התיעצות על .....שאריות

smadidi

New member
התיעצות על .....שאריות

כן רבותי שבוע טוב לכולכם אז נשיאר לי כמה סטקיים מוכנים וגם כמה קבבים ועוד קצת חזה עוף מתובל ומוכן מה הייתם מכינים מזה להיום בערב שתפו אותי כי זה מה שתוכל המשפחה שלי חחחחחחחחחחחח שיהיה יום טעים סמדי
 

BiggPoppa

New member
מחזור שאריות

לגבי הקבבים: לחמם כ-10 דקות בתנור על חום נמוך, 100-120 מעלות. חזה עוף: אם לא יבש מדי אז אותו טיפול. אם יבש מדי אז לפח. סטייקים: טיפול כזה מעלה מידת צלייה אחת לפחות, ככה שאם הסטייקים עשויים יותר ממדיום, כדאי לחתוך לרצועות דקות, להקפיץ קצת ירקות במחבת - בצל, גזר ,גמבה, פטריות - לתבל איך שאוהבים - אני אוהב צ'ילי מתוק, טריאקי וכו'. להוסיף את רצועות הסטייק, לחמם עוד 2 דקות ובתיאבון.
 

udical

New member
תן לו בטיגון !

קוצצים את הכל לקוביות 1-2 ס"מ מטגנים עם בצל ומעט שום. לא צריך להוסיף הרבה שמן, יכול להיות שבכלל לא צריך. להגיש על פירה בלי חמאה, השומניות של הבשרים היא מספיקה והפירה יספח אותה. תמיד מצליח.
 

צלשף

New member
בבקשה שלושה מתכונים כאופציה

הראשון אנטריקוט; לפרוס את הסטייקים לפרוסות דקות למחבת או ווק להכניס 1בצל פרוס 1 פלפל אדום פרוס 4 שיני שום כתוש 1 ס'מ ג'ינג'ר קצוץ 1 סלסלת פיטריות שמפניון פרוס. להקפיץ את הירקות במעט שמן להוסיף 4\1 כוס סויה 2 כפות סוכר חום 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק, להוסיף את הבשר להקפיץ עוד כשתי דקות ולהגיש השני קבבים; להכין פסטה בולונז להוסיף את הקבבים פרוסים לעיגולים של 1 ס'מ ולשידרוג אם קיים בנמצא כל סוג של בשר מעושן בתאבון. השלישי חזה העוף; לפרוס את חזה העוף לפרוסות להכין סלט של חסה צנוניות בצל ירוק ועגבניות שרי להוסיף את חזה העוף לאחר חימום קל לצקת מעל רוטב אלף איים ולהנות מכל ביס מקווה שעזרתי בהצלחה.
 
../images/Emo45.gif הרעיון לקבב מצוין

ובנוסף לגבי חזה עוף מוכן - תמיד אפשר לפרוס לרצועות/פרוסות יותר דקות ולהוסיף לסלט או כריך עם מיונז, ירקות וכו' (כשהוא קר... כמו פסטרמה)
 

smadidi

New member
תודה אנשים טובים

הפנמתי בקיצור היום המשפחה תוכל מוקפץ שאריות על בסיס אורז לבן או פירה תודה תבורכו סמדי
 

uriler

New member
אם כבר שאריות, עוד "מתכון" חביב -

מכירים עוף מכובס? אצלנו רק אמא שלי מחבבת את העוף הרטוב, המקומט ובעל הטעם המרקי, ולכן נשאר בד"כ לא מעט בשר. לרוב זה הולך לכלבות (של ההורים שלי ושל אחותי), אבל אם מתחשק - מורידים את כל הבשר מעל העצם, וקוצצים אותו דק מאוד. במחבת, מזהיבים כמות יפה של בצל לבן חתוך לרצועות, מוסיפים פטריות וכשהן מתרככות, מוסיפים את הבשר הקצוץ + תבלינים לפי מצב הרוח. לפעמים מעדיפים את זה יבש והולכים רק על תבלון רגיל, לפעמים בא משהו "רטוב" ואז צ'ילי מתוק / דבש / טריאקי הולכים מצוין. מקפיצים את הכל ביחד קצת, ומקבלים "תבשילון" שהולך מצוין גם עם פחמימה כמו אורז ואפילו עוד יותר טוב - על טוסט :)
 

צלשף

New member
אם כבר הזכרת את שאריות העוף אז

יש לי מתכון חמדמד להכניס למעבד מזון את פיסות חזה העוף להוסיף 1 מלפפון חמוץ 4\1 כפית חרדל או חזרת לבנה 2 כפות מיונז כמה טיפות טבסקו להפעיל את המעבד מזון לדקה למרוח על לחם טוב ולהנות
 

kerenaz2000

New member
מתכון לשאריות

הילדים שלי מתים על זה, עושים אורז לבן רגיל פושטי, כשהמים בסיר האורז רותחים מוסיפים את שאריות הבשר (ככל שיותר מגוון יותר טוב) אפשר גם עם שאריות של דגים, בשר, עוף, נקנקיות, בקיצור הכל הולך מרתיחים שוב מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים 15דק'. מכבים את האש, מערבבים היטב ומכסים לעוד 5 דק'. שיהיה בתיאבון
 
למעלה