התיעצות: שתן מרובה

ReuvenChaim

New member
התיעצות: שתן מרובה

אשמח לעזרה יש לי מקרה: בן אדם שמח בגיל 29 שהתלונה העיקרית זה שתן מרובה ושזה ברמה שזה מציק התחיל לפני כחצי שנה בערך השתן נוטה בגדול לכהה אבל לפעמים הוא גם בהיר יש סימן בלשון ללחות במחמם תחתון הדופק בגדול מיתרי מתגלגל חוץ מזה אין סימפטומים מיוחדים אם למישהו יש כיוון אשמח תודה

ינוקא1

New member
גם מבחינת ראיה סינית

כבר אמרת את הדברים החשובים - לחות במחמם תחתון , כנראה גם סוג של סטגנציה \ כאב שגורמת לדופק להיות מיתרי. אני חושב שלמרות שמערבית זה לא מוגדר כדלקת בדרכי השתן , תשתמש בפורמולות המתאימות לדלקות בדרכי השתן , כי הן מנקזות לחות מהאיזור הזה ותראה מה התוצאה. אגב , זה יכול להיות קשור גם לבעיות בפרוסטטה , למרות שזה נדיר בגיל 29 , אבל כדאי לבדוק גם את זה. גם שם זה יאובחן סינית כלחות\סטגנציה במחמם תחתון.

שלפוחית

הי ראובן, פרט בבקשה לגבי הדופק. האם בדקת כיוונים של חולשה של ה-BL ו/או ה-KID ברמת האיבר? אבי

ובכל זאת...

קצת עוד על הנושא המערבי, ישנם שתי פתולוגיות נוספות שכדאי לברר: diabetes insipidus המתאפיינת בתסמינים הדומים לסכרת רק שמקורם במנגנון אחר נושא פסיכוגני של שתיה רבה מאוד של מים ולכן השתנה מרובה - לא בהכרח מודעית לעובדה ששותים הרבה. באיבחון המערבי מונעים מהם שתיה למשך זמן ארוך ובודקים אם הם משתינים באותה תכיפות. לא יודע להמליץ לך כיצד לבדוק את זה אבל רק לידיעך... אבי

ozinU

New member
שתן מרובה

שלום לך על פניו הסימפטומים שאתה מציג נראים כחולשת טחול. שאל את עצמך - חוץ מלחות בלשון, גם המבנה גוף של המטופל הוא גדול, שמנמן, שומן רך או קשה ? יתכן ויש פה עניין של אגירת נוזלים ובשל הלחץ יש שתן מרובה. עדיין תטפל בטחול אך גם בלחמם את הכליות. פורמולה מתאימה למצב כזה היא ה GUI PI TANG הקלאסית בצירוף דיקור ומוקסה. אני ממליץ שתתן יותר פרטים באשר לנתוני האבחנה ואשמח לעזור. בברכה , עוז לוי Dip.Ac

למעלה