התכוננות למבחנים של האקדמיה

vegetable

New member
התכוננות למבחנים של האקדמיה

אני רוצה להתחיל ללמוד קומפיזיציה באקדמיה בירושלים שנה הבאה. אני דיברתי עם אנשים שעברו את הבחינות בהצלחה, וזה נראה שאני די מכוסה כמעט מכל הבחינות. הדבר היחיד שאף פעם לא ממש פיתחתי זה את השמיעה- בסולפז' והכתבות אני די גרוע. אם תוכלו להמליץ לי על אתרים, חומר (שמות של ספרים או יצירות שאפשר להשתמש בהן בתור הכתבות/סולפז'), או סתם לתת עצות מועילות, אני ממש אודה לכם... תודה רבה

vegetable

New member
נ.ב.

שכחתי לציין- למדתי במגמת מוזיקה בבי"ס ובשנה האחרונה כבר הגענו להכתבות דו קוליות, ככה שאני לא לגמרי חסר מושג. פשוט מאז עבר הרבה מאוד זמן (5 שנים), ואני חלוד...

Molchansky

New member
לפי דעתי

קח מורה, תשלים את החומר שנשאר לך להשלים עם מורה ככה בטוח תגיע מוכן לבחינות קבלה. ככה גם יש מי שבודק אותך בצורה טובה, ונותן לך את התירגול הדרוש. שיהיה בהצלחה

פתוח שמיעה

ידידי היקר. אין לך זמן להתחיל להסתבך עם זה לבד. לך למורה לפתוח שמיעה, שיכול לכוון אותך לאן שצריך. ולאמן אותך במקומות הנדרשים. המלצה חמה מאד: ד"ר יפים יופה. אחד הגדולים שאני מכיר. בהצלחה לך. רז יצחקי

מורה לפתוח שמיעה - יפים

ידידי היקר. יפים מתגורר באזור תל אביב. שנה טובה לך.

vegetable

New member
לצערי

ידידי היקר. לצערי אני דלפון ולא יכול להרשות מורה לפיתוח שמיעה. אני מבין שזו אינה הדרך הטובה ביותר, אך האם אתה בכל זאת יכול להפנותי אל אתרים, או להמליץ על תרגילים/יצירות שכדאי לשיר? גמר חתימה טובה.

פיתוח שמיעה לא לומדים מספר...

אבל בתור דלפון עם מוטיבציה כמו שלך - אני מציע לך לעשות לעצמך תרגילים (עדיף בעזרת חבר). תקליט מנגינות רבות ככל האפשר ואז תתאמן בלכתוב אותן מהשמיעה. רצוי שלא אתה תנגן אותן כי אז הן תשבנה לך בזכרון איפה שהוא... תקח ספרים עם מנגינות ותנסה לשיר אותן (עם שמות התווים) באיזה גובה שנוח לך - זה ממש לא משנה. תשיר לאט לאט. אם אתה לא בטוח במשהו, תתעכב עליו ותעבוד על המעברים מצליל לצליל, תוך תשומת לב לפונקציות של הצלילים (אם מדובר במנגינות טונאליות).

vegetable

New member
אני לפעמים יכול לאבד את השפיות

מאיך שלאט לאט נושאים בתפוז נגררים ל
ואז עונים לי על שאלה שלא שאלתי
השאלה המקורית לא שאלה מה לעשות, כאמור למדתי מוזיקה, אני יודע על מה צריך להתאמן, ביקשתי המלצות לחומר, כלומר ספרים שיש בהם מנגינות שאפשר לשיר ונועדו ללימודי סולפז', מנגינות שטובות לסולפז' מספרות המוזיקה, אתרים באינטרנט שמשמיעים לך מנגינות ובודקים אם כתבת אותן נכון, או הכי טוב- אתרים שיש בהם מאמרים על איך כדאי לפתח שמיעה בצורה עצמאית... אבל תודה על הרצון לעזור

למעלה