהיא עומדת ללדת ומכיוון שהיא מאד עמוסה לקראת חופשת הלידה היא תוכל לכתוב לי המלצה כשתחזור לעבוד. החוג רוצה את ההמלצות עד 8.5.04, מה הסיכוי שהיא באמת תחזור ותספיק לכתוב לי המלצה? בכלל, הנושא מעצבן אותי, בקורסים של 100 איש למה שאיזשהו מרצה יזכור מי אני שנה אחרי?! וזה במקרה הטוב שנה, אם הייתי מחכה לשנה הבאה בכלל לא היה עם מי לדבר
ומה הם בכלל ליכולים לדעת מהיכרות של קורס אחד או סמינריון?! מה זאת השטות של המלצות לתואר שני? שיבקשו המלצות לדוקטורט, אבל לתואר שני?! שיראיינו אותי ויתרשמו בעצמם, יש לי גם ציונים ודוגמת כתיבה מדעית - מה העניין של ההמלצות?! אווף!
זה ממש מעצבן אותי

nubi

New member
אני יכולה להמליץ עלייך ../images/Emo6.gif

ואפילו יצא לך שווה-יש ד"ר בסוף...

גלשני

New member
יכולה לספר מה אני עשיתי

קיבלתי המלצה משני מרצים שעשיתי אצלהם קורסים קטנים יחסית (בקבוצות של 10-20 סטודנטים). כך שהיה לי ברור שהם יזכרו אותי, לשמחתי הם אכן זכרו ונתנו המלצות טובות. קיבלתי גם המלצה מהמנכ"ל שלי בעבודה וממדריכה שהדריכה אותי בתואר הראשון. יכולה להמליץ לך לעשות את מה שחברה שלי עשתה- היא נסעה פיזית לאוניברסיטה וניגשה למרצים שלימדו אותה עם הטופס שימלאו לה אותו (שניים מהם ביקשו שתמלא בעצמה והם יחתמו ובכך נפתרה הבעיה ...)

ו שתי

New member
לדעתך

יש עדיפות להמלצות של מרצים מהאקדמיה, או שהמלצה של קולגה /ממונה בעבודה עם תואר שני ונסיון מקצועי הן באותו משקל? כח ברור לי שדווקא מי שעבד איתי יוכל להמליץ עלי יותר בחום.

גלשני

New member
לא הייתי מוותרת על המלצה של מרצה

כי בסופו של דבר מההתרשמות שלי מהאוניברסיטאות, הנישה המחקרית היא המרכזית ולכן המלצה ממרצה בכיר תעשה תמיד רושם ותשפיע יותר. כמובן שגם המלצה חמה ומפרגנת היא מאוד חשובה ולכן הייתי מנסה את שתי האופציות, אבל לא מוותרת על המרצים. אל תישברי!

רחלילי

New member
יקירתי

על איזה תואר שני אנחנו מדברות-באיזה תחום? בגדול אם זה מה שאני מניחה שזה אז: המלצה אחת לפחות מהאקדמיה והמלצה אחת לפחות מהשטח כלומר ממישהו שהדריך אותך בתחום שבו את עתידה ללמוד או לעבוד בו. לגבי המנחה הייתי לוקחת המלצה ממנו אך לא במקום השתיים שציינתי. לגבי הקולגה שהיא קצת חברה אני אם הייתי במקומך (אבל יש שלא ילכו לפי האמות מידה שלי) הייתי מבררת עם עצמי קודם-האם היינו קודם חברות או קודם קולגות. ואם זה קודם קולגות (כרונולוגית) הייתי כן מבקשת ושואלת אותה אם ה נוח לה. אם היא היתה תחילה קולגה שלך אני לא רואה עם זה בעיה, אבל תבררי איתה איך היא מרגישה עם זה. אם היא קודם כל היתה חברה שלי ואח"כ קולגה (כרונולוגית) לא היתי מרגישה נוח לבקש המלצה. אבל אני מכירה אנשים שלקחו המלצות מאנשי מקצוע שבכלל לא מכירים אותם מקצועית אלא שהם פשוט חברים שלהם ... כל אחד והאופי שלו.

galiaS

New member
תפני למרצה, שאולי זוכר שאת קיימת

זו פרוצדורה מקובלת. את לא צריכה להרגיש לא נעים. הם מתורגלים בזה. גם לי היה לא נעים לבקש המלצות והתפלאתי עד כמה כולם שמחים לעזור. אני חושבת שהיתי גם מבקשת המלצת בונוס (בנוסף לממליץ מהעבודה והלימודים) מהמקום שאת מתנדבת בו. זה נראה לי מאד רלוונטי (את נרשמת לתואר שני בעבודה סוציאליות או שאני טועה?). לא היתי מבקשת המלצה מחברה, אני חושבת שזה לא נראה טוב. אני לא יודעת עד כמה ההמלצות חשובות בתואר שלך. אני עמלתי רבות לקבל המלצות טובות לקרטת הרשמתי לדוקטורט ובדיעבד גיליתי שלא עליהן יקום ויפול דבר.

ו שתי

New member
תודות לכולכן

החלטתי לבקש המלצה ממרצה אחת (דר' לע"ס בתל-אביב) שמכירה אותי מהלימודים בשנה שעברה, ומהקולגה-לשעבר. ואני אצרף כמובן את מכתב ההמלצה שקיבלתי מהמעון שהתנדבתי בו עד הלידה. להזיק זה לא יזיק.

בהצלחה, ואם צריך המלצה על היותך

שוקולטיירית בחסד עליון - אני הממליצה (אבל אני מניחה שלא בזה עוסק התואר השני
). טעם עוגת השחיתות שאכלתי אצל POOH לא יישכח במהרה.

../images/Emo17.gif

אני רואה שהגעת כבר להחלטה. נראה לי נכון -אני חושבת שהמלצה אחת מהשטח חשובה. ועוד המלצה אף פעם לא תזיק.

../images/Emo35.gif אם כבר אז כבר....

שאלה לכל העו"סיות שהתכנסו כאן (אם הבנתי נכון): מלבד עניין הממליצים - האם גם באמת צריך למלא את התנאי של "שנתיים נסיון"? האם עבודה התנדבותית נחשבת לנסיון? וסליחה על הניג'וס אבל יש עוד כמה שאלות: איך בחרתן את תחום ההתמחות? לפי עניין? לפי עבודה עכשיוית? אני עובדת בתחום בריאות הנפש ואני לא בטוחה שזה המקום שלי לנצח... ואיך משלבים את התואר השני עם העבודה? מתי עושים את הסטאז? יש לי הרגשה שזה מהדברים שמסתדרים אבל זה די מטריד אותי כשאני חושבת על ההחלטה להתחיל תואר שני.... ותודה למי שהגיעה עד הלום....

lulyK

New member
בתור לא עובדת סוציאלית,

אלא מעצבת גרפית (עם תעודת הוראה
) שכמעט ונרשמה לתואר שני בייעוץ חינוכי: בשיחה טלפונית עם מישהי מהחוג, נאמר לי שלמרות שאין לי נסיון מעשי לא נשמע לה שתהיה לי בעיה להתקבל (אני הנחתי, כנראה בצדק, שהנסיון הוא דרך לנפות בנות 20 ודקה שכרגע גמרו תואר ראשון). אני לא עובדת כך שלא חששתי משילוב עם עבודה. כן חששתי משילוב עם גידול ילדים, כי יומיים בשבוע הלימודים הם מהבוקר ועד 19:30, מה שהיה אורמ מבחינתי לא לראות את יותם יומיים בשבוע. כרגע לפחות ויתרתי על לימודים בשנה הבאה, אבל אם התואר הזה והמקצעו הזה היו בוערים בעצמותיי, הייתי מתמודדת עם המכשולים האלה.

גלשני

New member
אם כבר אז תשובות../images/Emo13.gif

ואני מופתעת לגלות שאת גם עוסי"ת...עכשו בכלל אנחנו צריכות להיפגש
אז ככה: אני התקבלתי ללימודים (בחיפה) עם שנת נסיון אחת בלבד, אבל הצלחתי להתקבל עם נסיון מועט בזכות ממוצע ציונים גבוה (הצטיינות דיקאן בתואר הראשון באוניברסיטת ירושלים). יחד עם זה גם חברה שלי שנרשמה עם ציון סיום תואר 91 התקבלה ללא נסיון של שנתיים. קחי בחשבון שמי שמתקבל ללא נסיון של שנתיים מחויב לעשות מסלול עם תזה. אם הציונים לא מאוד גבוהים אז הם די מנג'סים על הקטע של הנסיון. אם העבודה ההתנדבותית התרחשה אחרי שסיימת את התואר היא יכולה לטעמי להיחשב כנסיון. אם עשית אותה לפני התואר זה כבר בעייתי. לגבי תחום ההתמחות- אני בחרתי בתחום משפחה כי ברור לי שהכיוון שלי הוא טיפול זוגי ומשפחתי, אבל זאת ההתמחות הכי קשה ואת הפרקטיקום שלה אי אפשר לעשות במקום העבודה אלא רק בתחנות מיוחדות לטיפול משפחתי. זה מצריך המון השקעה וזמן יקר ולטעמי מי שלא נמשך ספציפית לכיוון הזה, עדיף שיוותר. לגבי שאר המגמות, אני הייתי מנסה להתקבל לתחום כללי שמתאים תמיד (קלינית, ילד ונוער) משהו שלאן שלא תפני מקצועית תמיד תוכלי להיעזר בו. (דרך אגב נפתחה בחיפה מגמת טראומה עם פרופסור יורם יובל המדהים ואומרים שהיא טובה). לגבי הסטאז- ברוב המגמות ניתן לעשות אותו במקום העבודה מה שמאוד מקל על החיים. את צודקת עם עניין הדברים שמסתדרים, הדברים זורמים להם והנה פתאום אני מגלה שאני לקראת סוף התואר בלי שבכלל הרגשתי
יש עוד המון דברים ופרטים אם בא לך תמיד אפשר גם בטלפון!

תודה לשתיכן על התשובות

לוליק - ממש מבינה את הקושי לא להיות יומיים בשבוע - גם אצלי זה לא על הפרק בגלל זה. גלשני - טוב את החיבור בינינו גילינו כבר מזמן.... כרגע אני לא הולכת להירשם - מחכה להתבסס קצת בעבודה (רק התחלתי לעבוד לא מזמן) והילדים קצת יגדלו. אבל טוב לדעת שיש עם מי להתיעץ. אם את בחיפה אז את לומדת אצל מ. שמאי? היא היתה ראש חוג שלנו...אין לי מה להוסיף על זה - יפה השתיקה
.

גלשני

New member
בהחלט יפה השתיקה ../images/Emo13.gif

ודברי איתי לפני שתירשמי סופית. לפחות את החומר של הלימודים אני אוכל לתת לך....

למעלה