התלבטויות ודילמות צילום

התלבטויות ודילמות צילום

[מוקדש באהבה לאתי@] כן, בשעה טובה התחלנו לחפש צלם - וכבר עברנו שלושה, עוד פגישה ביום ד´ ואם לא נהיה מרוצים אז הלאה. עם המזל שלנו, כנראה נפלנו על היקרים ביותר, ולכן אני ממש צריכה עזרה ממכם: - צלם אחד מצוין, קלע בול לטעמנו בצילום אבל מאוד יקר (אני מעריכה שנשלם לו 1300$ לא כולל אלבומים). חסרונות - מחיר, כימיה בינונית, חשש שמרוב אמנות לא רואים את היער, כלומר את הקהל, מוכן לבוא לצילומים מוקדמים שלוש שעות לפני האירוע ובתוספת תשלום (נכללה בחישוב). - צלם אחד טוב מאוד, אבל רק חלקית הטעם שלנו, מחיר בינוני-גבוה (הערה- 1100$ כולל הכל), כימיה גבוהה, מוכן לבוא לצילומים בכל שעה. חסרונות - סגנון לא ממש קולע. - צלם אחד טוב, חלקית הטעם שלנו (לא יותר ולא פחות מהקודם אבל איכות עבודה כוללת פחות טובה), מחיר מצוין (1200$ כולל הכל וגם כולל וידאו), כימיה סבירה. מוכן לבוא לצילומים בכל שעה. חסרונות - סגנון צילום שבלוני קצת, ולא ממש קולע לטעמי (כשאמרתי שאנחנו רוצים צילומים לפני האירוע בגן עצמו ולא במקום מיוחד היה עיקום אף). קודם כל, המחירים לא נראים לכם קצת גבוהים ? אני מוכנה להשקיע אבל זה נראה לי ממש מעל הממוצע... וחוצמזה אשמח להמלצות במי לבחור...

יעלי2

New member
בענין המלצות

להילה היקרה. אם כל הרצון לעזור ולענות לך על פי שאלון מסתורי, את לא חושבת שאת קצת מגזימה? אני מבינה לחלוטין את הצורך שלכם לחסוף את כל נותני השירותים בבוא היום, היות ואת תתני להם חשיפה וקרדיט ראוי במתחתנים. ואני חושבת שזה לגיטימי מצידך לשמור את ההחלטה לגבי כל נותן שירותים רק לעצמך ובן זוגך. אבל נראה לי מוגזם לשאול שאלות כל כך כלליות. אחרי הכל גם את מייעצת לנו כאן תוך תשובות ספציפיות לגבי אולם שהיית בו (וכן או לא בחרת, לא משנה), וכנ"ל ספציפית לגבי הצלמים. אל תדווחי במי את בוחרת, אבל לפחות תצייני שמות של סטודיו וכולי. כך גם אנחנו נדע מי יולתר בין הסערה ומי פחות. למי כדאי לגשת לבדוק ולמי לא. סתם לענות לך כמומ ירייה באפלה, זה נראה לי לא רציני. נ.ב. אחרי כל השרשורים שרצו כאן לפני כמה זמן, ומתוך כתיבתי, ברור לך שאני לא מחפשת לפגוע. אבל זו דעתי הכנה אחרי כוס וויסקי נקי (ואני שמחה ששתיתי. כך פשוט התיישבתי וכתבתי). לתשובתך הכנה אודה.

שיקול הקרדיט הוא לא שיקול

השיקול המרכזי שלי לא לתת שמות הוא שיקול מגעיל- היינו אצל הצלמים האלה השבוע, עם חלקם יש אנשים שעומדים פה בקשר, ומאותה שיבה שהגבר ואני מסתירים את זהותנו בפורום זה, אני לא רוצה שיעשו חיבור דרך הצלמים. למה ??? כי בגלל הטור במתחתנים (ואני מתחילה להתחרט שאי פעם הסכמנו לכתוב אותו) אנחנו חושפים לנצח נצחים בולשיט על משפחתנו, שאחרת לא היה נחשף (תאמיני לי). התנאי המרכזי של הגבר, ואח"כ שלי, כשנוכחתי לדעת עד כמה התפדחתי מול מישהי שעשתה 1+1, היה שמירה על אנונימיות. הגבר הוא (כן, כולם יודעים, אבל אני רצינית) רופא שצריך דיסטנט ואני מתרגלת סטודנטים שרובם בדיוק מתכננים חתונות ועוברים דרך האתרים האלה. כיוון שנפגשתי עם צלמים שהגעתי (אל חלקם) דרך הפורום, ואת כולם פגשתי בשבוע האחרון, העדפתי לא ליצור קישורים. אולי כשיעבור עוד זמן. באותו הקשר, אגב, אין לי שום כוונה לתת קרדיט לאף אחד במתחתנים בסוף החתונה- מאותם שיקולים. אני לא מתכננת שום פרסומת לאף אחד. אני שמחה שוויסקי עזר לך להוציא את מה שהיה לך על הלב, אבל רק שתדעי שזה מבאס גם אותי לא לכתוב פרטים מזהים. את לא חושבת שזה היה עושה לכולנו חיים הרבה יותר קלים ? אגב, אם זה מרגיז אותי, למה אני ממשיכה עם הטור ? א. כי אני אוהבת לכתוב, במילא הייתי כותבת הכל לאתר אישי (אנונימי, אנונימי), וככה יש לי במה נהדרת. ב. כי התחלתי ולכן אסיים. נראה לי שזהו... מקווה שאת מבינה שזו תשובה מהלב ובשיא הכנות.

oc101

New member
שמת לב מה כתבת?

מה ליבחור ? מי לבחור? מה זאת כל החשאיות הזאת? אם את לא אומרת את שם הצלם איך נעזור לך? המילה יקר לא במקום ! לפי סגנון המחירים את הולכת לצלמים איכותיים (למרות שזה לא תמיד מעיד...) אבל המחיר בסגנון של לובקה , נכון ? אז את יודעת שאת מקבלת עבודה מעולה ומכסה ! ומה הקטע של "יקר לא?" את בפורום הזה , את רואה את המחירים של בנות אחרות , חוץ מכמה בנות סגולה רוב הבנות לקחו צלמים ממוצעים גבוהים אז ברור ש 1300 $ רק לסטילס זה יקר... אני לא רוצה לפגוע - אבל היתה כאן קצת התנשאות קלה הצעירה שהייתה מאוד רוצה שלובקה יצלם אצלה - אך לא נשאר לה מזומנים.....

אני מסכימה שהם יקרים !

דווקא בגלל שבימים האחרונים (שלא הייתי בהם בפורום) התחיל דיון במחירים, קלטתי עד כמה הצעות המחיר שאנחנו קיבלנו גבוהות. לא תכננו ככה - הלכנו לאנשים שהומלצו לנו ע"י אנשים שאנחנו סומכים עליהם ועל טעמם (חברים, גן האירועים). דווקא אתמול בלילה, כשחזרנו מפגישה עם צלם כשאנחנו קרועים מהתלבטות ועשיתי את כל החישובים של כמה יעלה ואיך, גיליתי את הפער. ופה בדיוק ההתלבטות... אני לא חושבת שהייתה כאן נימת התלבטות אלא שאלה אמיתית - מה לתחושתכן חשוב יותר, הכסף (1000$), איכות העבודה, הקשר עם הצלם ? לכן הכנסתי את השיקולים האלה. לי אין בעיה ללכת להיפגש עם עוד עשרים צלמים ולמצוא את שביל הזהב- אבל גם זה "עולה כסף" של זמן נסיעות ודלק... אני באמת ובתמים מתלבטת מה שווה יותר מכל אלו, וזה מה שניסיתי לשאול - איך משלבים איזון בין סגנון, מחיר, כימיה וכמה צלמים בודקים. הרי במקרה נפלנו על היקרים - דווקא לובקה שמעתי שהוא יקר אז עשיתי אחורה פנה. בקיצור, אני *לא* יודעת איך להמשיך מכאן, ולכן שאלתי שאלה כנה בפורום. לא מהתנשאות, לא כדי להפגין שאני מוכנה להוציא 1300$ על צלם (אני מוכנה, ולא מעודף מזומנים, אם אשתכנע שזה הדבר הכי טוב ונכון לעשות, אבל כמו שאת רואה, אני לא משוכנעת) ולא כי אני נהנית לשחק במסתורין. נ.ב. לא הספקתי לכתוב לך כי הגענו אתמול סחוטים מעייפות ורק השארתי הודעה והלכתי לישון - אבל פתחתי במקביל הבוקר את התמונות שלך והן מדהימות, אתם נראים פשוט נהדר... אני מצטרפת בפה מלא לשורת המחמאות שקיבלת כאן (ולא עברתי על כולה). לידיעתך.

קרן-א

New member
OC101 לא חייבים לתקוף חזיתית... ../images/Emo55.gif

אפשר גם בלי אלימות - יש לנו מספיק מזה מסביב, לא? הרעיון פה הוא לתת עצות ולאו דוקא להכנס באנשים מתלבטים אני ממליצה על "בעין ציבורית" - כימיה חבל"ז, שני חבר,ה על רמה והם לדעתי אמני וידאו - שזה מה שחשוב לי בכל אופן.... לגבי מחיר - תשאלו את אביקאט, הוא יוכל לעזור

sariteran

New member
הי הילה, לא הבנתי...

... האם המחירים שציינת הם רק לסטילס או גם לסטילס וגם לוידאו? אנחנו קיבלנו את האלבום לפני שבוע, ואנחנו עדיין מתפעמים... לקחנו את PRESS ואנחנו ממליצים בחום. לגבי מחירים, אשמח לפרט יותר ב- MAIL. באופן כללי, חבל לדעתי שאתם הולכים לכ"כ הרבה פגישות. זה מתיש,אבל מעבר לזה זה מבלבל ומקשה לקבל החלטה...אנחנו ביקשנו לדעת טווח מחירים בטלפון, והלכנו לפגישות רק עם מי שעמד בטווח המחירים שקבענו לנו או מקסימום טיפה מעל). השיקול הבא שהנחה אותנו היה הכימיה עם הצלם (אל תשכחי שהוא מלווה אותך כל הערב) וכן עיצוב האלבום (היה לנו מאד חשוב שהאלבום יהיה מעוצב, לדעתנו זה עושה את כל ההבדל). בסה"כ נפגשנו עם ארבעה צלמים, ומביניהם בחרנו, כאשר כאמור המחיר לא היווה שיקול, מאחר וכולם עמדו מראש בטווח שהצבנו לעצמנו.שיהיה בהצלחה! שרית.

eliram

New member
עברנו את אותו התהליך כמוך

ובסוף בחרנו ב "צילום נטו" לוידאו ובערן בארי לסטילס. פשוט היינו במקומות שאהבנו רק את הוידאו ובמקומות שאהבנו רק את הסטילס, ובמקומות שהיו פשוט יקרים מדי. חיפשנו הרבה כי לדעתי הצילום הוא מאד חשוב ואני גם מצלם בעצמי המון וידאו וסטילס. בהצלחה ומזל-טוב

אתי@

New member
המחירים האלה הם רק לסטילס ../images/Emo35.gif

או גם לוידאו
לא הבנתי...

אתי@

New member
ועוד שאלה: רצית תמונות רומנטיות ולא

אומנותיות מידי - אז איך יצא שהצלם שמצא חן בעינכם הוא אומנותי מידי ("מרוב אומנות לא רואים את היער")? מה כן מצא חן בעינכם אצלו??? לא כ"כ הבנתי...

אתי@

New member
ועוד שאלה אחרונה - הצלמים האלה

יודעים על הטור ב"מתחתנים"

*שיר

New member
הילה, בעיני השמות ממש לא משנים

התשובה שלי היא קצרה ופשוטה: לכו בעקבות הלב ותחושות הבטן. עזבו לרגע את המחיר בצד, ותחשבו עם איזה צלם היתה לכם הכימיה הכי טובה והתמונות שהכי מצאו חן בעיניכם. תאמיני לי, שכשתפגשו את הצלם שמתאים לכם תדעו את זה מה-
בזמנו, בתחילת דרכנו בפרוייקט הצילום, ראינו שני צלמים שנחשבים טובים. אבל ממש לא הבנו מה הסיפור הגדול. התמונות היו בינוניות ושבלוניות וממש לא ריגשו אותנו. גם הצלמים עצמם לא עשו לנו איזה ריגוש גדול- אחד היה שחצן פחד והשנייה -אנמית. בסוף הגענו אל תמי פורת, ומאותו רגע השמיים התבהרו
. ידענו שזה מה שחיפשנו (כן, קצת כו אהבה ממבט ראשון
). הסגנון שלה היה בדיוק מה שחיפשנו- אומנותי אבל מקצועי, לא מלוקק מדי, אמיתי היישר מהחיים. כל תמונה - מספרת סיפור שלם. היא מיד הבינה שעומד לפניה זוג שלא בעניין ה"בוק" ולא הסתכלה עלינו בעין עקומה בגלל זה. אני לא מתכוונת להמליץ שוב על תמי, אלא פשוט להסביר שזה עניין של כימיה אמיתית. אל תלכו על מישהו כי "אמרו שהוא טוב" והוא במחיר סביר - לכו לפי מה שנראה לכם. התיעוד הוא מאוד חשוב - חוץ מהזכרונות שלכם זה מה שנשאר אח"כ מהחתונה! אז בהצלחה, ואם את רוצה להתייעץ שלא בפורום, אשמח לעזור.

תמרה*

New member
אצלינו הבחירה היתה ענין של שילוב

בין אהבת סגנון הצילום, לכימיה עם הצלם. אני זכרתי אלבום מדהים של חברה רחוקה שהתחתנה כמה שנים לפני זה, ומיד הרמתי אליה טלפון ולקחתי את הפרטים. ירון קצת פחד מצילומים "פלצניים" ומאלבומים מעוצבים מידי הגענו לאילן הלד, דיפדפנו באלבום דוגמא במשך חצי דקה, וזה הספיק לנו לדעת ששם אנחנו סוגרים. כשהתיישבנו לדבר עם אילן ובמשך שעה לא הפסקתי לצחוק הבנתי גם שיש לנו כימיה מדהימה איתוץ ואני, ששונאת לצטלם, וכ,כ לא פוטוגנית בד"כ יצאתי מדהימה בתמונות, וממש נהניתי להצטלם. כל משך הצילומים (שהיו בקיסריה) ממש נחנקתי מצחוק. הכי חשובה באמת, כמו שאמרו לפני, כימיה עם נותני השירותים שלכם בחתונה זה הופך את כל הענין לכיף מדהים

אני חייב להגיב.....

היי הילה והגבר , עד עכשיו נמנעתי מלהגיב לשירשורים שלך בנושא הצילום אבל עכשיו אני חייב להגיב, את נתת פה וגם במתחתנים הרבה עצות לאחרות אבל משום מה נראה לי שלא למדת לחלוטין מהן, את מכניסה את עצמך לתוך ליבו של כדור השלג משום מה לא נראה לי שבכלל אתם יודעים מה אתם מצפים בכלל מהצלם שאמור לתעד לכם את היום המיוחד "הקטן" הזה, ובלי ציפיות בסיסיות שכאלה אי אפשר להגיע להפקה המושלמת עבורכם. קחי קצת אוויר ותשבו עם עצמכם ותחליטו מה אתם בכלל רוצים מה השיקול שיניע אתכם צילום זה דבר מורכב ויש בו הרבה אלמנטים של עבודה ואומנות. ואם אתם רוצים לעשות את זה נכון אז הפרשים של 100$ - 200$ או 300$ לא יעשו אתכם עניים ויגרמו לכם לרעוב ללחם, תלכו על הכימיה האנושית שיש לכם עם הצלם קודם כל, תבדקו אם אתם יכולים לעבוד ביחד עם הצלם ולא עם המצלמה ותבחנו את העניין המיקצועי בנפרד ובמעט פחות חשיבות, לדעתי אם תתחילו להסתכל על כל דוגמא שיראו לכם אתם עלולים למצוא את עצמכם בבילבול נוראי: זה הראה לנו הגדלות שחור לבן וזה לא , זה הראה לנו סרט מקוצר או סרט ערוך , זה הראה קליפ אחד או 5 קליפים ערוכים, זה הראה אלבום מעוצב או אלבום מודבק, אני כבר התחלתי להתבלבל. אני ממש מקווה שלא תלכו ליותר מידי נותני שירות שרק יבלבלו אתכם ויגרמו לכם כאב ראש אחד גדול (לי כבר יש מההודעה הזו) אי לכך אני מייעץ לך ללכת על האדם שלו את מרגישה שאת רוצה לתת לו את הפריבילגיה להיות ביום החתונה שלכם ממש כמו חבר שמקבל הזמנה. אז ממש בהצלחה אייל...

אתי@

New member
בעניין הכימיה - מסכימה עם כל מילה ../images/Emo70.gif

זאת הסיבה שאנחנו לא ראינו הרבה צלמים, או תקליטנים או אולמות. ברגע שהיה מישהו שהיתה לנו כימיה איתו והוא היה מספיק מקצועי בעיננו - סגרנו איתו!!! למזלנו כל בעלי המקוע שלקחנו היו טובים מאוד מבחינה מקצועית וגם אנשים שהיה לנו כיף לעבוד איתם!!!

אתי אניח חייב לזרוק לך מחמאה!!!!

את ובעלך פשוט זוג יפה!!! והמחמאה לך היא שאת בחורה פשוט יפה. אני לא אחשוף את מקורותי פה ע"ג הפורום אבל אם תשלחי לי מייל אני אשמח לומר לך מאין אני נותן את המחמאות הללו. (פשוט הייתי חייב....
)

pedal

New member
יש לי צלם בשבילך

סטודיו סמייל היה בחתונתי, צילם מעולה, לא מורגש (ציון ע"י האורחים), בא מתי שרוצים, הולך מתי שרוצים, צילום איכותי, אלבומים יפים. לדעתי, מקצוען. ואין לי מניות אצלו...

pedal

New member
צלם !

יש לי צלם בשבילך סטודיו סמייל היה בחתונתי, צילם מעולה, לא מורגש (ציון ע"י האורחים), בא מתי שרוצים, הולך מתי שרוצים, צילום איכותי, אלבומים יפים. לדעתי, מקצוען. ואין לי מניות אצלו...

למעלה