התיעצות (כמה טוב שיש פורום רלוונטי)

bluehorizon

New member
התיעצות (כמה טוב שיש פורום רלוונטי)

אני לא מכירה את הפורום כאן ואני לא יודעת מה טווח הגילאים כאן, אבל הנושא נשמע לי מאד רלוונטי, אז הייתי שמחה לשמוע את דעתכם בנושא. אני בת 30. נשואה ואמא לילד בן כמעט שנתיים. ההורים שלי גרושים מזה 25 שנה. אבא שלי נשוי יותר מ-20 שנה ויש לו 3 בנות בגילאים 12-22, ואמא שלי לא. אני ביחסים טובים עם כל הצדדים. אמא שלי יצאה מהגירושין עם מטען אדיר של שנאה, שגרמה לי לעוגמת נפש מאד גדולה במהלך החיים, מאז הגירושין ועד היום. היא אישה מקסימה ואינטליגנטית ורגישה, וכשזה מגיע למשפחה של אבא שלי, היא הופכת למפלצת (קללות, צעקות, התפרצויות...). אני נשבעתי בחיי שהילד שלי לא יעבור את מה שאני עברתי. שלילד שלי תהיה לגיטימציה לאהוב את מי שהוא רוצה, ושהוא לא יצטרך לצנזר אינפורמציה, כמו שאני הייתי צריכה ללמוד לעשות בתור ילדה צעירה. לפני יומיים היא אספה את הבן שלי מהגן, וראתה שם את בתדודה שלי מצד אשתו של אבא שלי, ואת אחותי. הבן שלי רצה ללכת אליהן, והיא פשוט לקחה את הילד וברחה. כשהתעמתתי איתה בנושא קיבלתי את אותן קללות וצווחות והתפרצויות שאני מכירה. האינסטינקט הראשוני שלי זה להגיד לה שאם היא לא מסוגלת לראות את טובתו מעבר לשנאה שלה, אז היא לא תהיה איתו יותר. לא יודעת מה לעשות. מה אתם אומרים?

L i o r 1 6

New member
דעתי...

אז כמו שאני מבינה השיחה הראשונה לא בדיוק עזרה.. אבל מי אמר ששיחה שנייה ושיחה שלישית לא יעזרו? :) בשיחה הבאה איתה אני מציעה להסביר לה חד וחלק שזו המשפחה שלך וזה הצד של אבא וגם אם לא מוצא חן בעינייה זה הסבא של הילד שלך וגם המשפחה שלו והיא צריכה להתמודד עם זה גם אם לא ממש בדיוק היא רוצה. הילד שלך לא צריך לסבול ולא לראות את הצד השני רק בגלל שאמא שלך "שונאת" את הצד של אבא.. אבל מה שכן.. אל תאיימי עליה לדעתי כמובן.. שהיא לא תראה את הילד אם היא תמשיך ככה. זה סתם ייצור כעסים מיותרים וחבל.. שיהיה המון בהצלחה
ליאור.

א ש לי

New member
את התשובה שאת מחפשת

מצאתי לבד בין שורותייך, ואני מסכימה עם התשובה. ועכשיו לתירגומה:) אין מה להצטער או לבכות על או להאשים את עברנו היה מה שהיה ועכשיו אנחנו אחראיים לחיינו, לשנות, לעשות סדר ועוד משבגרנו ותודות לעברנו אנו מי שאנחנו בוגרים יותר, חכמים יותר, עם ניסיון שמטענים השאירו הרי שבחרת בערך ניפלא, לתת לבנך חיים אחרים טובים יותר עם ערכים ומוסר ניפלאים, מלווים באנרגיות טובות וניפלאות של אהבה אל תתני לאף אחד בעולם, לגעת בדבר הכי יקר לך גם אם מדובר באמא. לאמא יש בעיה לא לכם קצת מוזר שזמן לא ריפא את פצעייה של אמא גם תקופה של אבל עוברת, כואבת פחות וממשיכים לחיות לאהוב ולחייך אז אם לאמא יש בעיה שהיא תחשוב איך לפתור אותה את מצידך רק מיידעת ומבקשת שכך וכך את דורשת ונותנת לה את הבחירה. בהצלחה.

הדסו^ש

New member
אני נורא מבינה את האינסטינקט הראשוני הזה...

אני חושבת שאת צריכה להעלות שוב את הנושא, להמתין שיסתיים רצף הקללות ואז להסביר לה שמבחינתך אין מצב שהבן שלך יספוג את השנאה הזו. את רוצה שהילד שלך ירגיש שזה לגיטימי לאהוב את מי שהוא אוהב בלי שיתערבו לו או ימנעו ממנו קשר איתם. תאמרי לה שאת מוכנה "להעביר" את מה שקרה בלי להפוך את זה לעניין גדול, בתנאי שהיא תבטיח שזה לא יקרה יותר. וכן, את יכולה לומר לה, בעדינות אומנם, שאם המקרה יחזור על עצמו את לא תרגישי יותר בנוח להשאיר את הילד איתה לבד. אני יודעת שזה לא נעים כלפיה, אבל זה משהו שהבטחת לעצמך שתתני לילד שלך...

יש בעיות שאין להן פתרון

מצטערת, אני מאד מבינה את ההרגשה שלך, ואפילו מרגישה את מה שאת עוברת, ואת רוצה להיות בסדר עם עצמך, ובסדר עם אימא שלך, ובסדר עם אבא שלך, ובסדר עם הבן שלך, וכל זה מתנגש אחד עם השני, אני מוצאת את עצמי מבזבזת אנרגיות אינסופיות להגיע לעמק השווה עם כולם, וזה כמו ללחוץ גז בניוטרל ולהתחפר בחול. - אם תגידי לאימא שלך - היא תיפגע, תשרור בינכם תהום של עלבון והיא תשמור לך טינה ותזכור לך זאת. - אם לא תגידי לה כלום - זה יקרה שוב למורת רוחך, וגם הבן שלך יפנים את זה. - הבן שלך יספוג את המתח בין אם תגידי לאימא ובין אם לא תגידי לה כלום, כי ילדים מרגישים מתחים. - ואת תמשיכי לחשוב מה עשיתי, מה יכולתי לעשות, ומה כדאי או לא כדאי לעשות וכו'. אין לי פתרון, אבל איך שתפתרי את הבעיה הזאת, כך תפתרי גם בעיות אחרות, או בהתעלמות, או בלדבר וללבן, או בלשתוק, או בלצעוק. אני אישית למדתי לשתוק, זה לא תמיד טוב, בעיקר כשמנסים לא להכנס לעימותים, וזה יוצר בעיות אחרות. זה תלוי בך, באישיות שלך, בדרך שלך בכלל לפתור קונפליקטים, ובעיקר כמה כוחות נפש יש לך להתמודד. אני באופן אישי, מאחלת לך שלא תצטרכי לפתור עוד כאלה דילמות, ושחייך יהיו מוקדשים להנאה עם בנך, תוך הקדשת זמן לעתיד המשפחתי שלכם, ולא לעבר המשפחתי שלכם. כל טוב מכל הלב!

bluehorizon

New member
דווקא יש איזו התקדמות

שכנעתי אותה ללכת לטיפול. אנחנו הולכות יחד כבר השבוע. אלוהים, הלוואי שיצא מזה משהו. אם לא אני ארוויח מזה, אולי לפחות היא תהיה קצת יותר רגועה ומאושרת.

למעלה