התיעצות....

dcrazy

New member
התיעצות....

יש לי איגואנה, יש לי את כל הציוד הנדרש וכמובן גם מנורה, שאלתי היא מתי צריך להדליק את המנורה? לכמה זמן? מה בדיוק עושה המנורה הזאת? תודה רבה מראש...

naja

New member
12 שעות ביום.

עדיף בשעות קבועות פחות או יותר. המנורה צריכה להיות מסוג UVB ולא מנורת פלורוסנט רגילה. היא מחליפה את ההשפעה של קרני השמש(עזרה בקליטת ויטמינים).

09

New member
אבל...

אם אני לא טועה, עדין חייבים להוציא אותה מדי פעם לשמש, נכון? המנורה היא לא מחליפה לגמרה את אור השמש...

naja

New member
אני חושב שאין צורך.

אם משתמשים בנורה איכותית שמכסה את כל ספקטרום הצבעים אז אין צורך בחשיפה לשמש.

Alien25

New member
דוקא אני חושבת...

שאם יש יום יפה - וחשוב מאד שיהיה חם בחוץ - אז אני יודעת שהאיגואנה שלך מאד תשמח לצאת החוצה ולקבל אויר נקי ושמש. למה לא? המנורה באמת נותנת את האפקט של אור השמש ואת ה"ויאמינים" שהיא צריכה אבל מה יותר טוב מהשמש הנהדרת של הארץ שלנו?

naja

New member
נכון אבל...

צריך לקחת בחשבון גם את האפשרות שהאיגואנה תחליט לברוח לעץ הקרוב. אני חושב שאם הנורה מספיקה אז לא ממש חייבים להוציא אותה למרות שזה בהחלט לא מזיק.

09

New member
נחמד ל...

לדעת.. :) למרות שנישמע לי כיף (ואני יודע שזה כיף כי עשיתי את זה פעם בפינת חי) להוציא איגואנה לטיול... :)

09

New member
אופס... זה לא היה צריך להיות לשרשור

הזה

אתה צודק

כשיש אפשרות כמובן בצורה בטוחה, גם שהאיגואנה לא תברח וגם שהיא לא תחטוף מכת חום רצוי להוציאה אותה לשמש. בארץ נמכרות מנורות פלרוסנט שמחקות את קרינת השמש אבל הן לא מתקרבות לדבר האמיתי או למנורות מהדור החדש שגם מחממות וגם מחקות את קרינת השמש בצורה טובה יותר. לשמש אין תחליף ב100% יש רק חיקויים טובים יותר וטובים פחות.

המנורה מקרינה קרינת UVA וUVB להן

זקוקים חלק מהזוחלים על מנת להפוך סידן לוויטמין D3 שחיוני לגופן.

1צחי

New member
מנורת UVB

היא מנורה אשר מחליפה את אור האולטרה סגול של השמש הנחוץ ללטאות לקליטת הקציום (סידן לעצמות). את המנורה צריך להפעיל בשעות היום רצוי 12 שעות (גם בחורף לאחר שמחשיך).

1צחי

New member
דבר נוסף

לפי מה שקראתי אחרי כחצי שנה צריך להחליף את הנורה מכיוון שהיא מאבדת מיעילותה.

09

New member
נראה לי שגם

ככה היא תישרף תוך חצי שנה...

1צחי

New member
יש לי נורות שמחזיקות

הרבה שנים. אמינות זו לא בעייה.

Alien25

New member
על פי ידיעתי

לא כדאי להוציא איגואנה בלי רצועה שמיוחדת לה. יש כיום בשוק רצועות מיוחדות לאיגואנות שאיתן אפשר להוציא אותן החוצה לשמש. כמובן שלא לחשוף אותן הרבה זמן בשמש כדי שלא יקבלו כוויות (אולי - לא בדקתי). הרבה מנורות מיוחדות נחלשות עם הזמן ולכן החשיפה לשמש חשובה. כמובן שאפשר לשים את האיגואנה ליד חלון אך חובה שהוא יהיה פתוח כיוון שקרני השמש לא עוברים מבעד לזכוכית אפילו שנראה שחם בחדר.

למעלה