'התכנסות'? הצחקתם אותי

vantan

New member
'התכנסות'? הצחקתם אותי

קודם כל חכו שנתיים עד שאולמרט יגמור את ה'שיחות' שלו. בינתיים הוא בשלטון והמיליארדים זורמים לקופת ש"ס, ושנתיים הם הרבה זמן: או שהפריץ ימות או שהסוס ילמד לדבר. עכשו הוא הולך לחסל גם את 'לימודי הליבה' בחינוך החרדי כדי להבטיח שילדים שהם ייצרו עכשו בקצב מוגבר יישארו בורים ועמי ארצות - כמו בירושלים תחת שלטונו.

צורי80

New member
תוכנית הליבה זו כפיה חילונית

אין לי בעיה עם תוכנית הליבה רק תידעו שאם תתקבל תוכנית הליבה היום אז כשהחרדים הדתיים לאומיים והערבים יהיו ביחד רוב תוכנית הליבה תהיה קצת שונה... תלמוד - חובה פלוסופיה יהודית - חובה ערבית - חובה תנ"ך (לא ביקורת המקרא) - חובה אזרחות - רשות הסטוריה כללית - רשות הסטוריה של הציונות - רשות מתמטיקה (אחרי כיתה ח') - רשות לגלגל יש נטיה להתהפך לפעמים... תחליטו אתם אם אתם רוצים לבנות תוכניחת ליבה.

אנדרי ז

New member
כשהם יהיו רוב

אנחנו נעזור להם להגדיל את הרוב ע"י כך שלא נהיה פה...

צורי80

New member
חשבתי שאתם מדברים על אידאולוגיה?!

אתה ציוני? אם כן אז למה כשקצת קשה אתה רוצה לברוח? ולמה אתה בונה מערכת דמוקרטית-דיקטטורית, שבה הרוב שולט באופן דיקטטורי ועקב כך תאלץ לעזוב את המדינה כשתהיה מיעוט? יותר הגיוני זה לבנות מערכת דמוקרטית אמיתית שהיום המיעוט יחיה בשלווה, ומחר כשאתה תהיה במיעוט, אתה תחיה בשלווה

אנדרי ז

New member
מי בדיוק ייתן לי לחיות בשלווה?

לקחת לי את רוב המשכורת בתור מיסים תמורת הזכות לקבל מהם הכתבה אחר הכתבה לגבי סגנון החיים שלי, זה לא נחשב אצלי חיים בשלווה. נוצר פה מצב שבו דופקים כל הזמן את הרוב (בקרוב מיעוט) היצרני, ואולי הוא צריך להתחיל להבין שהוא פשוט לא רצוי פה.

מישקולץ

New member
הבן אדם הז חי כול הזמן בתחושה

שלוקחים לו מהמשכורת. תגידו לו שהמנטרה הזאת כבר לא עובדת ושירגע התלוש שלו היום זה בדיוק כמו לפני שלוש שנים ואפילו יש לו תוספות שכר.

אנדרי ז

New member
לא הבנתי

אתה טוען שלא לוקחים לי מהמשכורת, ושסעיפים כמו מס הכנסה, ביטוח בריאות וביטוח לאומי הם שמות של עמותות שעבורן חתמתי על הוראת קבע על סך אלפי שקלים בחודש?

צורי80

New member
ממש גוזלים אותך../images/Emo7.gif

ביטוח בריאות אתה משלם בשביל שתקבל כיסוי רפואי כשתצטרך אם אתה מעדיף להיות כמו ארה"ב שלמיליוני אזרחים אין ביטוח בריאות ואם יש להם בעיה רפואית הכי קטנה הם מתים ברחוב, אז אתה מוזמן לעבור לשם כבר עכשיו ביטוח לאומי אתה משלם כי 1.ההורים שלך קיבלו עליך כשהיית ילד 2.כשתהיה זקן תקבל קיצבת זקנה 3.אם חלילה תהיה נכה מכל סיבה שהיא תקבל קצבה אתה לא עושה טובה לאף אחד כשאתה משלם את זה מס הכנסה אתה משלם בכדי שהמדינה תוכל לבצע את מדיניותה מבחינה כלכלית בדיוק כמו שכל אחד משלם מס הכנסה. באופן טבעי מי שמרוויח יותר משלם יותר מס השלטת שילטון פסאדו-דמוקרטי בכל מיני 'תירוצי שינוי' לא קבילים.

אשרת

New member
למה באופן טבעי?

בוא תסביר לי למשל, למה מי שמשקיע בעתידו וקורע את התחתו שלו, צריך לפרנס הורים חסרי אחריות אשר מולידים ילדים לתוך חיי עוני? אתה למעשה דורש מאותם אנשים שיחסכו מעצמם על מנת שאחרים יוכלו להיות אחסרי אחריות? איפה העקרון שכל אחד צריך להיות אחראי על מעשיו ועל גורלו? איפה הנקודה שאם אין לך כסף אז אל תביא ילדים, או אל תקנה מחשב או לא יודעת מה? אתה מצייר תמונה שבה למעשה האדם הוא העבד של המדינה אשר צריכה לממן שני אוכלוסיות לא יצרניות אשר חיות על חשבון משלם המיסים. צר לי, אבל בזה שום הגיון.

צורי80

New member
נראה לי טבעי

שאנשים כמו שרי הריסון ישלמו יותר מיסים מאשר חולה סכרת שמקבל שכר מינימום. עובדי קבלן עובדים פי אלף יותר קשה מאותה האוכלוסיה שחיה רק מהריבית שהבנק נותן לה על החסכונות. אני בהחלט מצפה לערבות הדדית של החברה, ועזרה לחלשים, אני לא עבד של הכסף ואני רוצה לחיות בכבוד בין אם אתגלגל לחיי עושר ובין אם אתגלגל לחיי עוני. אני בהחלט מסכים שצריך לעשות מספר רפורמות כמו למשל בנושא קצבאות ילדים במקום לתת כסף על כל ילד, לעלות את מדרגות המס לפי מספר ילדים אין נקודה של - 'אם אין כסף אז אל תביא ילדים'. אי אפשר לזרוק 7000 תושבים מהבית שלהם בגלל הדמוגרפיה הפלסטינאית ואחר כך להגיד למי שרוצה להציל אותנו בעזרת הדמוגרפיה היהודית שזה בעיה שלו שיש לו הרבה ילדים. לא כל מי שאין לו כסך יודע לכלכל את התנהגותו בתבונה כלכלית, אך לא ניתן לומר שאצל משפחות עניות יש רמת חיים של מותרות המושג 'לא יצרני' מזכיר לי לצערי משטר מאוד אפל של המאה העשרים. כמו שכתבתי צריך לבנות מערכת שמעודדת אנשים לצאת לעבודה אבל לא לבטל את המערך הסוציאלי כאן. וחוץ מזה אם נחזור לנקודה שבה פתחתי אם אתם תכפו עלינו היום תוכנית ליבה לפי השקפת עולמכם אנחנו נכפה עליכם מחר תוכנית ליבה לפי השקפת העולם שלנו. מאוד פשוט

אשרת

New member
תשובה.

אתה שוכח דבר אחד, שלא כולם הם שרי אריסון או כאלו שחיים רק מהריבית בבנק. יש המון עובדים שמרווחים יחסית לא רע, ובכל זאת משלמים מס לא רע. מה איתם? הם לא מספיק עניים שהמדינה תעזור להם ותפטור אותם ממס, אבל הם גם לא מספיק עשירים שהמס שהם משלמים לא יזיז להם.
המדינה צריכה להתחיל לאכוף את חוקים שלה. יש שכר מינימום. למה לא אוכפים? למה ההסתדרות לא באמת עוזרת לנזקקים? 'לא יצרני' -- אדם אשר לא מכלכל את עצמו מתוך בחירה. האוכלוסייה החרדית והערבית הם כאלו, ולא משנה כיצד תנסה לייפות זאת. נקודה. הם מביאים כמות לא מועטה של ילדים, כאשר ראש המשפחה אינו עובד? למה? למה אנחנו צריכים לממן את זה בדיוק? למה שאני לא אהנה ממה שאני מרוויחה? הרי אני לא גונבת את הכסף, אני עובדת עבור זה. אף אחד לא הציע לבטל- יש לעזור למי שצריך באמת עזרה. זקנים, נכים , חולים !! אחרי שאתה תוציא את הכשירים לעבוד , אתה תראה שאתה תוכל בקלות לא רק לעזור לאותם נזקיקים אלא גם להעלות את התקציב שלהם. ואני כבר לא מדברת על אלו אשר עובדים בשחור וגם מקבלים קצבת הבטחה. אתה לא יכול להמ שיך לדפוק את האנשים העובדים לנצח.

jak44

New member
צורי מה שיש לי לאמר

זה לא כמה מס הכנסה לוקחים ממני וכ" כאם אי מתן היזדמנות שוה לילד החרדי ולילד החילוני להישתלב בכח העבודה העתידי כי איך אמרתה הגלגל מסתובב ולא תמיד יהיה אפשרות לדרוש תמורה תמורת היצטרפות לקואליציה או שהמצב האלקטורלי לא יאפשר זאת ואז תעצים לממדים הרי אסון הבעיה של חוסר הכשרה מתאימה לדור העתיד החרדי.תחשוב על זה

מישקולץ

New member
ואם הוא חי במדינה הזאת רק בגלל כסף

ואין לו שום מניע אחר שמחזיק אותו פה אז באמת לא צריכים אנשים כמותו במדינה הזאת

אנדרי ז

New member
אתה צריך את המיסים שלי

או שתתחיל להדפיס כסף, עם הגאונות שלך המשתפכת פה לא אתפלא אם תקבל את ההצעה הזאת...

מישקולץ

New member
ואתה ממשיך לזור על המנטרה ../images/Emo6.gif

אתה חושב שאתה הכי חכם הכי יפה הכי הכי הכי ובסה"כ אתה שחצן קטן בכיין גדול וגזען מפלצתי. אתה חי בפרנויה אתה עובד ומשלם מיסים בדיוק כמו כולם טאף אחד לא מתלונן רק אתה והחברים שלך בשינוי מתלוננים,קיבלתם 0 אחד גדול וזה מראה הכול. אז תמשיך לנבוח והשיירה תעבור נ.ב אתה תמיד מוזמן ל
מפה גם ככה שום דבר לא מחזיק טותך בארץ פרט לתאווה לכסף ולשנאת חרדים. שלום ולא להתראות

jak44

New member
תכנית הליבה אינה כפיה חילונית

כאם מתן היזדמנות פז לילדים החרדים לצאת ממעגל העוני ,כמובן שהסקונה החרדית חרדה פן יקרה הדבר שיחליש את אחיזתה בצאן מרעיתה . חבל שאולמרט ניכנע לחרדים בעיניין זה . היתנתקות הוא יכול לחלום על תמיכתם בה או שיאלץ לשלם את כל מס ההכנסה מישקר כדי לקבל את תמיכתם .

the new L

New member
זאת בהחלט כפיה

(ואני אומר את זה כאתאיסט גמור) - כמובן שזה יעזור לחרדים לצאת ממעגל העוני, אך אין זה משנה את העובדה שזאת כפיה חילונית.

למעלה