התיעצות תכנון תאורת חצר

אלי ו.

New member
התיעצות תכנון תאורת חצר

הגיע הזמן לפרויקט שדחיתי יותר מדי זמן, לארגן תאורה לחצר. רציתי לשמוע המלצות לסוגי תאורה מומלצים. כרגע כל מה שיש לי זה שתי נורות הברגה פלורוסנט שאינן מספקות. המטרה העיקרית היא שהחצר לא תהיה חשוכה בשעות הערב כך שנוכל לארח, לשבת בחוץ, והילדים יוכלו לשחק. כרגע כל מה שיש לנו זה 2 נקודות תאורה בקיר הבית, ועוד הכנה לעמוד תאורה. (קרי צינור שדרכו חשמלאי ישחיל חוטים לתוך הבית) מצורף תרשים של החצר.
 

Rשף

New member
טיפ- לא לשים תאורה חזקה מדי

הברחשים יחגגו עליה בקיץ
 

asher40

New member
רעיונות ועיצות....

שלום לך , ראשית דאג לחלק את התיאורה לשני מעגלי הדלקות. האחת תאורה שתיועד לאירוח ,דהיינו יותר עוצמת אור והבלטת איזורים מסויימים ,כמו עץ יפה ,צמחים יפים וכו'. והשניה תאורת דרך ,שתיועד לשימוש יום יומי ותכלול תאורה שתאיר רק מעברים. את תאורת הצמחיה תדליק ע"י שעון שבת דרך מגען והשניה דרך מפסק ואפילו הייתי מציע לחבר בטור עיינית דרך. לגבי סוג הגופים: 1. לדרך - גופים שקועים P.L 18W . 2. לצמחיה - ג.ת. נעץ פשוט ,כשלצורך הארת איזור גדול תשתמש בנורה 120W ולהארת הצמחים בנורה 80W. מקווה שעזרתי , ומן הסתם אתה חייב חשמלאי מוסמך לצורך הביצוע ,אל תיקח סיכונים. ובחר אחד בעל ניסיון. שטרן אשר.
 

Rשף

New member
למה התכוונת בג.ת. נעץ?

לאלו שב 50 ש"ח (+/-) אתה מקבל נורה וגוף ? אז מניסיון הם מאד לא מומלצים משתי סיבות- הנורה לא מוגנת פיזית ונשברת בקלות האטימה ממים רעה מאד הן בקופסת החיבורים (ואת זה חשמלאי עוד יכול לפתור) והן איזור ההברגה של הנורה, מה שגורם לבסיס הנורה להחליד. אצלי הסבתי את המערכת למתח נמוך עם גופי תאורה אטומים וחזקים (ויפים מאד).
 

asher40

New member
יש מס' סוגי ג.ת. נעץ...

...טובים יותר טובים פחות ,הכל לפי הכיס. כל שאוכל לאמר ,שמבדיקות שאני עושה ,עם ספקים שעובדים איתי קבוע ,שכל הגופים היום מיובאים מהמזרח הרחוק וכולם או כמעט כולם באיכות שווה. לדעתי עדיף להשקיע בגוף זול שעלותו היום כ 10 שקלים עם תוספת נורה ב 28 ש"ח ולדאוג לספרים .אורך חיי הגוף הזה כשני חורפים ובהחלט עומד בדרישות. הגופים היקרים בעלות של כ 150 ש"ח אולי מחזיקים מעט ,אבל מעט יותר ובחישוב לטווח ארוך ,אינם משתלמים. זה שאתה לא היית מרוצה מגוף מסויים לא אומר שהם אינם טובים ,יתכן שהתקנתם לא הייתה מקצועית יתכן שסדרת יצור לא היתה טובה וכן הלאה. אם אני מספק אותם ומתקין אותם אני מן הסתם גם אחראי עליהם. שוב ,הכל פונקציה של כסף. אל תשכח וגם הלקוח שלא ישכח ,יש גם עלות של חשמלאי ,שהיא הוצאה לא מבוטלת. אשר.
 

Rשף

New member
המספר שלך של שני חורפים נכון

ניסיתי כבר כמה סוגים מכמה ספקים, והבעיה היא שבסוף חייהם הם הופכים להיות מסוכנים.
 

Rשף

New member
לי יש אחד דומה לימני

"יקר" זה סביבות 100ש"ח (כולל מע"מ), הוא עשוי מתכת ויחזיק הרבה שנים, אני השתמשתי בשנאי אחד לכמה מנורות יחד ולא בשנאי פר מנורה.
 

asher40

New member
עכשיו קבל את השנאי שלו...ושלא תדע..

איזה מחיר פגז - 165 ש"ח +מע"מ רק השנאי.
 

asher40

New member
עכשיו נדבר על עלויות ותבין את גישתי

הגוף כ 150 +מע"מ. השנאי 165+ מע"מ. סה"כ 315 ש"ח עבור גוף "נהדר" אחד בלבד. עוד לא דיברנו על הנורה ועל עבודת החשמלאי. עכשיו לגישתי : קנה ג.ת. ב 10 ש"ח סביר באיכותו עם נורה ב 28 ש"ח ועבודה 130 ש"ח. עשה ת'חשבון ואמור לי מה יותר משתלם. אשר.
 

Rשף

New member
בוא נדבר

זו רק דוגמא, ואני מניח שיש ג.ת. פחות יקרים, בכל מקרה אחרי שגיליתי מים בתוך אלו הזולים, כשהחלפתי נורה, זרקתי אותם לפח. לא נראה לי הגיוני, מבחינה בטיחותית ולא כלכלית, לקנות גוף תאורה עם אורך חיים של שנתיים, כשבסוף השנתיים הוא ממש מתפרק.
 

asher40

New member
חביבי ,בסוף השנתים תשקיע עוד 10 ש"ח

סה"כ השקעת ב4 שנים 20 ש"ח. ולא נכון שהם לא בטיחותיים ,הם עם תו תקן וטובים בהחלט.
 

tevagil

New member
פשוט תחליף את המנורות

למנורות פלורוסנט חזקות יותר. יש אפילו של 100 ואט ברחוב אלנבי בת"א, ליד כיכר העליה. או למנורות פלורוסנט מתברגות של 50 ואט שיש כמעט בכל מקום. או למנורות כספית לחץ גבוה 16 ואט שעולות בערך 40 ש"ח כ"א. או שתוסיף רפלקטור מלמעלה, כמו כובע של סיני, שיכפיל בערך את התאורה למטה. או שתשים מנורות טובות של פיליפס או אוזרם, להספק של 30 ואט לפחות.
 
סליחה על הבורות...

סליחה על הבורות, אך טרם התקנתי תאורת גן ולכן כמה שאלות? 1. אם תאורת הגן ניזונה ממתח הרשת (כלומר 230 וולט) אז איך מתחשבים בפרמטרים של עומק מזערי המותר של הכבל או הצינור הטמון באדמה (40, 60, 80, 100 ס"מ) 2. האם כל צרכן בגן(גוף תאורה) ניזון ממעגל סופי, או שניתן לבצע הסתעפויות באדמה. אם כן באיזה IP על קופסאות הסעף להיות.? יוסי
 

asher40

New member
יוסי שלום רב - תגובה

היי יוסי , לגבי תאורת גן ,הסבר כללי: 1. יש לצור הפרדה מלאה בין הפחת שמזין את המבנה סגור לבין כל תאורת חוץ כלשהי ,אם על קיר ואם נעוצה באדמה ואם מדובר בתאורת דרך השקועה בחומה. 2. יש ליצור חלוקה בין התאורה המשמשת את הלקוח ביום יום לבין תאורה ,האמורה ליפות את הגינה ולתת בין השאר יותר תאורה מהרגיל. 3. ההחלטה כיצד לפרוס את הצנרת בגינה צריכה להתחלק לשניים: א. לפני ריצוף האיזורים במעברי הגינה יש להכים שרוולים מספיקים הן בכמות והן בקוטרם. ב. לאחר הכנסת האדמה וזריעת הצמחים והעצים ,רק אז פורסים את הצנרות להזנת התאורות בגינה ומנסיוני עדיף צמוד ככל האפשר לקירות הגינה מחשש עתידי לחפירה בגינה. העומק לפריסת צנרת בגינה הוא כ 60 ס"מ ,אך פה מדובר בצנרות ראשיות ,צנרות משניות המזינות צרכנים לא מקובל לפרוס במרכז הגינה. 3. בכל איזור (פינתי ומוסתר) יש להכין קופ' הסתעפות ,על הקיר ,מוגנת מים ומספיק גדולה ואליה יש להכניס ,מחלקה התחתון בלבד ,את הצינור הראשי שמגיע מהלוח + הצנרות מהנקודות השונות שיופעלו דרך הזנה זו.הקופ' צריכה להיות מוגנת IP 65 . 4. מאוד חשוב לזכור שאסור להשחיל חוטים בצנרת הנמצאת באדמה ,אלא רק כבלים מסוג XLPE . מקווה שעזרתי , שטרן אשר.
 
למעלה