התלבטויות לגבי יציאה לעבודה והמשך הנקה

התלבטויות לגבי יציאה לעבודה והמשך הנקה

אחרי שנה מדהימה של בית עם שני הקטנים שלנו, הגיע הזמן לצאת לעבוד.
התלבטתי מאוד על גובה המשרה, ובסופו של דבר הלכתי על המקסימום - משרה מלאה.
יש לי עבודה אופציונאלית שצריכה להתחיל בעוד כשבועיים וחצי (עוד לא התקבלתי סופית אבל כנראה שכן).
כבר ישבתי עם שכנה שלי וסגרנו שהיא תשמור עליהם בחודשים הקרובים (לשנה הבאה יש להם משפחתון של התמ"ת), סגרנו פינות של תשלום וגם קבענו שהיא תכין להם ארוחת צהרים... אבל על מה לא חשבתי? על ההנקה!
כמובן שאני לא חוששת שזה אומר שהם כבר לא ינקו, בשאר שעות היום.
אבל הם הולכים להיות שם כ 7 שעות כל יום והמקסימות שלהם שהם רגילים להיות בלעדי ובלעדי ההנקה הוא 4 שעות...
איך אני עושה את זה? כדאי לי לשאוב כדי שיקחו בקבוק בהעדרי? (מזכירה שהם בני שנה)
אמקד-
גם מבחינתם - הם לא זוכרים מה זה בקבוק (או שאולי כן? ואני זאת שלא זוכרת?)
וגם מבחינתי - איך אדאג שלא יהיה גודש? ואיך אשמור על האפשרות שהגוף לא יתרגל לכך ש7 שעות ביום אין הנקה? כי אני רוצה להניק גם בסופ"ש... בשעות האלה גם...
טוב, יצא לי ארוך, מקווה שמובן.
ואשמח לשמוע מהמנוסות בעניין!
תודה רבה...

עוד פרט ששכחתי לכתוב

התאומים נמצאים אצל השכנה שלי כבר יותר מחודש במהלך היום למשך 3-4 שעות, 4 פעמים בשבוע.
ככה שהם כבר רגילים אליה ורגילים להיות בלעדי לכמה זמן.
השאלה שלי היא איך מרחיבים להם את זה?

ועוד,
הם יודעים לאכול כבר אוכל ממש, רק שאני לא משקיעה בזה יותר מדי כי יותר נוח לי להניק... וגם כי יש לי תסבוך כלשהו עם הכנת אוכל... אשמח לעצות לגבי לו"ז של ארוחות ורעיונות... אם לא קשה לכן...

חזרה לעבודה

הי מחפשת יקרה

איזה יופי שיש לך מישהי שאת סומכת עליה והקטנים כבר מכירים אותה ורגילים אליה. זה בוודאי מרגיע.

נראה לי שיש שתי אפשרויות:
א. תמשיכי לשאוב באמצע יום העבודה , נראה לי שרק פעם אחת, אם הם רגילים כבר להיות בלעדייך 4 שעות- והגוף רגיל להפסקות כאלה בהנקה.
ב. תתחילי כבר מעכשיו להוריד את ההנקות שאת מניקה בשעות שאת אמורה להיות בעבודה. כלומר - אם את הולכת לעבוד משמונה עד ארבע למשל - אז במהלך השבועיים הקרובים, עד שתתחילי לעבוד - בשעות האלה - תורידי כל כמה ימים הנקה אחת כדי שהגוף יתרגל לירידה בביקוש בשעות האלה ושלא תגיעי לגודש.
כמה הנקות יש לך היום במהלך השעות האלה ?

לגבי הבקבוק - לרוב, כשמישהו אחר נותן את הבקבוק - קל להם יותר להתרגל אליו. את יכולה לנסות בינתיים- בין הארוחות לתת להם לשחק עם הבקבוק כדי להתרגל אליו. בהתחלה , ריק, בלי כלום בפנים. רק להתרגל לצורה,למרקם וכדו'.
אחרי כמה ימים כשהם רגילים אליו קצת - אפשר לשים בו קצת מים או קצת חלב שאוב או תמ"ל ולנסות גם כמשחק - עוד לא כארוחה.
לאט לאט - זה בדרך כלל מסתדר והם שותים ממנו.

הגוף הוא מכונה משוכללת מאוד ובדרך כלל אין בעיה להניק בסופי שבוע ובמקרים אחרים שאת בבית כרגיל, כאילו לא חזרת לעבודה.. כך שמזה לא כדאי להילחץ.

מה דעתך - איזה מהכיוונים מתאים לך יותר ?

הדר יקרה, תודה!

אכן התחלתי להוריד קצת הנקות ובמקביל לחזק את הארוחות שלהם. אני לא מתה על שאיבה לאורך זמן וכשיגרה ומצד שני תמ"ל די לא בא לי לתת להם.
אז אני אשאב בהתחלה כדי שלא יהיה לי גודש, אבל אני תוהה אם יהיה להם בכלל צורך בבקבוק במהלך היום? הן מבחינה רגשית והן מבחינת תזונה (במידה והם יאכלו טוב).
לגבי בקבוק קניתי להם לאחרונה כוס מעבר כזאת עם פיה גמישה והם שותים ממנה מים. אז אם כן אחליט לשאוב להם אז אולי ישתו ממנה...

אני מתחילה להפנים שהם גדלים... ושהם יכולים לאכול טוב אוכל של גדולים... ושהם כבר יכולים כנראה להסתדר בלי הנקה לפרקי זמן ארוכים יותר.... מודה שזה כיף וקצת מרגיש משחרר אבל זה גם קצת עצוב.... ומרגיש חסר...

תודה גדולה גדולה!

המשך

איזה כייף לקרוא. הם באמת גדלים וכבר לומדים להסתדר בלעדייך לפרקי זמן ארוכים יותר.
וזה באמת גם משמח ומשחרר וגם קצת עצוב.. מן שילוב מוזר כזה.. כמה שאני מבינה את מה שאת כותבת..
נסי לראות את חצי הכוס המלאה.. את העצמאות שלהם, את זה שהתלות בך יורדת לאט לאט ואת יכולה להשאיר אותם גם עם מישהו אחר עם הרבה פחות לחץ..
את זה שהיית בשבילם כשהם היו צריכים וזה מה שעוזר להם לפתח את העצמאות שלהם טוב יותר.

כל הכבוד !!!!!

למעלה