התלבטויות בפתיחת חנות

afarsexit

New member
התלבטויות בפתיחת חנות

אני מתלבטת לגבי פתיחת חנות באטסי של יצירות מקוריות שלי (חדשה בתחום).
אני מחלקת את חיי בין ארה"ב וישראל. האם כדאי לי לפתוח חנות "ישראלית" או "אמריקאית", בהתייחס לשיקולים הבאים:
1. יש לי חשבון בנק אמריקאי וישראלי.
2. אני נמצאת על ויזה שתיאורטית לא מאפשרת לי לעבוד/לקבל שכר ממקור שאינו מקום עבודתי.
3. יש לי SSN.
4. עמלות וכו - מה כדאי?
5. ייתכן שבעתיד אחזור לישראל "FOR GOOD" וכנראה לא אוכל לשמור על החנות ה"אמריקאית".
6. אין לי עוסק מורשה/זעיר (אגב, האם חובה לפתוח עסק כאשר פותחים חנות באטסי?).

או שאולי בכלל כדאי לי לפתוח חנות באיביי, ולהימנע מכל מיני מגבלות שאטסי מציבים?

תשובות

למה בעצם את צריכה חנות ישראלית בכלל לא הבנתי?

1. מעולה - תשתמשי באמריקאי.
2. תתייעצי עם רואה חשבון אמריקאי, לדעתי לא אמורה להיות בעיה למכור יצירות שלך בלי קשר לעיסוקך אבל אינני מומחה בתנאי ויזה.
3. הלוואי עלי
קחי בחשבון שכסף שנכנס לחשבון בנק שלך צריך לדווח ל-IRS וזה לא משהו שתוכלי להסתיר.
4. זה לא שיש לך באמת אופציות. תשתמשי ב-direct checkout של אטצי עם החשבון האמריקאי ובנוסף לזה פאיפאל ואלו העמלות הרגילות (שיהיו טובות יותר מאלו שאנו מקבלים ללא החשבון האמריקאי).
5. את תמיד יכולה לעדכן כתובת ופרטים, לא רואה בכלל סיבה לשתי חנויות נפרדות וגם שום סיבה שלא תוכלי לשמור על חנות גם אם עברת חזרה לארץ.
6. אין קשר לפתיחת חנות באטצי, על כל הכנסה שהיא, בין אם באינטרנט או במקום אחר, אם את עדיין אזרחית ישראלית שחייבת בביטוח לאומי, את צריכה לדווח למס הכנסה.
על כל פנים אטצי לא מחייבים אותך בפתיחת עסק ואינם מדווחים לרשויות בארץ אם ברצונך להעלים עין מהעניין. אם את אכן אזרחית ישראלית המלצתי היא לטפל בזה רק בהמשך אחרי שתראי שאת מוכרת לפחות כמה פריטים בחודש וצברת תאוצה.

לא מבין איזה מגבלות אטצי מציבים? ההיפך באיביי הרבה הרבה יותר קשה מבחינת הגבלות שונות.
המגבלה היחידה של אטצי היא למכור משהו שאת ייצרת או עיצבת בעצמך, וגם בזה הם מאוד התרככו לאחרונה.

המלצה אחרת לשיקולך - אמאזון. זה המקום להיות פה אם יש לך מוצר שאנשים מחפשים. זו זירת המכירה החזקה מכולן ובתור בעלת חשבון אמריקאי הכניסה אליו בשבילך קלה בהרבה.

afarsexit

New member
למה הלוואי עלייך SSN?

מה SSN נותן למעשה מבחינת אטסי/איביי?

יותר אופציות

דבר ראשון את יכולה להשתמש ב-Direct checkout באטצי בלי לרמות, שזה משהו שכל הישראלים לא יכולים לעשות.

כמו כן פתיחת חשבון בנק אמריקאי בלי שיסגרו לך אותו אחרי שנתיים (שכבר קרה לי) וזה מאפשר לך עמלות נמוכות יותר (אין צורך בפיוניר כשעובדים עם אמאזון - רק כאן אני מאבד איזה 4%).

בנוסף הקמת חנות חיצונית עם סליקה לא דרך PAYPAL (כמו למשל SHOPIFY) עם עמלה נמוכה יותר (כמדומני רק 2%).

ופתיחת פרוייקט ב-Kickstarter שמאפשר קבלת תשלום רק דרך Amazon payments, שכמובן זמין רק לאמריקאים, קנדיים ועוד כמה מדינות אירופאיות.

ובוא לא נשכח שאת נמצאת בארה"ב, ו-בערך 85% מהקונים הם מארה"ב, המשלוחים שלך יהיו הרבה יותר מהירים ויעילים מאשר דואר ישראל.. אבל זה כבר לא קשור ל-SSN

למעלה