התיעצות עם הפורום

• פותח הנושא gilg1
  • פורסם בתאריך

gilg1

New member
התיעצות עם הפורום

ברשותי ימבה דגמים הנמצאים בקופסאות ושקיות (צבר של שנים). אני לכשעצמי לא מקשט את הבית האוריגאמי כמעט בכלל. שאלתי היא: האם אני צריך לשמור את הדגמים לסיבה מיוחדת או שמא מספיק לצלם אותם ואז למסור אותם לאנשים אחרים? ובכלל, למה לשמור דגמים בקופסאות? בשביל להשוויץ פעם בשנה כשבאים לראות? עדיף להראות להם את אוריגמידו של מייקל לה-פוס או ספרים אחרים המשופעים בדגמים! האם לא עדיף להשאיר מספר מועט של דגמים כתצוגה אמיתית? אשמח לקבל תגובות

גילה או

New member
אוסף אוריגמי.

עוד אין לי אוסף של שנים אז אין לי נסיון בעניין.האם הנייר של הדגמים לא מיתבלה עם הזמן?בשלב שאני נימצאת אני זורקת דגמים שלא יצאו לי יפה או מדויק.יש לי קופסא די קטנה לדגמים קטנים .עד כמה שאני זוכרת מהכנס לך יש המון דגמים מודולרים והם באמת תופסים נפח גדול. אפשר אולי לקשט סוכה?לתת מתנות. לזרוק אני מבינה שזה קשה.

ycyclop

New member
אין לי אוסף יתרונות וחסרונות

לכל מה שעשיתי לאורך השנים אין זכר שזה כמבון החיסרון הגדול של השיטה אפילו דברים עם השקעה של שעות. את כל הדגמים חילקתי לאנשים או הכנתי אוסף מיוחד לעבודה של אישתי. היתרונות: לא תופס מקום בבית, לא צריך לנקות, חושף אנשים לאוריגמי. חסרונות: לא נשאר זכר, אין מה להראות אם פתאום רוצים משהו להרגיש ביד (שזה ממש שונה מלראות בתמונה בספר) כנראה הגישה שלי תשתנה קצת. דברים מיוחדים ועם הרבה השקעה כנראה אני אשאיר מידי פעם אבל עדין את הרוב אמשיך לחלק

spflyer

New member
אכן סוגיה

לי גם כן יש ארגזים של דגמים בבית וקשה לי לזרוק אותם. חלק אני נותן ופעם בכמה שנים אני עושה "ויש" וזורק את הדגמים "הכי פחות שווים", אם כי את הדגמים הראשונים שלי (בני 20+) אני עדיין שומר - מין נוסטלגיה שכזו. בבית אני מציג מספר קטן של דגמים - רק את אלה שאני הכי אוהב, בלי קשר למידת הסיבוכיות שלהם - אלה שאני הכי "מתחבר" אליהם. אבק זו אכן בעיה, ולכן עברתי לויטרינה (שמסתבר שגם היא אינה חסינת אבק). בשורה התחתונה - אין דבר כזה "מה צריך לעשות עם הדגמים". צריך לעשות איתם מה שאתה מרגיש שבא לך לעשות איתם!

ג ל ע ד א

New member
מתפלא לראות אותך שואל את השאלה

הזו. בדיוק את השאלה הזו שאלתי אותך במפגש החובבים האחרון, ואז אמרת שאתה נותן את הדגמים. בעקבות תשובה זו כל חברי ומכרי התחילו לקבל דגמים שמצאו חן בעניהם. מנסיוני, התחושה שילד או מבוגר המקבלים דגם ואומרים וואו מספקת ביותר. כמו כן אני גם מצלם את הדגמים (מכמה זוויות) למזכרת

ycyclop

New member
אולי תתחיל לעשות מיניאטורות

תופס הרבה פחות מקום ולפי מה שאני רואה בשרשור אחר יוצאים דברים מקסימים

giladznaor

New member
להיפטר מהם כמה שיותר מהר

אני אמחיש באמצעות תמונות של לפני ואחרי של המדף שלי. אזהרה: לא לבעלי לב חלש. לפני כשנה, כך נראה המדף שלי

rosana

New member
לא לזרוק בבקשה

אני רוצה את כולם .איך אפשר לקחת?

gilg1

New member
לזרוק? חס וחלילה!

אני מחלק אותם לאנשים אחרים. אולי התכוונת לשים אותם באתר שלך?

למעלה