התלבטויות - בתור מדריכת חדר כושר

behappy

New member
התלבטויות - בתור מדריכת חדר כושר

שלום אנשים
רציתי לשמוע מה דעתכם בתור מאמנים ומתאמנים: אני בת 29, אחרי כמה שנים טובות בתחום עיסוק שונה לגמרי (הפקות, יחסי ציבור וכו') החלטתי על שינוי מקצועי לטובת הדבר שאני הכי אוהבת לעשות- ספורט והדרכת כושר. כבר שנים אני מלמדת פילאטיס ועכשיו תתלווה לזה הדרכת חדרי כושר ועוד היד נטויה (מתכננת בעתיד הקרוב לעשות קורסי המשך שונים כמו קיקבוקס שזו אהבה ותיקה שלי ועוד). העניין הוא ש"ממרומי" גילי לא בא לי ולא נראה לי נכון להתקע בתור מדריכת חדר כושר + כמה חוגים פה ושם למשך הרבה זמן. אולי לחודשים הראשונים וכדי לקבל את טבילת האש ההתחלתית זה נכון אבל אני רוצה לגדול מכאן לאימונים אישיים או אימונים לקבוצות קטנות. הקשר הבלתי אמצעי הזה בעבודה אחד על אחד הוא אחד הדברים שאני יותר טובה בהם ומבחינת מקורות פרנסה זה גם כיוון נכון. עכשיו ההתלבטות: יש באיזור שלי כמה חדרי כושר רלוונטיים. באחד מהם התחלתי תהליך של חפיפה וקבלה לעבודה בזמן האחרון כשמדובר בחדר כושר די משפחתי וביתי ואוכלוסיה מאוד הומוגנית של אנשים מהמעמד הבינוני ומעלה שמגיעים להתאמן שם במשך שנים. מקום די ותיק וכמה מדריכים די ותיקים. הנושא של אימונים אישיים לא כל כך תופס שם, יש אמנם אימונים כאלה אבל רק למדריכים הוותיקים. כמו שאני מכירה מנטליות של מקום קטן (הישוב שבו מועדון הכושר הזה נמצא הוא די קטן) יקח זמן עד ש'יסמכו' עלי וירצו להתאמן אצלי באופן אישי. מה גם שעוד לא עשיתי קורס מאמנים אישיים וזו עוד הוצאה כספית שכרגע מכבידה עלי ואני ממש לא בטוחה שאם אעבוד שם היא אכן תשתלם לי.. (כמובן שאפשר לקחת מתאמנים באופן פרטי אבל הייתי שמחה להתחיל לאמן פרטי אנשים במכון ולא באופן פרטי לגמרי עם אביזרים בלבד). מה שכן יכול להשתלם שם הוא זה שאקבל גם כמה חוגים שאוכל להדריך- פילאטיס, קיקבוקס, שיעורי חיזוק וכיו"ב. אופציה אחרת היא לפנות למכוני כושר גדולים יותר או רשתות כמו ההולמס פלייס לדוגמא או הגרייט שייפ שיש באזור. הבנתי ששם אחרי כמה חודשים בתור מדריכת חדר כושר אני יכולה להתחיל הכשרה של מאמנת אישית 'על חשבון הבית' כלומר הכשרה מטעם המקום בלי להוציא כספים על קורס נוסף. מה שעוד מבטיח בעבודה ברשת כזו הוא הדרישה למספר משמרות גבוה יותר בשבוע ואני רוצה (וצריכה, כלכלית) להרביץ עבודה, והרבה. גם כדי לקבל כמה שיותר נסיון בחדר כושר כמדריכה. הבעיה שלי עם מקומות כאלה היא הדרישה ממני כמדריכה למכור אבקות שייקים כדורים ושאר דברים שמעבר לזה שבקורס עצמו פמפמו לנו כמה הם ברוב המקרים ממש לא הכרחיים ואפילו מזיקים, אני גם שונאת את הקטע המכירתי בזה. אז לסיכום, השאלות הן האם קורס מאמנים אישיים של אחת הרשתות הגדולות באמת ממצה ומקביל לקורסים פרטיים שמוצעים בשיאים, וינגייט, סטודיו בי ואחרים? דבר שני, בתור מדריכת חד"כ מתחילה, איפה יותר כדאי לי לגדול מבחינה מקצועית? מקום קטן או סניף של רשת גדולה? ודבר שלישי, האם זה שעשיתי דבר או שניים בחיים והייתי די טובה בהם (תואר ראשון, תפקידים בכירים אחרים) נותן לי משהו מבחינת דרישות שכר/תנאים ממקומות עבודה או לקוחות, קצת יותר מעוד מישהו שמגיע לתפקידי הדרכת חדר כושר בלי הרבה נסיון באופן כללי? (בלי להעליב אף אחד, כן
) אשמח לכל עצה ודעה תודה ולילה טוב, שיר

הר ניר29

New member
הבהרה ראשונה

אין שום הכרח מהחוק לעשות קורס מאמנים אישיים בשביל לאמן אישי! ניסיון תעסוקתי קודם וגם יכולת אקדמית, גם אם אינם קשורים לעולם הכושר גופני יכולים לספק מידע רלוונטי על אופיו ומעלותיו של מדריך כושר גופני. האם את לא יכולה לשלב ולעבוד גם ברשת גדולה וגם במקומות היותר קרובים למגורייך? להתפתח, לצבור ניסיון והשלמות ואז לבחור במסלול המתאים.

supernimer

New member
היי שיר

למרבה הצער אין יותר מדי תשובות חד-משמעיות לשאלות שלך, מכיוון שלכל כיוון יש יתרונות וחסרונות, ויש אנשים רבים שבחרו בכל אחת מהדרכים והצליחו או נכשלו.אבל אנסה לעזור בכ"ז. באופן אישי אני עובד כמדריך במשמרות במכון קטן ביישוב קטן (את לא מנסה לקחת לי את העבודה או משהו, נכון? :) ). אני יכול לומר לך שבתפיסת עולמי - במקום קטן קל לבלוט. בשנה שבה אני עובד במקום המסוים הזה יצרתי קשרים - גם עסקיים ובעיקר חברתיים רבים, יכולתי לעקוב אחרי רוב הלקוחות באופן כמעט צמוד (קל יותר לזכור 200 לקוחות מ-2,000..) מה שמאפשר לי ללמוד ולנסות, ולהם להגיע לתוצאות מקסימליות. בסופו של דבר - אפילו שבמשמרות שם אני מרוויח די גרושים אני נהנה בעבודה. אין עליי לחץ גדול בנושא השיווק, אין סטטיסטיקות מכירה, אין 8 מנכ"לים וסגני-מנכל"ים של הסניף, ואין את האווירה של ה"מכונה קרה ומשומנת" שספגתי ברשתות גדולות (בעיקר כלקוח בעבר). אימונים אישיים? המון מתעניינים. אבל זו לא אוכלוסיה שתשלם על שירות כזה ולכן אימונים אישיים אני עושה במסגרות אחרות. חסרונות המקומות הקטנים הם בין השאר שהם לא מצטיינים בשיווק אימונים אישיים מכל מני סיבות, אבל כמובן שזה משתנה ממכון למכון ותלוי בגורמים רבים בהם: מיקום, רקע סוציואקונומי, מודעות הלקוחות, ניהול המכון ומיתוג. בנוסף אין יכולת להתקדם בד"כ קדימה כמו שניתן ברשת, שבה תחלופת המאמנים והמנהלים גדולה. לגבי קורס האימון האישי - לדעתי זה לא צריך להיות שיקול בבחיקת כיוון. עברתי קורס פרטי כזה, ומאמנים רבים טוענים שהקורס לא נותן תמורה הולמת לכס. הוא אינו מתמקד בכלום אלא מראה המון אפשרויות בעולם האימון האישי, וכל מה שמאמן צריך זה לקרוא וללמוד בעצמו.... אני באופן אישי חושב שהקורס כן תורם, ולו בגלל היכולת להתייעץ עם חכמים ממך, קולגות, וכן - להיחשף לרעיונות חדשים ולקורסי המשך ממוקדים יותר. מסקנה? הקורס הזה לא צריך שיהיהמטרה מבחינתך. זה אמצעי להתקדם, אבל לא האמצעי הכי-חשוב. מסקנה? לכי על מה שתהני ממנו יותר, עבודה שתרגישי בה ביטחון והנאה, ושתוכלי להצליח בה. מקסימום? זה לא חתונה. תחליפי אחרי מספר חודשים, כל נסיון הוא טוב ומעשיר. ייתכן שרשת גדולה ויתרונותיה בהחלט יהיו מקומות שתוכלי להתפתח בהם בגדול - השאלה היא האם תחושת ה"חוסר שביעות רצון מהעניין של מכירת האבקות" או האווירה הכללית לא תכשיל אותך עוד לפני שתגיעי ללקוח הראשון...? בהצלחה, נמרוד

חן M

New member
../images/Emo140.gif שלום לך

קודם כל ברוכה הבאה ומזל טוב על ההחלטה לעסוק במשהו שאת אוהבת . הניסיון שלך ביחסי ציבור יעבוד לטובתך אני כבר אומר לך זאת מראש . כמה הבהרות : את לא מעוניינת לעבוד לאורך זמן כמדריכת כושר במשמרות אז מניסיוני אני יכול לומר לך שהמפתח שלך להתקדמות אמיתית בכל המישורים היא דווקא כן לעשות משמרות . במשמרות : - את לומדת המון פרקטיקה בחד"כ מאינטרקאציה עם מתאמנים . - את לומדת ומתמודדת עם הרבה יותר "בעיות" של מתאמנים ותצטרכי למצוא פתרונות ולהשתפשף מאשר באימונים אישיים בהם כמות הלקוחות קטנה יותר . - את יכולה לצפות באימונים אחרים של מאמנים וללמוד מדברים נכונים שהם עושים וגם מטעויות . - במשמרות את נחשפת ליותר קהל לקוחות ומשם הדרך לאימונים אישיים קלה יותר . - ע"י שמירה על נתח מסויים של משמרות את למעשה תגדילי את הסיכויים לשימור מתח כמות לקוחות מתאים עבורך ... ללא זה שוב החשיפה תיהיה קטנה יותר ולא בטוח שהמתאמנים יתאמנו אצלך כל חייהם ולכן עלייך לחשוב איך את מביאה תמיד עוד מתאמנים . מה שאת צריכה לעשות מניסיוני זה לנסות מראש לסגור על כמה שפחות משמרות עם מקום העבודה כי לעיתים אם תסגרי על הרבה משמרות יהיה לך קשה אחרי זה להוריד אותם .... אם את רוצה לקבל חשיפה מירבית אז למעשה תגיעי להחלפות ותיידעי את שאר הצוות בעבודה שאת רוצה החלפות ותאמיני לי שהן יגיעו בטונות .. היתרון הוא שלהחלפות את לא מחוייבת ואת יכולה לבחור כאלו שמתאימות לך וכך ביום שתרצי להוריד מינון של משמרות תוכלי פשוט להישאר על הקבועות שלך וזהו . אני באופן אישי חושב שיש הרבה קורסי הרחבה שהייתי לוקח לפני קורס מאמנים אישיים שהם לא פחות אם לא יותר חשובים ממנו . אני הייתי ממליץ לך לבדוק כמה מקומות עבודה ולנסות להבין את הפוטנציאל ע"י חישוב פשוט של הכנסות , הוצאות , היקף עבודה למשל : כמה משמרות אותו מקום מחייב אותך לעבוד בכדי לאמן באופן אישי . כמה גובים שם לאימון אישי ( האם נותנים לך לגבות כמה שאתה רוצה או שיש מחיר פיקס ) . כמה את מפרישה למקום העבודה . האם פוטנציאל האימונים האישיים באותו מקום נוצל ? או שלא .. (מאפיינים סוציו- אקונומיים , תחלופה של מנויים , כמות אימונים אישיים במקום) אם לדעתם הפוטנציאל לא מוצה אך יש פוטנציאל עלייך לבדוק ולהבין מה לא עובד שם טוב בכדי שיהיה לך אימונים . לגביי דרישות שכר במשמרות ... אין לך ממש מה לחפש להרים תשלום פר שעה כי באמת הכסף בתחום לא מגיע ממשמרות ולכן לא נוהגים לעלות מחיר ... אבל אולי אם יהיה לך מזל תוכלי להתקדם למשרה של ניהול צוות המדריכים (בגלל הניסיון) אבל אל תבני על זה . עצה ידידותית : לא לעבוד ברשתות הגדולות !!! (חוץ מגרייט שייפ) . הסכומים שמפרישים לך מאימון אישי הם 60-70 ש"ח ברוטו לאימון .. לא כ"כ שווה , גם אם תעשי 10 אימונים ליום זה שווה = 600 ש"ח ליום ברוטו אבל מניסיון לעשות 10 אימונים ביום זה פשוט לקלל את זה שאתה חי ... זה ממש לא קל :) . באימון אישי סטנדרטי את אמורה להרויח 150 ש"ח ברוטו שלפי חישוב פשוט את אמורה להגיע ל-600 ב- 4 אימונים ... וזה עולם אחר . חפשי מקומות קטנים בשכונות או ערים עם מאפיינים סוציו אקונומיים גבוהים זאת הדרך הנכונה .

behappy

New member
וואו.. תודה רבה לשלושתיכם!

נתתם לי המון חומר למחשבה. חן- הייתי שמחה אם היית מפרט איזה קורסים אתה ממליץ לקחת לפני מאמנים אישיים. האם קורס מתיחות/ עיסוי כלשהו יכולים לתרום למשל? תודה רבה
ובוקר טוב =]

הר ניר29

New member
בוקר אור

קורס מתיחות ועיסוי יכול להיות אחלה... אני הייתי שוקל, קורסים לאוכלוסיות פרטניות פעילות גופנית בזמן הריון ולאחר לידה. פעילות גופנית לגיל השלישי פעילות גופנית לקבוצות סיכון יציבה!

חן M

New member
קורסים ש ...

נותנים לך אפיקים נוספים לרווח . עיסוי יכול להיות מעולה אם את מתחברת לזה כי אז את דווקא כן יכולה לשווק את זה בצורה ישירה בחד"כ כי סביר להניח שלא תתחרי באף אחד (אלה אם כן יש ספא בחד"כ או חדר טיפולים) ואז תוציאי מתאמנים לטיפולים לקליניקה פרטית בביתך . מתיחות זה אחלה כי זה עוד ידע מצד אחד ומצד שני תוכלי לפתוח חוג בחד""כ במידה ויש לזה ביקוש . כנ"ל כל קורס שנותן לך מקצוע שתרצי ותוכלי לעבוד בו (ויש בו ביקוש במקום עבודתך) כמו : מדריכת אירובי , ספינינג , קיקבוקס , פילאטיס וכו' .... במידה ותרצי להעשיר את הידע שלך ולפנות לאוכלוסיות מיוחדות זה מעולה !!! (אני בחרתי בדרך הזו) אבל זה לא מבטיח לך בהכרח הכנסה נוספת בטווח הקרוב... קורסים כמו : יציבה , פעילות גופנית לנשים בהריון וכו' ... הם מעולים ומעניינים .. אבל לא בטוח שכדי שתקחי אותם כקורסים הראשונים כי כמו שאמרת את מעוניינת כרגע בהכנסה מיידית . אח"כ תוכלי להתמקצע לפי תחושתך . קורסי המשך כמו : ספינינג או קיק בוקס הם יחסית קצרים (זולים) כך שאם במועדון בו תעבדי יש ביקוש לזה , חדר סטודיו וציוד מתאים אז כן שווה ללמוד קורסים כאלה במידה ואת מתחברת לזה ויש לך היכולות המתאימות .

למעלה