התיעצות לגבי חוקים של עובדים זרים

julie5505

New member
התיעצות לגבי חוקים של עובדים זרים

שלום לכלם ,אז ככה מאוד שמחתי שמצאנו סוף סוף עובדת זרה שנראית חמודה ויודעת עיברית כי היא שלוש שנים בארץ אבל יש בעיה אחת והיא בעצם נראית לי בעיה רצינית .כשהסוכן מחברת כח אדם הביא לנו אותה אמר שהוא מכיר אותה בחורה טובה עבדה בעבר אצל אמא שלו שבינתיים היא נפטרה היא עבדה אצלי כמה ימים ואז כשראיתי שהכל בסדר החלטתי שזהו צריך לעשותביטוח רפואי ואז ביקשתי את הדרכן שלה פתחתי אותו וחשכו עיני לבחורה אין בכלל ויזה היא שוהה בלתי חוקית כחודשיים הייתי בשוק איךמחברת כח אדם לא אמרו לי כלום כעסתי מאוד על כך גם על הבחורה על האמון שנתתי לה ולסוכן ואז התקשרתי לסוכן והוא אמר לי אל תידאגי אני יעשה לה ויזה הכל עלי מה שיקרה אני יתן לך מכתב שאני אחראי עליה והכל בסדר אל תדאגי ,מה שלא נראה לי בסדר אמרתילו או קיי את הכסף שמגיע לך על תיווך תקבל אך ורק אחרי שיהיהלה ויזה אז הוא התעצבן עלי ואמר אין דבר כזה אני לוקח אותה בחזרה אם לא תשלמי לי עכשיו ,כייון שלא היו לי הרבה ברירות שילמתי לו אבל לבחורה אין עדיין ויזה אמרתי זה לא נראה לי חוקי שהיא בלי ויזה הוא ענה לי אין לך מה לדאוג עוד שבוע שבועיים נעשה לה . השאלה הנשאלת היא האם זה נכון כי הוא שיקר לי במצח נחושה שיש לה ויזה מה אני עושה בינתיים אם תופסים אותה בחופשה שלה אני אכלתי אותה גם האם זה חוקי או שצריך כבר ביום ראשון לעשות לה ויזה.ולא לחכות לו(לסוכן). שבת שלום ,הרבה בריאות והרבה סבלנות

raanansh

New member
אין עם זה בעיה חוקית שאין לה ויזה בדרכון

מאחר והם יכולים לחדש את הויזה במידה והיא פחות מ51 חודשים בארץ ללא שום בעיה מהותית. החסרון הוא שבמידה ואת מקבלת את גמלת הסיעוד דרך חברת סיעוד , כל עוד אין לה ויזה לא תוכלי לקבל את הכסף (יחד עם זאת, לאחר החידוש ניתן יהיה לקבל לדעתי רטרואקטיבית) אזהיר אותך מראש שלא פעם נתקלתי בעובדות כאלו בלי ויזה מוצאות מעסיק, מתנהגות פוצי-מוצי כדי לקבל ויזה לשנה ותוך כמה ימים נעלמות. יחד עם זאת, כל מקרה צריך לבדוק לגופו. האם היו לה המלצות טובות ? איפה עבדה טרם הגיעה אליכם ? מה עשתה בחודשים האחרונים ?

למעלה