התכוננות ללידת בית

ס י ס

New member
לא ניתן להיכנס לקישור...

ז"א- ניתן, אבל צריך ססמא כדי לקרוא את המאמר.

אופס...

אולי בגלל שאני רשומה לאתר אני יכולה לקרוא את זה מיידית. אני חושבת שתהליך ההרשמה מאוד קצר, אז אם את רוצה תרשמי שם לאתר ותוכלי לקרוא אותו. 'צטערת, לא ידעתי...

סיס-

יש חדש בקשר להחלטה אם ללדת בבית? אם אני זוכרת נכון, הייתה לך התלבטות, אשמח לשמוע על התפתחויות...

ס י ס

New member
אני ממשיכה להתלבט...

יכולה לספר שבעקבות הדיון שהיה כאן והמקביל לו שפתחתי בקומונה שלי, הגעתי למסקנה שמה שכל כך מפריע לי עם לידת הבית זה עצם התשלום המופרז עבור תהליך שאני תופסת כזכותי הבסיסית והטבעית. לא מסוגלת לשלם כל כך הרבה על הלידות שלי! זה הגוף שלי, זה שיאו של תהליך בריא וטבעי, ואני לא תופסת למה לידת בית היא נחלתן של המסוגלות לשלם בלבד! ומפריעה לי המחשבה שאני אולי יכולה להרשות לעצמי אבל רבות אחרות לא. לא מסתדר לי עם תפיסת העולם שלי, לא משתלב בתוך ההתנהלות הרגילה שלנו בעולם הזה. לאחרונה יוצא לי לחלום הרבה את הלידה הבאה שלי, והיא יפה, ורגועה, בבית, בלי מיילדת בכלל. לא בטוחה שזה באמת נכון לי, אבל כרגע לתת מודע שלי זה כנראה מתאים
.

מסכימה איתך שזה מקומם ../images/Emo4.gif

העלות אכן יקרה למשהו שאמור להיות טבעי לגמרי. זה באמת מצחיק שללכת לבי"ח ולהפעיל את כל המערכת שם לא עולה כסף ולעומת זאת לחסוך למדינה אלפי שקלים עולה לנו מהכיס- על מה שטבעי צריך היום לשלם ומה ש"מלאכותי" חינם. אם את רוצה, תשלחי מסר ל-mise, היא מצאה מיילדת שאמורה להיות יחסית זולה לעומת אחרות. אולי זה יעזור לך קצת בדילמות... יש כאן כמה שילדו ללא מיילדת, אני לא כ"כ בכיוון הזה אבל אני בטוחה שהן יוכלו לתת לך מלא אינפורמציה בנושא (את יכולה לקרוא לפחות 3 סיפורי לידה כאלה במאמרים). בכל מקרה שיהיה בהצלחה ותעדכני אם יש החלטות חדשות

כרמית מ.

New member
נשים לא יולדות בבית לא בגלל הכסף

זה נכון שזה סכום יקר, והלוואי והיה אפשר לקבל את אותו דבר (כלומר, לידה כרצוני) כשהעלות היא על חשבון המדינה, כמו כל לידה בבי"ח. אבל - גם לו זה היה המצב, לא היו הרבה יותר נשים שיולדות בבית. וגם היום - למרות הקושי הרב של המיילדות, שזוהי פרנסתן, אם מישהי תהיה נחושה ללדת בבית, והמכשול היחידי יהיה הכסף, אני מאמינה (ולא סתם אמונה עיוורת), שהיא תוכל למצוא את ההסדרים המתאימים - דחייה, הנחה, תשלומים - לא יודעת מה. הסכום עצמו, הוא אמנם גבוה, אך הוא ענייני, כלומר - המיילדות לא מתעשרות על חשבוננו (יש כמה שיצחקו נוגות למקרא המשפט הזה), כך שאין כאן עושק. להמנע מהשקעה עבורי, רק בגלל שאחרות, שלרוב בכלל לא מעונינות בזה, לא יכולות גם, זה שיוויון מכאני, קומוניסטי. את עדיין תופסת את ההשקעה בלידה, כפינוק, כמותרות. זו זכותך כמובן - אבל בעיני זה ממש לא ככה. וכמובן - קיימת האופציה הזולה של לידה ללא מיילדת. אישית - לא מתאים לי (בלי המסאג' המדויק של המיילדת, לא הייתי מחזיקה מעמד, וגם לדעתי זה בכל זאת סיכון גבוה מדי) אבל כל אחת ומה שמתאים לה.

mise

New member
זו אני בכלל ../images/Emo4.gif

בקיצור, כל מילותיה של כרמית בסלע.

ס י ס

New member
ברור לי

שהסכום הגבוה לתשלום לא נובע מהפקעת מחירים, והאמת שהייתי חושבת שהוא יהיה שווה ערך לסכום אותו מעבירה המדינה לבית החולים (אה, אולי בגלל שאין הוצאות אשפוז הוא יותר נמוך...). כרגע אני לא שוקלת ברצינות ללדת ללא מיילדת, רק שבחלומות שלי הלידה כל כך פשוטה ומהירה שזה יוצא ככה בלי כוונה

למעלה