התיעצות- עובדת כיום מול בוס שפיטר אותי בעבר

דנהZ

New member
התיעצות- עובדת כיום מול בוס שפיטר אותי בעבר

בתחילת השנה החלפתי עבודה, היום המדריכה של מקום העבודה הקודם שלי.
במקביל נכנס למקום שמדריכה בוס חדש, אדם שהיה הבוס שלי לפני עשר שנים ופיטר אותי.
היום במעמדי מאוד נחמד אלי, צריך את עזרתי. ואני משתדלת להיות נחמדה ומקצועית. בנינו מודה שלא מעריכה אותו כאדם, כבוס לא הייתי מוכנה לעבוד תחתיו.... והרבה מהדברים נאמרו על ידי, ועל ידי אחרים טרם נבחר לתפקיד. הדברים נאמרו לו - ביקש ממני לשוחח על הנושא. ואני מתלבטת
האם שווה לפתוח דברים שקרו? האם יועילו לעבודה? האם פתיחת הדברים לא עלולה להרוס? (מבחינתי כשעבדתי תחתיו היה סוג של בוס מתעלל)
מה הייתם עושים?

גדעון היחידי

New member
מנהל
דעתי.
מצב די בעייתי.
מבחינה רגשית אני מבין את רצונך להשיב לו על חטאי העבר
ומצד שני ניצבת המציאות.
כשאת עושה את חשבון המאזניים מה כדאי
חשוב שתרגיעי את נושא העבר ותתיחסי להווה ולעתיד.
אם היום הוא אינו מפריע לתפקוד שלך, שתפי אתו פעולה מבלי לחשוף שיטות שהן שלך ואם אחרים ישתמשו בהם יקטן הערך שלך בעיני ההנהלה.
נסי להיות ענינית לשתף פעולה מבלי לחשוף את עצמך לחסדי אחרים.
יישר כוחך וברכת הצלחה בהמשך
גידי

דנהZ

New member
תודה גידי

לא נמצאת במקום שרוצה להחזיר לו, גם לא במקום כועס.
כשניסה בתחילה לנהוג כדרכו בעבר, המציאות טפחה לו בפנים:
הוא קבע פגישה לבד עם המפקחת ושיקר במצח נחושה. היא מכירה אותי שנים ומערכיה אותי. לכן קבעה פגישה משותפת שם דיבר אחרת ובסופה ננזף על ידי המפקחת שעליו להתחיל לעבוד ולא לצפות שאעשה במקומו והבהרה לגבי תפקידי. מאז כל פנייה שלו אליו עוברת רק דרכי. מאז הוא שינה דרכו.
שנה הבאה אני לא אמורה להמשיך בחלק זה של התפקיד (אני מ"מ על חלקיות משרה) והוא פנה לבקש מהמפקחת שאשאר.

noma10

New member
ראשית דנה, כל הכבוד לך,

מצב לא פשוט , לעבוד מול אדם שבעבר נהג כך.
אך היות וזו לא בחירה שלך, צריך ללמוד כיצד לנהוג במקרה כזה.
אני הייתי נותנת צ'אנס היות ואנשים משתנים עם השנים בעקבות מצבים שונים, חלפו עשר שנים וזה ממש הרבה.
אולי זו הסיבה שהוא רוצה שתפתחו את הדברים, אני מאוד מאמינה בפתיחות בלהניח את הדברים על השולחן להבהיר ואפילו אם יווצר ויכוח, שזו אחת הדרכים ללבן דברים ומשם ניתן לפתוח דרך חדשה של הבנה וצמיחה.
מאוד חשוב שבמקום העבודה תיהיה אוירה נעימה.

דנהZ

New member
תודה על תגובתך

אני גם מאמינה בפתיחות בדרך כלל, אבל לא באמת בטוחה שהשתנה (רואה את ההתנהלות מול העובדים, מנהלות...). מנגד חוששת שיעכיר את האווירה.
ברור שאם אפתח אהיה זהירה, ואגיד את הדברים בעדינות.
מתחילה לחשוב שאולי אבחר לקחת את התפקיד האחר ולא להמשיך איתם, ואז אפתח את הדברים בפניו, ושוב בזהירות רבה.
החיים למדו אותי יותר מתמיד, שאתה לא יודע היכן דרכינו יצטלבו.

noma10

New member
תבחרי את התפקיד האחר

רק אם הוא מעניין אותך, אל תתפשרי בשל סיבה כזו. את לא זו שצריכה לשלם על כך.
מה שכן אני בעד להתרחק מסביבת אנשים שלא נעימים לך.אם זה אפשרי כמובן.
אני בכל זאת חושבת ששיחה תוכל להועיל. ב ה צ ל ח ה !!
&nbsp

דנהZ

New member
תודה על התגובה

לגבי התפקידים, ההחלטה תהיה של המנהלת שלי.
לא בגללו אבחר להחליף, ושני התפקידים מעניינים לי.

AמלYה

New member
כבוס לשעבר וכרגע הנוכחי זהו מצב נתון ולא מבחירה.

אני חושבת שמטרת בקשתו היא לא לפתוח את נושא הפיטורים של אז.....אלא לנסות ליצור מערכת יחסים מחודשת המושתתת על כבוד והבנה עם בגרות נסיון ותובנות של השנים שעברו ועם ציפייה לאוירה ידידותית ונעימה בעבודה כי זה למעשה הכי חשוב לכולכם הרי הוא יודע שאת מגיע לעבודה עם מטען מהעבר...הוא מרגיש שאת משתדלת לעשות את עבודתך כמו שצריך שמא... הוא מרגיש שהבוקר טוב שלך הוא לא באמת טוב וכו' ..כל מה שאת מרגישה את גם מקרינה גם בלי לשים לב....אני חושבת שנכון מצידו היה לזמן אותך לשיחה...ובאמת שאין מה לדוש על מה שהיה עברו הרבה שנים ואל תשכחי שלו הייתם צריכים לבחור אף אחד לא היה בוחר בשני כך שהכי נכון זה לדבר על איך הולכים לנקות את השטח כדי שלשניכם יהיה טוב ונעים לעבוד יחד. אני בטוחה שתגיעו להבנה וסליחה אחד לשני וזה לפני הכל.
סתם לא רצה הגורל להפגיש אתכם בשנית באותה סיטואציה שהוא שוב הבוס שלך...אולי לתקן......מי יודע?
אני מאחלת לך המון בהצלחה.
כמה המלצות שבוודאי יעזרו ממני אלייך
לעגל פינות שצריך.
להימנע מביקורת יתר.
" הרחק לשנוך מרע ומדבר מרמה"

דנהZ

New member
הבהרה, הוא לא הבוס שלי כיום

הוא רוצה לדבר, כי הובא לידיעתו שאמרתי שאני מסרבת לעבוד איתו (קלטו אותו רק כשהבינו שיש לי הצעה אחרת ואני בכל מקרה עוזבת).
היום הוא נחמד אלי כי אני המדריכה של המקום בו הוא עובד, והוא צריך אותי, כי המפקחת דורשת שהכל יעבור דרכי.
השנה הייתי המדריכה במילוי מקום, המפקחת השאירה לי את הבחירה אם להמשיך - הוא והעובדים ביקשו שאמשיך. או שתחזור זו שמילאתי את מקומה (ואני אעשה תפקיד אחר).
אני לא חושבת שהשיח הוא כדי לגרום תחושה טובה יותר, והחשש הגדול שלי שיגרום לכעסים. אני חושבת שהוא לא ראה ולא מבין למה אני לא מוכנה לעבוד תחתיו. לגבי הצעותייך לעגל פינות ולא יותר מדי ביקורת אאמץ.
כרגע חושבת שאולי אם לא אמשיך להדריך אותם כן אאפשר שיחה, אולי ילמד משהו. כי אני מבינה מהעובדים שמתנהל איתם כמו שהתנהל איתנו בעבר וכואב לי עליהם.
ותודה, על עצותייך

Murdock18

New member
be the bigger person.

When he had the power to do so, he chose to do what he did. Now, you have the same power in your hands. You can open it up and all, but you may be the bigger person and just let it go. Don't do what he did to you... It's the harder choice, there is no doubt, but it is the right one.

למעלה