התיעצות עם מנוסים...

Archmage

New member
התיעצות עם מנוסים...

עקב זה שאני מאמין שרובכם הגדול עברו התלבטות ממש כמוני לאיזה כיוון ללכת עם הלימודים הגבוהים שלהם, כרגע יש לי תעודת הנדסאי אלקטרוניקה, אבל לא נראה לי שאני רוצה להמשיך עם הכיוון הזה ומעדיף ללכת ללמוד מדעי המחשב. עכשיו השאלה הקשה איפה כדאי לי להתחיל ללמוד: האם באוניברסיטה כדוגמת אוינברסיטת תל אביב שבשביל להרשם אליה אצטרך לשפר בגרות אחת, ולעשות בגרות נוספת כלומר לוותר השנה על ההרשמה או להרשם למכללה כדוגמאת המכללה האקדמית תל אביב, שם אני יכול להרשם ללימודים לשנה הקרובה? במידה שאני מחליט להרשם למכללה שכמובן מואשרת לתת תואר על ידי המל"ג איך מסתכלים על התואר שלה לעומת תואר של אוניברסיטה, האם כשאני יבוא לראיון עבודה או ישלח קורות חיים לא יתיחסו אלי ברצינות בגלל שלמדתי במכללה ומישטוט באינטרנט בין מוסדות שונות,לא מצאתי מספיק מידע- נניח ואני רוצה להמשיך לתואר שני באונבירסיטה לאחר לימוד של תואר ראשון במכללה,- זה בכלל אפשרי או שיעשו בעיות עם זה וכשאני יבוא להרשם ימצאו תנאים שאי אפשר לעמוד בהם? האם למישהו ממכם יצא לשמוע על התואר המשולב במכללה הקדמית תל אביב על מדעי המחשב+כלכלה וניהול, ואם כן איך הוא ? בקיצור מכללה עכשיו או אוניברסיטה בתקווה שנה הבאה מקווה שתתיחסו אלי ארז

vinney

Well-known member
שאלה קשה

עקרונית, לתואר שני תואר מכללות נחשב לנחות, אבל זה תלוי מאוד איפה אתה עושה את הראשון ואיפה את השני. במקרה של המכללה האקדמית ת"א, אפשר להמשיך לתואר שני (בלי תיזה) במכללה עצמה, או באת"א בלי בעיה. בטכניון לעומת זאת (לפחות לפי האתר שלהם) עושים בעיות לכל בוגרי המכללות בהגדרה. זה שתואר מוכר על ידי מל"ג זה לא מספיק, רוב המכללות הן ברמה נמוכה מאוד , ולמרות שמוכרות על ידי מל"ג, יהיה קשה למצוא תעסוקה אחריהן, אבל שוב- המכללה האקדמית של ת"א לא כזאת, ונמצאת במיעוט המכללות הסבירות. כדאי גם לשקול את אופצית האוניברסיטה הפתוחה, שדרכה אתה יכול או לסיים את התואר, או לעבור באפיקי מעבר לכל אוניברסיטה אחרת, בתנאי שתעמוד בציונים מספיק גבוהים. כך לא תצטרך לבזבז את הזמן לא על בגרויות ולא על פסיכומטרי - אין בהם שום צורך או תועלת. תואר של האו"פ הוא מצוין גם בין המעסיקים וגם לתוארים גבוהים, ותוכל לעשות תואר שני בכל מוסד (גם באו"פ, גם עם תיזה) ככל בוגר אוניברסיטה אחרת.

ron369

New member
בנוסף, אם אתה יכול ללכת לאופ',

תוכל לעשות כמה וכמה קורסים במקצוע שאותו תרצה (וכך "לטעום" ממנו), ובו"ז לעשות את הבגרויות או ההשלמות החסרות לך. אז, אם תרצה - תעבור לאת"א דרך אפיק המעבר, או דרך קבלה רגילה (עם הבגרויות). כל עוד תקבל ציונים מספיקים, הנחה סבירה בהחלט אם אתה רוצה תואר שני, ותדאג לעשות רק קורסי חובה עם מקבילות באת"א (עבור קורסי החובה זה יחסית טריוויאלי), תקבל (אני מניח) פטור מלא מאותם קורסים באת"א. הציונים בקורסים הללו לא ייכנסו לממוצע, אך נראה לי שהנקודות מהם כן ייכנסו למאזן. תוכל להתחיל ללמוד באופ' בסמסטר קיץ, או בסמסטר אביב, בצורה זמנית, ולאחר מכן לנסות לעבור לאת"א (הם מאפשרים קבלה באמצע השנה, נכון?). (ומאד יכול להיות שאפילו תשאר באופ'!
)

Archmage

New member
לפי התגובה למדת באופ?

אם כן אשמח לשמוע על החויות מהקורסים

Archmage

New member
תודה רבה לתגובות וגם להצעה

של האו"פ כבר שלוש שעות אני חוקר את האופצייה הזאת שנראית לי די קורצת ובכלל לא חשבתי עליה, יש רק משהו אחד שאני לא מבין ממנה זה שהלימוד הוא עצמי זה אחלה- ממש אהבתי את הרעיון של הרצאות על דיסקים ככה הם מפספסים משהו אפשר תמיד לחזור אחורה, אבל נגיד שנתקעתי עם איזה נושא וזה דחוף ולא יכול לחכות עד לפגישה השבועית עם המנחה, מה עושים אז?,נתקעים? ושאלה קצת יותר חשובה כי כמובן שכמו שאני ישקיע כסף בלימודים אני ירצה שהכסף יחזור אלי בעבודה של אחרי התואר, אז איך נחשב תואר של האוניברסיטה הפתוחה מבחינת מעסיקים ומקומות עבודה (אני מניח שחלק ממכם שמעו שמועות) או שעדיף לעבור במסלול אפיק ולעבור אחרי שנה לא"תא וכך לקצר את כל הביריוקרטיה? שוב תודה לכם על היחס

ron369

New member
הרצאות על דיסקים?

לפעמים יש קורסים שבהם יש הרצאות שאפשר להוריד מהאינטרנט (בקורסי המבוא בעיקר). זה לא מובטח (והאמת, לרוב די לא צריך את זה, לדעתי). בקשר לחשיבות התואר, לפי ויני שלנו, היחס לפעמים טוב יותר במעט, ולפעמים טוב פחות במעט. התואר של האופ', בממוצע, כנראה נחשב קצת יותר מאונ' מסויימות (ב"א), וקצת פחות מאחרות (עברית? טכניון?). סה"כ, אם תשווה מבחנים, ההבדל לא יהיה כנראה משמעותי. ובכלל, אחרי שיש לך שנה-שנתיים נסיון, מוסד הלימודים בטח לא יהווה גורם חשוב ומשמעותי. אם בידע עצמו אתה מתעניין, אל חשש. הרמה של האופ' גבוהה *מאד*. הטעות שרבים עושים היא לחשוב שרמת התרגילים מהספרים, היא רמת הקורס. זה לא (תמיד) נכון. מקבלים (לעתים רבות מאד) חוברות תרגילים פתורים, ובכלל - חוברת תרגילים (ממ"נים וממ"חים) לעבודה עצמית (ובדיקה ע"י המנחים), אשר היא חובה (או שירדו לך נקודות מהציון הסופי). הרמה בתרגילים הללו היא גבוהה מאד, פחות או יותר כרמת התרגילים בקורסים מקבילים באונ' שונות, אם לא גבוהה מרמתן. באופ' אתה לומד מספרים, ושומע הרצאות בשביל להשלים את הידע שלך. באונ' רגילה סטודנטים רבים מאד לומדים מסיכומים (תסכים איתי שרמתם, ככל הנראה, תהיה נמוכה מספרים שאתה מקבל עד הבית), ושומעים הרצאות כדי לסכם להתקרב לחומר (אם אני לא טועה). תסכים איתי שהשיטה של האופ' בהחלט לא רעה, אם חושבים על הנושא כך. בקשר ל"פגישה" - יש לך את מספר הטלפון שלו, ולמרות שחלק (די קטן, אם לא אפס, לפחות מאלו שלי) של המרצים רוצים שתתקשר אליהם רק בשעת ההנחיה (אחת בשבוע), רובם (שוב, מהמנחים שהיו לי) מאפשרים לך להתקשר בערך בכל זמן אפשרי. בנוסף, יש פורום של הקורס, שברוב הקורסים בהם הייתי הוא פעיל, אם לא פעיל מאד, כך שניתן לקבל תשובה לרוב תוך כמה שעות על שאלות בעייתיות. אני לא משוכנע איזו בירוקרטיה מטרידה אותך. האוניברסיטה הפתוחה היא אוניברסיטה במלוא מובן המילה, בפרט לכך שאין בה תואר שלישי וכד'. ככזו, היחס אליה הוא כאל אונ', בכל מקום, למיטב ידיעתי. לסיום, שים לב שרבים עובדים בזמן הלימודים באופ' (כך שאחר"כ יש להם נסיון!). למה? איך יש להם כ"כ הרבה זמן? כנראה אם אתה לא שורף 9 שעות ביום בנסיון לסכם כל ביפס של המרצה, אתה יכול ללמוד בצורה "קצת" יותר יעילה. בנוסף, שים לב שאתה יכול ללכת לאת"א, ללכת למרצה, ולהגיד לו שאתה שוקל לעבור לאונ' שלו. לאחר מכן, ללכת במשך הסמסטר לשיעורים שלו (באישורו, כמובן), לעשות את המבחן אפילו (אם מישהו יסכים לחלוק איתך את החומר), ולהשוות את הרמה. אז להחליט מה אתה מעדיף, איזו אונ' נראית לך טובה יותר, וכך אפילו אולי לעבור (או לא לעבור) מסלול לימודים. אה, כן, ועכשיו אני בסמסטר אחרון (כנראה) של תואר ראשון במדעי המחשב באופ'. אז מה אתה אומר? [אני כ"כ הולך לשמור את ההודעה הזאת, למרות טחנתי פה דברים שבפורום האונ' הפתוחה בתפוז (כנס, העף מבט
) בוודאי היו אומרים לך בכל מקרה]

למעלה