התכנית השאפתנית להיום: סייטן

התכנית השאפתנית להיום: סייטן

החלטתי לנסות להכין סייטן, ואם אגיע ללוינסקי לקנות גלוטן, זה באמת יקרה
מי כבר ניס/תה והכינ/ה לבד? טיפים?
 

RSPA

New member
הכנתי נקניקים מגלוטן. זה לא בדיוק "להכין סייטן" לפי ההגדרות

המקובלות. אבל, זה סוג מאכל "סייטני".
מה שהכנתי מופיע כאן >> [URL]https://www.youtube.com/watch?v=4wmNlHOfSrA[/URL]
מאוד מומלץ, מה גם, שניתן לגוון תבלינים וטעמים עצמאית ולאו דווקא להיצמד למתכון הבסיסי המקורי.
 
תודה! בינתיים הספקתי

לקנות גלוטן ולקרוא הרבה מתכונים ברשת. מקווה מאד להגיע גם לשלב ההכנה
אני רואה שאפשר לבשל במים, לאפות או לאדות. אדווח בהמשך!
 
לא מתעסקת

ממש גלוטן זה כבר גדול על המטבח שלי
אבל אשמח לדעת איך ומה
מי יודע
אולי יום אחד אדרש לכגון זה
 

RSPA

New member
מה את רוצה לדעת? איך להכין סייטן?

לוקחים חבילה קמח מלא ועוד חבילה קמח לחם או רגיל מוסיפים מים לאט לאט ולשים הרבה עד שיוצא גוש בצק גדול. יש מי שמוסיפים קצת שמרים ויש שמוסיפים קצת מלח. נותנים לו לנוח ולפתח את קשרי הגלוטן שלו ואח"כ לשים אותו שוב לכדי גוש. את הגוש מתחילים לשטוף במים זורמים. כל הלבן שיוצא במים אלה העמילנים וכשהמים לא מוציאים יותר לבן זה אומר שנשאר גוש של גלוטן. זה הסייטן. בדר"כ מגוש בצק גדול בהתחלה יוצא גוש סייטן קטן בסוף.
זה, פחות או יותר הרעיון.
הנה דוגמא אחת מיני רבות >> [URL]https://www.youtube.com/watch?v=oe3Z-8cYsMM[/URL]
 


 
טרם הספיקותי.... אבל אני מתכננת להכין ישר מגלוטן

ולא בשיטה של בצק מקמח ששוטפים. אז בקיצור - מערבבים גלוטן עם תבלינים ומים, ואז מבשלים ברתיחה עדינה מאד בציר מתובלן חצי שעה. או מאדים, או אופים.
אני מתלבטת איזו שיטה לנקוט, ולכן מתמהמהת. אולי אנסה שתי שיטות במקביל, נראה.
 
למעלה