התיעצות

od anat

New member
התיעצות

שלום לכולם. בני נמצא במסלול טירונות / אימון מתקדם. עוד כחודש מסיים. לאחרונה חש בכאבים בחזה וקשיי נשימה. רופא בבסיס נתן לו טיפול תרופתי אנטי דלקתי. בתרגיל בעל עצימות קלה התעלף.
הוא רוצה להמשיך ולהתאמן עם כולם אבל אני חוששת לבריאותו. אני מודה שאני לא סומכת על המערך הרפואי בבסיסו ודואגת שיגרם לו נזק. אני תוהה האם לנסות ליצור קשר עם המפקד הישיר שלו (בני לא רוצה שאתערב). מה דעתכם?

adif11

New member
לא יודעת מה לאמר לך

הקטע הזה שהם כל כך רוצים להיות גיבורים על חשבון הבריאות די מלחיץ.
החייל שלנו חטף באחד הימים במהלך יום פעילות התקפה של משהו שנראה כמו אבן בכליה (יש לו הסטוריה בנושא שכמובן לא דיווח עליה כשהתגייס) וחתם על ויתור פינוי לבית חולים כשרצו לפנות אותו אחרי כמה שעות בטענה שזה עבר וכבר מרגיש טוב יותר.
שיתף אותנו בסיפור ביום למחרת בשיחת טלפון. הפשרה שלנו איתו היתה שהוא מבקש ומקבל הפניה לבדיקה ויוצא לבדיקה ברגע שמתאפשר תוך זמן .
ההפניה ניתנה לו מיד. עד היום לא הלך לבדיקה.

עלמה alma

New member
בעיה

אני חושבת שמה שהייתי עושה זה מסבירה לו ברצינות רבה שלהתעלף זה כבר לגמרי לא משהו לעבור עליו לסדר היום ומסכמת אתו שהוא מדווח מיד אם הוא מרגיש שוב לא טוב (ומפחידה אותו בסכנות האפשריות).
יש פה הוראה ענקית ובוהקת אצלי בבית עוד מהחייל הראשון (אני בשני) לא לפנות למפקדים. זה לא מונע ממני לדאוג שתמיד יהיה לי טלפון לפנות אליו בשעת הצורך (מימשתי פעם אחת מזמן מאד אבל בנסיבות שונות).

riki yot levi

New member
המפקדים שלו מודעים... הרי משהו טיפל בו...

טלפון דיסקרטי למפקד? דחוף...

נטלי22

New member
לפעמים הם מנסים להיות "גיבורים"

וזה בא על חשבון הבריאות שלהם, ולצערי במקרים קיצוניים זה עלול לבוא על חשבון החיים שלהם (בן דודי התייבש למוות לפני כ-20 שנים באימון של סיירת מטכל בהרי אילת ביום חם במיוחד, לאחר שהתעקש להמשיך באימון ולהראות שהוא יכול. כל המשפחה שלו נהרסה בעקבות האירוע הטראגי).
לכן אני הייתי נוטה כן להתערב, לפחות בקטנה.

אבל אני מדברת כצופה מהצד ללא נסיון אישי. הבכורה שלי עוד לא היתה אפילו בצו ראשון והאמצעי ככל הנראה לא יתגייס (חולה במחלה שמשמעותה פטור אוטומטי מגיוס).

רונית 763

New member
התיעצות

ענת שלום רב.
במהלך הטירונות של בני, הייתה מגיפה של קלקול קיבה עם כל הנובע מכך. בני היה בין החולים היותר קשים ורופא לא הגיע לבסיס.
חיכיתי בסבלנות, אבל אחרי יום, יום וחצי יצרתי קשר עם המ"כ שלו, וכשמפה לא בא השינוי יצרתי קשר עם המ"מ. (בכ"ז איבוד נוזלים מסיבי בקיץ...)
לצערי רופא לא הגיע, אבל מצבו השתפר, שאם לא, הייתי עולה בדרגה.
שורה תחתונה, הם רוצים הרבה פעמים להיות גיבורים ע"ח הבריאות, ומה יגידו.
אנחנו ההורים הבוגרים וקצת מבינים (או הרבה) מה ההשלכות של הזנחת מצב רפואי, אבל כל הורה לשיטתו.
בהצלחה

למעלה