התיעצות לפני החלפת תריס בחלון

אתי@

New member
התיעצות לפני החלפת תריס בחלון

בחדר השינה שלנו יש תריס גדול (משהו כמו 2.3*3 מ´). בעבר זאת היתה מרפסת אבל פתחנו אותנו וחיברנו לחדר השינה. אנחנו מתכננים להלחליף את התריס בחלון גדול בעל זכוכית כפולה, ולכסות בתריסים ונציאנים. הרעיון הוא לחלק את החלון ל-3 חלקים. לפני שאנחנו עושים את זה, רציתי לשמוע מה דעתכם על הרעיון. האם יש חסרונות מסוימים שכדאי לחשוב עליהם לפני הביצוע, ודברים נוספים שחשוב לשים לב אליהם. בתחומי האסטטיקה, בידוד רעשים וחום/קור, וכל נושא אחר.

מלי ש מ

New member
אני גדלתי בחדר שהיה מרפסת

והיה סגור בחלון ללא תריס. שנים התעוררתי עם זריחת השמש מפני שהחדר היה מוצף באור. הורי תלו וילונות כהים אבל זה לא ממש עזר.חוץ מזה ששנאתי את הוילונות. אני יודעת שהיום יש וילונות מסך שאטומים לאור. מומלץ מאוד לבדוק את הנושא הזה. וילונות ונציאנים לא אוטמים אור. חוץ מזה, זה חדר שינה לא משרד!! לגבי הנושא של הבידוד אני בטוחה שהחברה המקצועיים בפורום יעזרו לך יותר ממני.

אתי@

New member
הכוונה לתריסים ונציאנים מעץ, לא

מפלסטיק משרדי, שבאמת לא יכול להיות אטום לאור. את חושבת שגם תריס עץ לא יהיה אטום? בכל אופן וילון מסך אני לא רוצה
ודרך אגב, החלון שאנחנו רוצים לשים הוא חלון מזכוכית חלבית.

מלי ש מ

New member
עד כמה שידוע לי גם העץ

לא אטום לאור, אבל נראה הרבה יותר טוב! אני חושבת שניתן למקם מתחת לונציאני את וילון המסך שאוטם את כניסת קרני השמש. אני מקווה שלא יזרקו אותי מהפורום, אבל תנסי לפנות ל"אורגון" או "סולראיד" הם מתעסקים גם בוילונות גלילה וגם בונציאנים. תמצאי אותם בדפי זהב תחת וילונות. כאן תמה התרומה שלי להפעם. אני הולכת הביתה. ביי

כרגיל, אני זקוקה לעוד פרטים....

היי אתי את מדברת על חלון ע-נ-ק 3 מ´ על 2.30 מ´ . בעניין ההצללה אני לא ממליצה על הוונציאנים למינהם כי אינם אוטמים באופן מלא. וילון כהה או תריס חיצוני עדיפים. אלא אם.... אין צורך ממש לחסום את השמש אלא רק ליצור פרטיות.. (ראי השאלות בהמשך) לפני שאמליץ לך את דעתי, אנא עני לי על השאלות כדי שאוכל לדייק ולהתאים לך את הפתרון 1. חשוב לדעת לאיזה כוון החלון. כוון שמוכה שמש? מתי? או כוון שאין שמש ישירה? 2. מה רואים מהחלון? דודי שמש ואנטנות? או נוף "שווה"? 3. האם יועיל בחדר עוד קיר או חלק קיר? - נישה לספרים, מגרה, או מעמד לאביזרי נוי? 4. איזה קומה את והאם יש יכולת לשלב בניה ולגמור אותה יפה מבחוץ . אם לא, אז לא כדאי לכער את הבנין!!!
תתאזרי בסבלנות לתשובתי, אני לא זמינת מחשב כרגע....

אתי@

New member
הי סיגל ../images/Emo13.gif תשובות...

מטרת הוילון הוא בהחלט לחסום את השמש. הדירה בקומה שלישית., החלון פונה לצד צפון. מול החלון יש קצת גינה ובעיקר בניין. המרחק לא גדול מידי אבל גם לא צפוף. נוף לא אטרקטיבי במיוחד... עוד קיר יועיל בהחלט, ואם חשבת על רעיון לסגור חלק מהחלון בקיר, אז גם אנחנו חשבנו על הרעיון... אבל, הבנו שלהשיג אישור עיריה זה עניין לגמרי לא פשוט, משום ששינוי חזות הבניין אסורה על פי התקנות של העיריה. ובכל מקרה זה כרוך בהוצאות נוספות. מודה לך מאוד מאוד על העזרה וכל הכבוד
על התרומה האדירה לפורום אני אחכה בסבלנות אך בכיליון עיניים...
אתי@

אתי@

New member
הערה - התיעצנו עם שני זגגים ואין

אפשרות להרכיב גם תריס, כי אין מקום ל-2 מסילות ואין אפשרות לגלוש פנימה כי יש ארון שמפריע. ולגבי ה"הוצאות נוספות" - התכוונתי שאין לנו רצון לפרנס את העיריה במיסים שונים ומשונים שנצטרך לשלם על מנת לעשות את השינוי. שוב תודה.

amic

New member
אתי, לא נראה לי הגיוני שלא ניתן

לעשות תריס. כל הבית שלי בנוי עם מרפסות סגורות ובכל החלונות יש תריסים ואפילו חשמליים. תבדקי מה רוחב הסף של החלון ותסתכלי היטב האם התקרה בולטת יותר. תשלחי סקיצה של המידות ואענה לך. ניתן לפנות לדוכן היעוץ של קליל במרכז הבניה בגעש לקבלת פתרונות

עטרה ב ט

New member
תריס תריס ושוב תריס !

לדעתי באקלים הישראלי חלון פשוט לא מתאים ! הוא כל כך לא מבודד מחום לעומת תריס שגם מצל וגם מאוורר. התריס פחות יפה באמת אבל בכל זאת החשמליים יפים וגם אלו שנפתחים החוצה ולא על מסילות. אם כבר את עושה חלון, תחשבי על הרבה צמחים. אני נמצאת בדירה עם מרפסת מאוד מוארת ועם שמש מאוד חזקה ואני מנסה לרשת את כל החלון בצמחים מטפסים. הם מאוד אוהבים את זה אבל אני מעריכה שיקח הרבה זמן עד שהם ישמשו וילון טבעי שגם יעביר צל וגם בריזות. ואם בכל זאת את מחליטה על חלון, עדיף בעיני זכוכית אטומה על שקופה
.

אתי@

New member
תודה על הרעיונות, אבל אני גרה בדירה

בבנין ואין לי אופציות לצמחייה כמו שאת מציעה. תריס שנפתח החוצה נראה לי קצת בעייתי כיון שהחלון גדול מאוד. ובאמת בעניין הזכוכית - חשבתי על זכוכית חלבית.

עלית על דבר נכון מאוד...

לא חייבים כל דבר לפתור עם בניה ! לפעמים אפשר להשתמש בפתרונות לא שגרטיים, להשלים עם צמחים את סביבת חיינו. חשיבה טבעית, שבכל בעיה, מנסים דברים אוטנטים למקום ולבעיה, למצוא את הפתרון.

אתי@

New member
שני זגגים אמרו שאי אפשר כי אין

מספיק מקום. אז כנראה שאי אפשר... בכל אופן אין לי סקיצה, אבל תודה על העזרה.

תריס גלילה ומאחורי.....

היי אתי האם יש ניסיון בסביבתך של סגירה עם חלונות ושקט תעשייתי מכיוון הפקחים? האם כרגע אתם חיים במרפסת שרק התריס סוגר אותה? אני ממליצה על חלונות במסילות ותריס גלילה חשמלי מעליהן. צריך לברר אם לעשות חלונות לא יזמן ביקור הפקחים. יש אפשרות לחלק למשל לשלוש ובחלק האמצעי לשים זכוכית אטומה או ראי כלפי חוץ. בחלק הפנימי לבנות קיר או ארון נישות מעץ. (מעץ עדיף כי אם יבוא פקח אין ממש בניה וגם שכנים מלשנים לא יגידו כלום) בכל מקרה מחוץ להכל תבוא מסילת תריס הגלילה (בקצה החיצוני של אדן החלון) אם זה כוון צפון אז את לא אמורה לקבל כניסת שמש ישירה.... אפשר, אכן, לשים זכוכית אטומה לפחות בחלק מהחלונות, גם תורם לפרטיות. מקווה שעזרתי

אתי@

New member
הי סיגל ותודה על העזרה

בעניין הפקחים ושקט תעשייתי - אני לא יודעת אם יש פקחים שמסתובבים ברחובות ובודקים מי סוגר חלון
ואני גם לא יודעת אם השכנים ילשינו או לא. אבל לא הייתי לוקחת את הסיכון, מה גם שבעתיד כשנרצה למכור את הדירה העניין הזה יכול ליצור בעיות... לגבי בניית הקיר לפני החלון, חשבנו גם על הרעיון הזה, אבל אם היה מספיק מקום לקיר היינו משאירים את התריס. פשוט החלק שעליו יושב החלון לא מספיק רחב לתריס וחלון ביחד (עפ"י שני זגגים). על הרעיון של תריס גלילה חשמלי באמת לא חשבנו... האם תריס כזה תופס פחות מקום יחסית לתריס רגיל? לגבי הזכוכית, אנחנו מתכננים לשים זכוכית חלבית. מה דעתך? ושאלה אחרונה: האם אני יכולה להבין מדבריך שאת לא ממליצה על תריס ונציאני? המון תודות על העזרה הרבה. אתי@

amic

New member
באיזה אזור בארץ אתם גרים?.

אולי אוכל לעזור בשם של קבלן אלומיניום מקצועי שיש לו פתרונות. לגבי תריס ונציאני הוא אינו חוסם מעבר אור-טוב ממנו זה וילון ורטיקלי מפני שהוא עשוי חומר אטום וכאשר מסובבים אותו הוא אוטם כמעט לחלוטין. מחירו דומה ואולי אף זול מתריס ונציאני מעץ.

תריס גלילה ותריס ונציאני

היי אתי תריס ונציאני הוא אוגר אבק היסטרי!! אם יש לך פיליפינית שתעבור עליו כל יום, אז אולי אפשר לשקול זאת. אני מאוד אוהבת את המראה של הונציאנים מעץ כאשר הם בז´ורנלים!!! בבית הם הופכים לג´יפה. גם מבחינת אטימה טוטאלית הם לא משהו, אבל זה פחות חשוב, לדעתי. תריס גלילה יש לו ארגז עליון בו מתגלגל התריס הסגור. הירידה שלו היא בעוביו בלבד ויש לו מסילה ששמים בד"כ בסף החלון החיצוני. המסילה היא אנכית מן הקצה העליון עד האדן. כך שבמסילות הקיימות את יכולה להשתמש לחלונות. איש האלומניום המדהים שלי טוען שבהחלפות כאלו כדאי גם להחליף את המסילות כי אם רוצים לעבוד עם "קליל" מקורי, אז המסילות הישנות אינן מתאימות , בד"כ, לפרופילים החדשים. הרעיון של זכוכית חלבית הוא מצויין ביחוד לאור האי-נוף שיש לך. את יכולה לעשות חלוקות ביניים ולשלב זכוכית מקושקשת, צבעונית ואפילו שקופה. אם יהיה לך תריס גלילה אז את מסודרת מבחינת האור. אגב לגודל כזה של תריס אני ממליצה לא להתקמצן על מנוע חשמלי!!! אבל אם תקחי איש אלומיניום מקצועי ואמין תוכלי לסמוך על עצתו בנושא. אם את רוצה אוכל לתת לך שם של איש אלומיניום מדהים, שחוץ מעבודה מעולה ואוזן קשבת, הוא יכול לייעץ להציע ואפילו להפתיע בפתרונות משגעים!!! בהצלחה

אתי@

New member
אני מודה לך מאוד על העזרה, אנחנו

בהחלט נשקול את הרעיון של תריס גלילה, וגם נשמח לקבל את הפרטים של איש האלומיניום שלך

למעלה