התכניות על הפתרון הסופי בערוץ

Bazooka Joe

New member
התכניות על הפתרון הסופי בערוץ

הייתה לי התחושה שבחלק מן התכניות האלו היו מגמות שהדגישו את נכונותה של שיטת המחקר הפונקציונלית לחקר השואה כנכונות, ולא את האינטנציונלית. ואף לא הוזכר כי קיימות שתי הגישות. אנחנו לומדים את השואה בצורה ששוללת את הגישה הפונקציונלית לאור כמה עובדות שמרמזות על כוונת הגרמנים לבצע את הפתרון הסופי לפניי וועידת וואנזה. כמו: -איגרת הבזק של היידריך -עדויות של מפקדים גרמנים בחזית רוסיה שהעידו כי קיבלו הוראה בע"פ לרצוח את כל היהודים. בתכנית אחת בערוץ ההסטוריה דובר על וועידת וואנזה כוועדה שנועדה להחליט על ביצוע הפתרון הסופי ל"שאלה היהודית" ורתימת כל גופי השלטון למען ביצועה של תכנית זו. אני למדתי כי הוועידה נועדה לתיאום בין כל הגופים בשל חוסר התיאום בעבר וכי התכנית להשמדה היתה כבר קיימת, וכבר בוצעה בשטחי בריה"מ הכבושים. (אז אם אנחנו כבר כאן, אני מבקש חוות דעת של מישהו שמבין בנושא ומישהו שיודע בדיוק מה מע´ החינוך בארץ רוצה להעביר, בקשר לוועידה) עוד ראיתי תכנית על ה-ss ("שליחי הטן" כמדומני) שכל עיקרה היה, תוך ראיונות עם גרמנים, להגיד שהם לא כולם היו רוצחים. אלא אף גיבורים שהצילו חיים של חיילים גרמנים בחזית רוסיה. לא ממש דובר על תפקידם ברצח, אלא רק הוזכר הדבר. (אוליי אני מגזים כאן, אבל כך הרגשתי אחריי הצפייה) מה שבוודאי נכון- תפקידם ברצח לא היה הדבר שהודגש בתכנית. בקיצור, לדעתי לא צריך להתמך על כל התכניות בערוץ. ואני מציע לצפות בהן בזהירות רבה.

למעלה