התיעצות

kikona126

New member
התיעצות ../images/Emo9.gif

במסגרת הלימודים שלי אני עושה השנה סמינר מחקרי. התבקשנו בתחילת השנה לערוך את הסימנר בזוגות ומצאתי לעצמי בת זוג. במשך כל הסמסטר היא בקושי היתה מגיעה לשיעורים, שזה לא כל כך הפריע לי אם אותו הבן אדם יכול להשלים לבד... אבל, כל פעם שרציתי לקבוע איתה פגישה איך שהוא זה לא יצא, ואם כבר זה קרה היא היתה תמיד מאחרת (פעם אחת אפילו בשעה!!!) ובנוסף לא ממש ידעה על מה מדובר כי לא קראה את החומר. הרגשתי שהסמינר נפל עלי ומספר פעמים אמרתי לך שתקח אחריות. לפני כחודש היה לנו שיעור עם המרצה (שיעורים שנקבעים מראש) והיא לא הגיעה, בשיעור הזה היינו צריכים לקבוע פגישות עם המרצה כדי לדון בכתיבה ובמחקר עצמו, כשראיתי שהיא לא הגיעה, קבעתי לנו את השבוע האחרון מבין 4 השבועות, על מנת שהיא תוכל לארגן את הזמן ולהגיע, שזאת לא תיהיה פגישה מהיום למחר... הודעתי לה מראש על הפגישה וביום חמישי שנפגשנו על ההכנה לפגישה (שגם פה הפגישה היתה מזעזעת, באמצע היא החליטה שהיא צריכה להכנס לאינטרנט ונעלמה, ואני ישבתי על הכנת הפגישה עם המרצה לבד!) הזכרתי לה שוב שהפגישה ביום רביעי, ואמרתי לה שתצור איתי קשר כי אני לא זוכרת במדויק את השעה (השעה כבר הועברה לה אחרי השיעור שקבעתי אותה יחד עם התאריך, והיתה מוסכמת על ידה) במשך כל השבוע היא לא התקשרה ולא כלום! ואני מבחינתי החלטתי שאני לא צריכה לרדוף אחריה ולנהל לה את הלו"ז שהיא אחראית ותדע להגיע. הייתי באוניברסיטה, השעה כבר היתה 12 והיא היתה צריכה להיות ב12:20 איתי אצל המרצה. התקשרתי לראות איפה היא, שהיא מגיעה אבל היא לאענתה, אז שלחתי לה אס אם אס ושאלתי אם היא בדרך, היא אמרה שהיא עכשיו באיזה מקום והיא בדרך לאוניברסיטה (לא יכולה לציין מקום מדוייק אבל זה עבודה על סמינר אחר שלה), שאלתי אותה אם היא לא מגיעה לפגישה, אז היא אמרה לי "לגמרי שכחתי מזה!" ועוד אחרי זה שלחה הודעה אם יש שיעור. החלטתי להגיד למרצה שאני ממשיכה בסמינר שלי לבד, המרצה קיבלה את זה בסדר. כשדיברתי עם ה"שותפה" שלי למחקר והודעתי לה שאני ממשיכה לבד עם הסמינר, היא אמרה לי שאני "דופקת אותה" ושעכשיו היא נשארת לבד בגללי, ואני אמרתי לה שאין פה דפיקה, גם אני נשארת לבד בסמינר, ושאני לא מתכוונת להמשיך את הסמינר שלי עם אדם שהוא לא אחראי, ויותר מזה שאני לא מתכוונת לכתוב סמינר לאדם אחר! מבחינה מסויימת לה היה שיעור באחריות אתמול ולי היה שיעור בלהגיד לא (משהו שאני לא ממש יודעת)... אבל עם כל זה, אחרי השיחה עם החברה הרגשתי רע עם מה שעשיתי, אבל גם הקלה עם זה שנגמרו הרדיפות... מה דעתכן? פעלתי נכון? כל החברים שלי אומרים שכן, אני יודעת שעכשיו היא צריכה להתחיל את כל הסמינר מהתחלה (עדיין לא כתבנו, אבל אני אספתי חומר ככה שיש לי חומר) טוב זהו חוץ מזה...

פעלת בסדר גמור!

יכול להיות, שהיית צריכה לנסח את "הפרידה" ממנה אחרת, אבל אין שום סיבה שאת תתאמצי והיא תזרוק ז.

kikona126

New member
למה הכוונה לנסח את ה"פרידה" אחרת?

לא כתבתי פה את הכל, אבל אמרתי לה את האמת... גם אם היא כואבת... אני אשמח לשמוע, בשביל הפעם הבאה, אם תהיה פעם הבאה... (ובתקווה שלא תהיה)

אני הרגשתי מדברייך

שאת מוכיחה אותה ("את אדם לא אחראי"). אדם שמוכיחים אותו נכנס ישר למגננה ולא באמת לומד. לא יודעת אם זה מה שעשית או לא, אבל בכל אופן, כל הכבוד שעמדת על שלך ואת עושה את העבודה לבד.

kikona126

New member
לא הוכחתי אותה,

הסברתי לה את זה... ונתתי לה הרבה הזדמנויות, כל הזמן אמרתי לה שתיקח את העבודה ברצינות... אבל טוב שאת אומרת, אולי באמת כדאי שאני אבדוק למה זה נשמע ככה, אבל זאת לא היתה הכוונה שלי, הסברתי לה למה אני לא ממשיכה איתה..

היי יקרה../images/Emo23.gif

אויש...איזה מרגיז!!! לדעתי פעלת נכון!!! עשית את זה בדיוק בזמן!! לא פשוט לעשות את הסמינר לבד יודעת מניסיון... אותי גם עזבה שותפה באמצע היא החליטה שהיא לא צריכה את התעודה כדי לספר לכולם שהיא בעלת תואר ראשון... וכך באמצע ההכנות לשאלונים והפצתם היא פרסה כנפיים ולבד התמודדתי עם העבודה ובסוף גם קיבלתי 86!!! מאחלת לך בהצלחה רבה!!! ואם את צריכה עזרה, אני כאן|לב ואם לא כאן...יש לך את הטלפון שלי ותיבת המסרים|מסר|

kikona126

New member
תודה../images/Emo24.gif

בדיוק בגלל הסיבה הזו החלטתי לחתוך עכשיו ולא לחכות עם זה עוד כמה חודשים... זה ממש ההתחלה של העבודה. למזלי הסמינר שלי הוא לא עם הרבה שאלונים, אני עושה איכותני (ראיונות) ומחפשת רק שישה אנשים שיסכימו להתראיין, הבעיה שלא קל למצוא אותם.... עזרה? אני מחפשת אנשים שעלו בעליה מאתיופה בשנת 84 - העליה דרך סודן, וזוכרים את העליה ואת אתיופיה לפני העליה (כלומר שהיו בני 10+) אני אענה למסר יותר מאוחר, אני אחרי 3 שעות של משחק, ומתה מעייפות

לנושנוש

New member
יש לי רק מילה אחת בשבילך, רחובות!

שם נידמה לי יש רבבות עולים מאתיופיה. פעלת נכון לדעתי. חבל ליסחוב אותה על הגב שלך...כנראה יש לה מעט אנרגיה ללימודים או ללימודים אלה ספציפית אולי גם רגילה לימצוא מישהו שיסחוב אותה. בקיצור, פעלת נכון. בהצלחה!

למעלה