התכנית המקצועית החדשה- עיקרי הדברים

התכנית המקצועית החדשה- עיקרי הדברים

היום הוצגה טיוטת התכנית המקצועית החדשה, שתצא כפיילוט השנה.
להלן עיקרי הדברים. הדברים מוצגים כפי שאני הבנתי אותם.
יהיו שני מסלולים: "המסלול האולימפי" ו"מסלול ה-open age" (להלן OA), שיתחרו ביחד באותן תחרויות.
נוספה דרגה חדשה- דרגה ו'.
שנתוני הגיל הם:
דרגה ו'- גילאי 6-8. תחרות משותפת לשני המסלולים.
דרגה ה'- מסלול אולימפי- עד גיל 9. מסלול OA גילאי 9-11
דרגה ד'- מסלול אולימפי עד גיל 11. מסלול OA גילאי 10-11
דרגה ג'- מסלול אולימפי עד גיל 12. מסלול OA גילאי 12-13
דרגה ב'- מסלול אולימפי עד גיל 13. מסלול OA גילאי 13-14
דרגה א'- מסלול אולימפי עד גיל 14. מסלול OA גילאי 14 ומעלה.
לדרגות ו', ה', ד' יהיו תרגילי חובה, זהים לשני המסלולים. בדרגות ה' ו-ד' יהיו בונוסים. מקסימום ציון התחלתי הוא 10.0 נק', פלוס 10.0 נק' ביצוע. לא ניתן להוסיף בונוסים ולעבור את גבול ה-20.0 נק' בכל מקרה.
בדרגות ג',ב',א' יהיו תרגילי רשות שיורכבו מאלמנטים מהחוקה הבינ"ל ומאלמנטים שאינם מהחוקה.
בדרגות ו'-ד' מתעמלת שקיבלה באליפות ישראל 72 נק' סה"כ, חייבת לעלות דרגה. בדרגות ג'-ב' ייקבע הסף בהמשך. כך גם כמובן מתעמלת שזכתה באחד המקומות הראשונים.
מתעמלת שמתחרה בדרגה שתואמת את הגיל שלה במסלול האולימפי, חייבת להתחרות במסלול האולימפי.
ההבדל בין המסלולים יהיה מיוצג רק ברישום במזכירות, ולא יהיה גלוי לשופטות או לקהל, אלא רק בטקס חלוקת המדליות.
דוגמאות:
אגודה יכולה לשלוח 3 מתעמלות לדרגה ד' אולימפי ו-3 מתעמלות לדרגה ד' OA, אשר יגיעו יחדיו לתחרות ויתחרו יחד.
מתעמלת בת 10 בעלת יכולות גבוהות תתחרה בדרגה ד' אולימפי. מתעמלת בת 10 בעלת יכולות נמוכות תתחרה בדרגה ה' OA.
עדין יש שאלות בלתי פתורות עד הסוף, כגון חישוב הציון הקבוצתי.
צפויים "באגים" בהתחלה, והם יטופלו בסובלנות. יש מקום להערות ונכונות להקשיב ולתקן.
בעוד כחודש תפורסם התכנית המפורטת בצורה רשמית.
לדעתי הרעיון יפה מאוד ובעל פוטנציאל רב.

podko

New member
גילאים - תיקון

דרגה ו'- מסלול אולימפי גילאי 6-8. מסלול OA גילאי 9-10
דרגה ה'- מסלול אולימפי עד גיל 9. מסלול OA גילאי 10-11
דרגה ד'- מסלול אולימפי עד גיל 10. מסלול OA גילאי 11-12
דרגה ג'- מסלול אולימפי עד גיל 11. מסלול OA גילאי 12-13
דרגה ב'- מסלול אולימפי עד גיל 12. מסלול OA גילאי 13-14
דרגה א'- מסלול אולימפי עד גיל 13. מסלול OA גילאי 14 ומעלה.

מבלי להיתפס לשמות המסלולים, למעשה מדובר בשתי קטגוריות גיל בכל דרגה.
אין פה 'תחרותי' ו'עממי' בכל דרגה, אלא רק שיוך למסלול עפ"י גיל. כלומר שמתעמלות מאגודות תחרותיות ומתעמלות מאגודות של ליגה - שהן באותו גיל ובאותה דרגה - יתחרו באותה קטגוריה / מסלול.
בעיני זה נותן מענה לרוב המכריע של ילדות שמתעמלות בהתעמלות מכשירים בכל מגוון הרמות, אם נתייחס לדרגה ו' למשל שעומדת להיות ברמה מאד בסיסית וניתן להתחרות בה עד גיל 10 (כיתה ד'!)
בנוסף עשוי לתת מענה נקודתי למתעמלות תחרותיות בדרגות הגבוהות שהגיעו לפרשת דרכים כלשהי - חוזרות מפציעה, במשבר, לא מצליחות להשיג את הרמה הנדרשת בג'וניור/סניור, שוקלות לפרוש... יוכלו להשאר במסלול ה OPEN AGE ואולי שורות האגודות יהיו פחות מדולדלות.

תודה על התיקון. תהיה

תודה על התיקון בגילאים. זה ככה באמת יותר מסתדר.
עכשיו אני תוהה לרגע: ניקח מתעמלת היפותטית, מתעמלת "נורמאלית", לא מוכשרת בטירוף, אך גם לא חלשה מידיי, שרוצה להתעמל במסלול אולימפי. התחילה להתעמל בגיל 5 נניח, ובגיל 6 היא מופיעה לתחרות הראשונה שלה- בדרגה ו'. נגיד שהיא מקבלת מקום 10 עם סך 70 נק'.
אם היא תעלה בשנה הבאה (גיל 7) לדרגה ה', בגיל 8 לדרגה ד' וכן הלאה, היא לעולם תהיה בעמדת נחיתות של גיל *במסלול האולימפי* מול בנות 9 למשל בדרגה ה' אולימפי.
הפתרון שלה יהיה להישאר שנתיים, ואף שלוש שנים בדרגה מסוימת. אני מאוד מקווה שלא ב-ו'.
אבל אני מדמיינת לעצמי ילדה שכן עובדת טוב על-פי התכנית, וכן מתקדמת יפה לפי הספר, בעצם למה להשאיר אותה שנתיים באותה דרגה? מצד שני, אם היא לא תישאר דרגה, תהיה לה בעיה. ואני לא מדברת על מתעמלת מופלאה ויוצאת דופן, שאולי כן יכולה לנצח בנות בוגרות ומנוסות ממנה, אלא על מישהי "סטנדרטית".
עכשיו לגבי מסלול ה-OA, שאמור לתת מענה לבנות שמתעמלות בחוג התעמלות לא מאובזר היטב ורק עד 10 שעות שבועיות. בגיל 6-8 היא מתחרה בדרגה ו', יחד עם הבנות של המסלול התחרותי וזה בסדר גמור. מה קורה לה בגיל 9? הרי זה לא הגיוני שהיא תעשה בפעם הרביעית בחייה את דרגה ו' ואת התרגיל הפשוט שבו, אלא תעלה לדרגה ה', ותמשיך להתחרות עם בנות המסלול האולימפי. נניח והיא תשרוד את זה איכשהו. מה יהיה עליה בגיל 10,11? בגיל זה כבר יהיה לה מאוד קשה להתחרות מול הבנות שמתעמלות באולמות המאובזרים ומשקיעות יותר שעות שבועיות באימון. אז היא תאלץ להתחרות בדרגה ה'. וזה קצת חבל, כי ילדה כזאת בת 10 כבר יכולה למשל לבצע סלטה בקרקע, שאיננה בונוס אפשרי בדרגה ה'. בקיצור, אני חוששת שמתעמלות המסלול הלא אולימפי, קצת ייבלמו.
על-פי, התפיסה המוצגת, בנות המסלול האולימפי והבנות אשר הולכות לחוג של פעמיים-שלוש בשבוע, אמורות לעבור את אותו תהליך, עם אותן נקודות ציון ולהגיע בסופו של דבר לאותה נקודה, רק בהבדל יחיד שבמסלול האולימפי זה יקרה יותר מהר, ובמסלול ה-OA זה יהיה בעיכוב של שנתיים. השאלה היכן יבוא לידי ביטוי העיכוב של שנתיים? הרי לא בתחרות של ארבע שנים בדרגה ו', מצד שני אם היא תעלה דרגה היא תהיה מחויבת להתחרות מול הבנות שבתחרותי אולימפי.

Tammie

New member
התפיסה שלי של הדברים :)

אני חושבת שהמטרה היא למצוא איזון בין כמות הבנות בתחרויות לבין הרצון לקדם את המתעמלות המוכשרות.
בואו נהיה כנים לרגע- המטרה של מסלול אולימפי היא למצוא את הטובות ביותר והמוכשרות ביותר, לקדם אותן ולהביא אותן לרמה אולימפית. המטרה היא לא להתמקד בבנות "בינוניות".
מצד שני, כדי למצוא את קומץ הבנות המוכשרות באמת צריך הרבה מתעמלות ובנוסף, רוצים ליצור אלמנט של תחרות וענף עם הרבה מתעמלים, כי בוא נודה בזה- כשיש מעט מתעמלות ברמות הגבוהות זה מדרבן, יוצר תחרות בריאה ומקדם את המתעמלות בפרט ואת הענף כולו.

השאלה היא האם התכנית הזאת תייצר את האיזון הזה. אני חושבת שיש כאן צעד בכיוון הנכון- יש אפשרות למתעמלות לעבור בין דרגות בצורה יותר גמישה וכך מתעמלת מאוד מוכשרת תוכל להתקדם במהירות ולעלות ברמות. והעובדה שהמסלולים מקבילים תאפשר למתעמלות שהגיעו לספורט מעט מאוחר יותר להשתלב בו יותר בקלות.

המצב שתיארת יכול גם לקרות היום - מתעמלת שלא מצליחה "להשיג" את האלמנטים שצריך בדרגות הגבוהות יותר ולמעשה נתקעת, רק שהיום אין לה הרבה ברירה אלא להתחרות בדרגה שלה, או להתחיל מנקודת התחלה מאוד נמוכה בדרגה נמוכה יותר וללא כל סיכוי לזכות למעשה. אני חושבת שהמסלול הזה הוא דווקא פתרון טוב יותר, לפחות כאן היא לא נענשת על זה....
אגב- כרגע הדרגות נשארות באותו התוכן? (דרגה ה בשיטה החדשה מקבילה לדרגה ה שהייתה עד היום?)

podko

New member
גם בתוכנית שהייתה עד כה

מתעמלות נשארו באותה דרגה יותר משנה אחת,בכל הדרגות חוץ מדרגה ו' גם יש דרגות קושי שונות בתוך כל דרגה - בגלל הבונוסים. אז בגיל 8 היא תתחרה בדרגה ה' ללא או עם מעט בונוסים, ובגיל 9 תתחרה בדרגה ה' עם כל הבונוסים ואולי אפילו תהיה בין החזקות. יש מקום לשיקול דעת של המאמן לאיזו דרגה לשבץ כל מתעמלת.

את אומרת שלא הגיוני שמתעמלת תתחרה 4 שנים בדרגה ו'. אבל לא כולן מתחילות להתחרות בגיל 6! השנתון של גיל 6 הוא שנתון של גן חובה (בודדות בכיתה א') ולרוב בנות בשנתון הזה לא מתחרות. גם ילדה שמתחילה להתעמל בכיתה א' או ב' לא בהכרח יוצאת לתחרויות כבר בשנה הראשונה.

לגבי ההבדלים בין הקבוצות התחרותיות לקבוצות הליגה, יש לי תחושה שחברים רבים כאן קצת מקצינים את ההבדלים.
לא לכל האגודות התחרותיות יש "אולמות מאובזרים" ולא לכל קבוצות הליגה אין ציוד. (ייתכן והתכנית הזו גם תשמש תמריץ לאגודות להתקדם בנושא הציוד).
בדיוק כפי שלא כל המתעמלות באגודות התחרותיות בהכרח מאד מוכשרות, ולא כל המתעמלות בליגה הן בלתי-מוכשרות, נהפוך הוא. אולי בתכנית החדשה המתעמלות יימצאו את מקומן עפ"י הכשרון והיכולת ולא לפי השתייכות לליגה או לתחרותי.

תודה על הפירוט - אשמח לכמה הבהרות

מה טווח הגילאים הזה אומר מבחינת כיתות? כלומר כשאומרים טווח של גילאי 11-12 לדוגמה, זה אומר מי שהיא בת 11 או בת 12 בתחילת השנה? בסופה? במועד התחרות? הכוונה לכיתות מסוימות?

וגם - נראה לי קצת מלחיץ לא לדעת (פחות או יותר) אילו תרגילים נדרשים בכל רמה.
אני לא מדברת על המתעמלות הצעירות, אלא על המתעמלות הבוגרות יותר שהיו עד עכשיו במסלול העממי. נגיד בדרגה 3.
אני בכלל לא בטוחה שהן יוכלו לבצע את התרגילים שיידרשו מהן מבחינת הגיל.
הרי הפער בין אלה שמתאמנות הרבה שעות לאלה שפחות רק ילך ויתרחב עם השנים, אז מה ההיגיון להשאיר אותו קבוע על מקסימום שנתיים בין המסלולים?
ובכל מקרה, להודיע רק עוד חודש על תרגילים שיידרשו בתחרות כשמתאמנים רק 6-8 ש"ש, לא בטוח שזה מספיק...

תשובות

הגילאים נמדדים בשנתוני לידה. לדוגמא מי שנולדה בשנת 2005, אז השנה (2013) היא נחשבת בת 8. לא משנה באיזה חודש היא נולדה, מתי התחרות או באיזו כיתה היא.
תוכן התרגילים ידוע פחות או יותר. אמם לא סגור באופן רשמי וסופי, אבל בגדול אפשר לדעת מה התרגילים.
בעקרון תכנית אימונים שנתית אמורה להיות מושתתת על מחזוריות כלשהי, שכוללת תקופת הכנה (עכשיו) כללית ונרחבת, תקופת טרום תחרויות שהיא יותר ספציפית, תקופת תחרויות ופגרה.
סה"כ התחרות יכולה להיות "שיא" השנה, אבל לא עובדים כל השנה רק על התרגילים של התחרות, בכל זאת ההתעמלות היא מעבר לזה.
אבל זה עדין לא מצדיק לחכות עד הרגע האחרון בפרסום הדרישות.

podko

New member
תוכן הדרגות

יישאר כפי שהיה (בשינויים קלים) במסלול התחרותי.
דרגה ו' שנוספה תהיה קלה ובסיסית יותר ולמעשה הגילאים של דרגה ו' הם אלו שהיו עד כה בדרגה ה'.
כך שמבחינת נקודת הפתיחה של התוכנית - הגיל עלה והרמה ירדה. זה מאוזן על ידי כך שאח"כ יש הבדל של שנה אחת בלבד בין דרגה לדרגה.
וייתכן שאת צודקת ושיהיה צורך לשקול טווח גילאים יותר רחב למסלול ה OA בדרגות הגבוהות.

תודה על התשובות. ועוד שאלה -

מאחר שאני מכירה רק את מסלול הליגה (שבו הדרגות היו מספרים, 1 הכי נמוכה ו-5 הכי גבוהה) אני לא מכירה את המסלול התחרותי.
תוכלו להפנות אותי למקום שכתוב בו מה היו הדרישות בכל דרגה מהדגות עם האותיות כדי שאבין בערך על איזו רמה מדובר?
תודה

podko

New member
את יכולה לפנות אל מאמנות/שופטות

מהמסלול התחרותי. למישהי מהן בוודאי יש את החוברת של הדרגות. אם כי מאז שיצאה החוברת היו שינויים וגם עכשיו יהיו עוד.
החומר לא נמצא באינטרנט או משהו כזה אם לזה התכוונת.

חבל..תודה, אני לא מכירה אף אחד כזה. אני מנסה

להבין אם זה בכלל ריאלי ההחלטות האלה. אני מנסה להבין מה תידרש לבצע ילדה בת 12 או 13 במסלול הלא אולימפי. באיזו רמה יהיו תרגילי החובה והרשות.
אני יודעת מה היה בדרגה 2 בליגה (כיתה ד-ה) (למשל בקרקע - חובה ערבית, ערבית פליקפלק זה בונוס.) או בדרגה 3 (כיתה ו-ז) (למשל בקרקע - ערבית פליקפלק חובה, פליקפלק רגל רגל חובה, קפיץ ידיים חובה, ערבית 2 פליקפלקים או פליקפלק סלטה זה בונוס, סלטה קדימה זה בונוס. גלגלון בלי ידיים זה רק מדרגה 4 למשל. אני מנסה להבין איך זה מסתדר עם הדרגות החדשות.
הבנתי שהתחרות הראשונה תהיה כבר בפברואר - זה אומר שיהיו לבנות בקושי חודשיים להתכונן לתרגילים. זה מאוד מלחיץ אותן.

למעלה