התיעצות ראשונה.....

אביב72

New member
התיעצות ראשונה.....

שלום , שמי אביב, אני בהריון (תאומים), W 26. במהלך הסקירה המאוחרת ניצפו הרגליים של אחד העוברים במנח של קלאב פוט. מאז עשינו אקו לב עובר ודיקור מי שפיר שיצאו לשמחתנו המרובה תקינים. דיברנו עם אורטופד בביה"ח אסה"ר, שם חשבנו ללדת.במהלך השיחה הבנו שהטיפול שם ע"פ שיטת פונטסי, אולם לא בהכרח מוסיפים את נעלי דניס בראון. התרשמנו מאסה"ר ,אך לפני קבלת החלטה היינו שמחים לשמוע מניסיונכם: 1. למי כדאי לפנות בכדי לקבל דעה נוספת ? (רופא , מרכז רפואי ...) 2. האם כדאי לעשות את זה כעת או לאחר הלידה? 3. האם ניתן להמשיך טיפול בכל בית חולים או שקופות-החולים עושות בעיות עם זה? 4. במידה ונתחיל טיפול אחד יכולה להיות לנו בעיה להמשיך טיפול במקום אחר? נשמח לשמוע אתכם?

ברוכה הבאה.

שיטת פונזטי היא עם הנעליים. רק באסף הרופא יכולים להגיד שהם עובדים לפי פונזטי ולא שמים נעליים. זה פשוט לא כך. באתר שבחתימה שלי תוכלי לקרא הרבה על השיטה. המניפולציות והגיבוסים לא שווים כלום בלי הנעליים. זה לדעת פונזטי. תפקיד הנעליים הוא לשמור על התיקון שנוצר בעזרת המניפולציות והגיבוסים. תריצי חיפושים על אסף הרופא או תדפדפי כמה דפים אחורה, אני מאמינה שתמצאי הרבה מידע. כדאי לסגור את כל החלטות הטיפול לפני הלידה, ובמיוחד תיאומים, מישום שיש בירוקרטיה שצריך להתעסק איתה. היכן את גרה? יוכלו להמליץ לך כאן על אורטופדים בבתי חולים אחרים. ברוכה הבאה והמשך הריון מהנה (-:
עידית

nush האחד

New member
קפצתי רק לשניות ספורות...

הבן שלי חולה, כך שאין לי הרבה זמן לפרט. רק רציתי לומר שאנחנו טופלנו בתחילת הדרך באסף הרופא ועזבנו. שולחת לך במסר את הטל' שלי, אשמח לשוחח איתך (אם תוכלי, אנא צרי איתי קשר בשעות הערב, אחרי 20:00 אהיה קצת יותר פנויה).

פרלמנים

New member
../images/Emo24.gifשלום לכם, ברוכים הבאים ,

שלום אביב, אם תריצי חיפוש בפורום, תגלי שכמעט כל אחת מאיתנו כתבה הודעה דומה לשלך, בשלב זה או אחר של ההריון. קודם כל, הכי חשוב, מזל טוב כפול שתיים-תאומים! טוב שעשיתם את כל הבירורים הרפואיים ושאתם מעודכנים בהכל. קצת רקע: כמו שעידית כתבה, שיטת הטיפול המקובלת ביותר בעולם כיום היא של דר' א. פונסטי. ישנן כל מיני גרסאות שונות של השיטה, כמו שהבנתם, באסף הרופא למשל. שיטה שלו נבדקה לאורך עשרות שנים ומאוד מוכיחה את עצמה. פונסטי אגב, עונה למיילים של אמהות מודאגות ומטפל עד היום (בן 94) בילדי ק"פ. הנה קישור לאתר שלו: http://www.uihealthcare.com/topics/medicaldepartments/orthopaedics/clubfeet/index.html . בנוסף, כמעט כל אחת מאיתנו חווה חוויות דומות ושונות, רופאים דומים ושונים, וסיפורים דומים ושונים. כאן אנחנו מאוד מנסות לתת מענה לשאלות, לתת טיפים , תמיכה ורעיונות אחד לשני. אז תהיי בטוחה וסמוכה שהגעת למקום טוב לכל שאלה, בלי להתבייש. לשאלותייך:1. אחרי שגילינו את הק"פ פנינו לסקירה וייעוץ בביה"ח בילינסון. אשמח לספר לך בטלפון על תהליך היעוץ שם. אשלח לך מסר עם המספר כי זה סיפור ארוך ומאוד מקצועי.2.כדאי לבוא ללידה עם מושג די ברןר לגבי איפה תטפלו, אולי אפילו לשקול ללדת שם. 3.באיזו קופה אתם? 4. נראה לי שעדיף לטפל באותו מקום מהתחלה, אבל זה לא חד משמעי- הכי חשוב שתהיו מרוצים מהרופא ומהתוצאות. (רואים תוצאות מהר מאוד בד"כ.) הק"פ בשתי הרגליים? שלחתי לך מסר. לילה מקסים, ג'סיקה

אנגלה3

New member
ברוכים הבאים

שלום לכם וברוכים הבאים, אני ממליצה לכם בחום, אם אתם מהאיזור, גשו לייעוץ בביה"ח קפלן, מחלקת אורטופדיה ילדיםד"ר פנסקי, אנחנו מטופלים אצלו בק"פ רגל ימין, שחר שלנו בן חודש(מחר) ואנחנו כבר בגבס החמישי שלנו, את התיקון ראינו כבר מהגבס השני!!! מומלץ בחום לטפל אצלו, בכל צעד שאנחנו עושים - הוא מסביר את השינוי, ואת התיקון עם הרבה סבלנות וסובלנות גם כלפי ההורים, וגם כלפי התינוק. ראינו גם תיקונים אחרים שהוא עשה אצל ילדים שמגיעים לשם - מדהים. חשוב מאוד שיש רופא שמסביר ושנותן תחושה של בטחון להורים. שוב פעם, מומלץ בחום - גשו תבדקו ותתייעצו, אנחנו קיבלנו ייעוץ דרך הקופה ללא בעיות (הייתה לנו הפנייה של יועץ גנטי). בהצלחה ותהנו מהמשך ההריון.

טאניוש

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

ממה שקראתי, במקרה של תאומים קלאב פוט יכול להיות תוצאה של מנח ברחם (צפוף להם
). אם תכתבי באיזה קופה את נוכל להתייחס לשאלת ביורקרטיה. אין קשר בין מקום לידה לבית חולים שבו תחליטו לטפל. אני ילדתי בבית חולים אחד (ושם גיבסו את התינוק אחרי הלידה) ואחר כך עברנו לטפל בבית חולים אחר. את ההחלטה לגבי הרופא והבית חולים קיבלנו לפני הלידה, ובעלי עבר לקופה אחרת כדי לא להסתבך עם ביורוקרטיה.

אביב72

New member
היי

היי, ראשית תודה על ההתיחסות של כולם וקבלת הפנים, עוזר מאוד לשמוע אינפורמציה - תודה. אנו כנראה נלד באסה"ר מסיבות אישיות, אך אנו עדיין מתלבטים בקשר למקום הטיפול . החלטנו בתור שלב ביניים( לאחר ששמענו מכם) לפנות להתיעצות נוספת כדי להתרשם מהטיפול שניתן במקומות אחרים. כמו כן להתחיל בברור לגבי קופ"ח אליה נרשום את הילדים בעתיד, מכיוון שאני במאוחדת ובעלי במכבי. נשמח להמשיך לשמוע מכם המלצות נוספות

למעלה