התיעצות לגבי קליטה בדור 3

e-magine

New member
התיעצות לגבי קליטה בדור 3

שלום, התלבטתי אם השאלה מתאימה לפורום זה או לפורום סלולרי או לפורום אנדרואיד, אם טעיתי בפורום, בבקשה תפנו אותי הלאה.
הסיפור הוא שמכרתי ב ebay סמארטפון מסוג zte blade/orange san francisco ולקונה יש כרגע טענה שמייד אסביר.
אציין כי הטלפון נקנה בעבר על ידי מישהו בלונדון, בוצע root הותקן cyanogen 7
הטלפון נחשב לפני כשנתיים לטלפון הכי טוב הסמארטפונים עם אנדרואיד ברמת הכניסה (מחיר של כ 100 לירות סטרלינג בחנויות אורנג' באנגליה).
אני קניתי את הטלפון במצב כמעט חדש מישראלי בארץ והשתמשתי בו זמן קצר, המסך היה קטן מידי והטלפון קצת עצלן לטעמי ועברתי ל SMS2.
מכרתי את הטלפון דרך איביי לבחור מארה"ב. (למי שאוהב סיפורים לא קשורים, בדקת אחר כך קצת מי הבחור והגעתי למסקנה שהוא כנראה סוחר טלפונים, הוא נמצא בטקסס בעיירה שממש על גבול ארה"ב - מקסיקו קונה טלפונים משומשים באיביי ומוכר אותם בשטח למהגרים ממקסיקו) מה שחשוב הוא שהבחור כנראה מבין בסמארטפונים קצת יותר ממני.
אני רוצה להוסיף כי ארזתי את הטלפון בקופסה המקורית וגם הוספתי בפנים ובחוץ שכבות של פצפצים ושלחתי בדואר אוויר רשום לכתובת, ולפי מה שאני מבין עכשיו, הטלפון לא נפגע בדרך.

פה מתחילה הבעיה: הבחור שהוא בעל מוניטין של 100% כקונה באיביי, כתב לי היום שקיבל את הטלפון ולטענתו, הטלפון לא קולט דור שלוש אלא EDGE בלבד .
אוסיף כי לפי מפרט המכשיר, הוא עובד בטכנולוגיות :
Network Generation 3G
Network Technology EDGE / GSM / GPRS / HSDPA / HSUPA
Band WCDMA (UMTS) / GSM 900/1800/1900

השאלות שלי:
1. קראתי ש EDGE זה לא דור 3 אלא דור 2.75 אך נחשב ומתפקד כדור 3, האם זה נכון?
2. איך הוא יכול לדעת שהטלפון מתפקד ב EDGE ולא בטכנולוגיה אחרת?
3. האם יכולות להיות כאן השלכות? כלומר האם זה פוגע בתפקוד של הסמארטפון?
4. בהנחה שמה שהוא טוען נכון, מה זה אומר. שיש תקלה בטלפון?

תודה מראש.

amitp

New member
---<

1. EDGE לא מתפקד כדור 3. הוא איטי יותר וקיימים הבדלים נוספים.
2. הוא יכול משום שקיים חיווי במכשיר למה הוא מחובר.
3. גלישה איטית יותר, לדעתי לא ניתן לגלוש ולשוחח במקביל והשלכות נוספות.
4. או שיש תקלה בטלפון או (ומה שסביר יותר) שרשת הדור השלישי שפרוסה באיזור שלו עובדת בתדרים שהטלפון הספציפי אינו תומך (הגיוני במקרה של מכשיר אירופאי בארה"ב). למען האמת בארה"ב גם קיימים איזורים שלמים ללא כיסוי של דור 3 בכלל. הוא צריך לברר מול המפעיל הסלולארי שלו באילו תדרים נתמכת הפעלת דור 3 אצלו ולהשוות לטלפון (שתומך ב900/1800/1900, לא זוכר מי מהם הוא תדר של דור 3 ומי GSM רגיל).

למעלה