התיעצות לגבי קניית גריל/מעשנת

mica35

New member
התיעצות לגבי קניית גריל/מעשנת

בשעה טובה עברנו לבית פרטי, והגיע הזמן לקנות מנגל. חבר המליץ לבעלי על מעשנת שיכולה להיות גם מנגל. זה מאוד דומה לכל מיני מעשנות שיש באינטנט (ואני לא מצליחה להעלות קישור או תמונה) רק עם ארובה. היתרונות שהארובה מאפשרת למקם את המתקן קרוב יותר אלינו ואז הוא לא רחוק כל כך. לדברי אותו חבר גם בגלל שהמתקן סגור ולא פרוץ לרוח צריך פחות להתעסק עם זה וזה שומר על החום טוב יותר אז לא צריך לנפנף כל הזמן. והבשר יוצא מצווין. עד היום עשינו רק על האש רגיל ואף פעם לא עישנו דברים (למרות שאם נקנה בטח ננסה את זה), האם המתקן הזה באמת טוב כתחליף למנגל רגיל או שזה בעיקר מעשנת.
 

prizman

New member
אם את לא מציינת את הדגם

אז אין שום דרך להתייחס אליו. הייתה לי מעשנה של וובר שתיפקדה יופי גם בתור מנגל רגיל.
 

yk11

New member
מעשנת זה מעשנת. מנגל זה מנגל.....

הי ברכות על הבית... תעשו עוד מאמץ קל, ותקנו מעשנת שהיא מעשנת. עישון בשר הוא תהליך אחר לחלוטין. מנגל לא יכול לעשות אותו. גם השליטה והבקרה על תהליך העישון (תהליך ארוך בדרך כלל), היא חשובה, ולא ניתנת להשגה ע"י מנגל. מצד שני, מעשנת טובה, לא תתפקד היטב כמנגל. ואם יש משהו שעושה את שניהם, כנראה התוצאות בינוניות למדי, בלשון המעטה. נסי לבדוק כאן: www.meat-smoker.co.il
 

mica35

New member
אנחנו בכלל חיפשנו מנגל

בבית הקודם לא היה לנו בכלל מנגל, ובשר אנחנו לרוב אוכלים או במסעדות או בצורה מקצועית אצל אבא (דרום-אמריקאי גאה). כשחיפשנו מנגל פשוט יחסית (אנחנו לא עושים בשר כל יום וגם לא כל שבוע) ראינו את האופציה הזו. מצטערת שאין לי את הפרטים המדויקים לתת. חשבנו שאולי אפשר במקום מנגל פשוט לקבל כבר גם מעשנת, אין לנו תקציב למנגל מקצועי וגם למעשנת, והאמת שבכל מקרה הבשר של אבא תמיד הכי טעים. אנחנו בדרך כלל גם לא עושים בבית סטקים איכותיים אלא יותר צוריסו, וקבבים ושיפודי פרגית לילדים, מקסימום שיפודי אנטריקוט. ודווקא בשר מעושן נשמע מעניין. נראה לך שבדרישות הלא מקצועיות שלנו, מעשנת תהיה מספיק טובה למנגל?
 

קאיין

New member
yk11 ,הרשה לי לחלוק עליך קלות....

גרילי הפחם העגולים הגדולים של weber (ה-22 וה-26 אינץ') יכולים לתפקד יופי בתור מעשנת ביתית לבישול ארוך בטמפ' נמוכה. אפשר לווסת את החום באמצעות כמות פחם הבעירה, פתיחת/סגירת פתח כניסת האויר התחתון (העליון פתוח עד הסוף) וכן לשים כלי עם מים מעל ו/או לצד הפחמים. כמובן ששימוש במד חום מדויק הוא הכרחי וכן בשבבי עץ ריחניים לעישון מעץ אלון, תפוח, מסקיט וכו' . ישנו גם אביזר חביב בשם smokenator (חפשו בגוגל ) המתחבר לגרילים של וובר המסייע לתהליך. המעשנות (שנראות נהדר ומן הסתם עובדות נהדר ) באתר meat-smoker עולות הרבה הרבה יותר מגריל פחמים של וובר. במעשנות אלו אכן לא ניתן לצלות בשר בצלייה ישירה (מנגל). יום נעים.
 
למעלה