התיעצות לגבי גסטון

התיעצות לגבי גסטון

שלום לכולם,
אחרי טיפול ארוך וקשה מאוד מאוד (דקא 3.75, גונל ומנוגון במינונים גבוהים, שאיבה של 21 ביציות, כנראה גירוי יתר, החזרה של 2 עוברים, שבועיים של 2 גסטון בערב), ברוך ה' אתמול בטא חיובית.
הרופא אמר להמשיך עם התמיכה של הגסטון והאחות אמרה לי שבדרך כלל ממשיכים איתו 10 שבועות (!) כששאלתי אותה למה? היא אמרה שצריך לתת תמיכה כמה שיותר ושאם יש לי יותר מדי כאבים (כבר עכשיו הטוסיק שלי מפוצץ סימנים אדומים וזה לא סימפטי להזריק כל ערב לא לי ולא לבעלי) הם יעברו לתמיכה אחרת.
אז אני רוצה לשאול אתכם- מדוע ממשיכים עם הגסטון? ועוד לכל כך הרבה זמן??
אם יש הריון אז הרחם בעצמו אמור להפריש את כל ההורמונים, לא?, מה שהבנתי זה שבשאיבה מוציאים את הגופיף הצהוב ולכן נותנים תמיכה אבל כשיש הריון למה צריך?
ובכלל מה דעתכם בנושא, אתם בטח יותר מנוסות בזה ממני.
תודה מראש!!

סופר MOM

New member
גסטון

הרופא שלי הוא חובב גסטון וגם אני הפכתי לכזו
. לא כי זה כזה תענוג להזריק אותו, אלא כי אצלי הוא עשה את העבודה בשני ההריונות שלי, הריון תאומים לפני כחמש שנים ובהריון הנוכחי, אני מסיימת חודש שמיני. הכל כמובן IVF.

אז נכון שזה לא נעים והטוסיק מחורר וכחול וכבר לא מוצאים איפה להזריק אבל זו תמיכה חזקה שעוזרת להחזיק אותו ואם כבר עברנו סבב/ סבבים קשים כדי להיות בהריון אז מה זה עוד כמה שבועות של גסטון? בשני ההריונות הזרקנו (או ליתר דיוק בעלי הזריק לי) עד שבוע 9 מלא, ז"א 9+6. בהריון הנוכחי, דרך אגב, הרופא הציע לי תמיכה אחרת, לא בזריקה ואני התעקשתי על גסטון כי ידעתי שהוא עשה את העבודה בהריון הקודם שלי.

הסיבה להמשיך עם התמיכה, די נכתבה בשאלה שלך. עם הביציות שואבים גם את הגופיף הצהוב שאחראי על שמירת ההריון כשהוא טבעי. בלי הגופיף הצהוב אין מה שישמור עליו ולכם מקבלים תמיכה. לגוף לוקח זמן להחזיר לעצמו את מה שצריך ולהתרגל למצב הנוכחי, ז"א לשמור על ההריון. עצם השגת ההריון היא לא העיקר, אלא העיקר הוא להשאיר אותו ולשמור עליו (קצת כמו בדיאטה). אני מניחה שאפשר להפסיק גם לפני כן, אבל הרופאים זהירים כי גם ככה עברנו הליך ארוך וקשה, אז לא נסבול עוד קצת?

יש רופאים, דרך אגב, שממליצים על תמיכה עד שבוע 12 מלא.

שירן391

New member
גסטון-

הי
האם לגסטון אין תופעות לוואי? קראתי באחד האתרים שאסור לקחת לאורך השבועות כי זה עלול לפגוע באיברי המין של העוברים. האומנם?

סופר MOM

New member
לא שידוע לי...

בהריון הקודם - הריון תאומים - לקחתי עד סוף שבוע 9. הילדים שלי בני 4.8 והכל בסדר!!!

אני חושבת שהכוונה היא לשבועות מתקדמים יותר, אני שמעתי משהו על מעבר לשבוע 12. אבל לא יודעת להגיד לך בוודאות. הרופא שלי כל כך זהיר ומחושב, שאין סיכוי שהיה מסכן אותי או את העובר/ ים. אני סומכת עליו באלף אחוז.

אז יש לכם מושג למה בהריון הקודם התמיכה הופסקה

אחרי הבטא?
הIVF של ביתי הצעירה היה עם תמיכה ואגינאלית שהופסקה עם הבטא 0אם אני לא טועה) אז אולי יש כאלה שחושבים שברגע שיש הריון הגוף יכול לגייס את ההורמונים לשמור עליו, והיעדר הגופיף הצהוב כבר לא רלוונטי?
מה גם שלמרות שהטיפול הזה היה מאוד אגרסיבי אנחנו משתדלים להימנע כמה שיותר מחומרים וחוששים מתופעות לוואי..
ברור שההריון הזה יקר וחשוב מאוד וחיכינו לו שנים אני רק שואלת האם יש "היתר" רפואי להפסקת התמיכה?

סופר MOM

New member
אני לא שמעתי על הפסקת תמיכה לאחר הבטא

למיטב ידיעתי, בלי הגופיף הצהוב הגוף מתקשה להחזיק הריון והרופאים לא מסתכנים. את בטוחה שהפסקת מיד לאחר הבטא?

anguly

New member
בדרך כלל ממשיכים תמיכה עד שבוע 9-10

ויש שממשיכים אף מעט יותר ויש כמוני שבגלל דימומים הסטריים ממשיכים עד הלידה (התיאומות שלי תקינות).

הסיבה כמו שכתבת היא שמוציאים את הגופיף הצהוב ולוקח זמן עד שהשליה נוצרת ומייצרת מספיק פרוגסטרון בעצמה.
המינימום ששמעתי היה סוף שבוע 8, אין מצב שהפסיקו לך תמיכה אחרי הבטא זה פשוט לא יכול להיות.
גסטון הוא התמיכה הכי חזקה שיש, ולכן גם הכי טובה, תופעות הלוואי שלה הם גושים מציקים בטוסיק אצלי בגלל שהזרקתי כמה חודשים לקח שנים עד שזה התפרק לגמרי, אבל שוב אני מקרה חריג.
בד"כ מי שמזריקה את הזמן הרגיל עד שבוע 9-10 אין לה בעיות חמורות כאלה.

שיהיה בשעה טובה ומוצלחת!
שיהיה הריון ארוך עגול ומשעמם עם סוף בריא ומאושר

למעלה