התלבטויות של פחדנית...

RonnieMilan

New member
התלבטויות של פחדנית... ../images/Emo13.gif

היי כולם, שמי רוני, ויחד עם בעלי אני מתכננת טיול של קצת יותר משלושה שבועות באיטליה במאי, בעקבות מרוץ האופניים 'ג'ירו די איטליה'. מכיוון ורק התחלנו בתכנונים יש לנו המון התלבטויות - אומנם מאי זה לא שיא העונה באיטליה, ומכל מקום אנחנו שומעים שזמינות מקומות השינה היא גבוהה מאד, אבל בגלל שאנחנו ממש מתכננים לרוץ אחרי המרוץ, ולישון בעיירות שבו הוא עובר, אנחנו חוששים מצפיפות אוכלוסין מטורפת. המירוץ השנה, לכבוד יום הולדתו המאה, הולך לעבור ברוב האתרים החשובים באיטליה, כולל ונציה, הדולמיטים, מילאנו, פינרלו, פירנצה, נאפולי, רומא, ועוד רבים אחרים. רבים ויקרים אחרים, יש לומר. כמו כן, לאנס ארמסטורנג הולך לחזור מהפנסיה המוקדמת שלו ישר אל המירוץ הזה. צרפו את שני הנתונים האלו ביחד, ותבינו למה קהילת האופניים צופה את הג'ירו הכי גדול והכי צפוף מזה שנים רבות... זו הסיבה שבעצם גרמה לנו מלכתחילה לחשוב על לעשות את הטיול עם קראוון. מה יכול להיות יותר מושלם מלא לדאוג לזמינות של בתי מלון, ומה יכול להיות יותר זול מלשלוט בעצמנו בעלויות השינה האוכל וכו... בזמן שלנו, בקצב שלנו ובעיקר לישון במיטה משלנו על ערב מחדש. אבל הנה החלק הפחות אופטימי - מבין שנינו, אני היחידה שנוהגת! והדבר הכי גדול שנהגתי עליו אי פעם היה הניסאן אלמרה המשפחתית, וגם את זה אני לא עושה בהתנדבות כשאני לא חייבת
ואז פתאום התחילו לעלות לנו שאלות כמו - זה באמת יותר זול? אפילו אם אנחנו רק שניים? וההיתרונות בזה לא מתבטלים כשאין ילדים, ומדובר רק בזוג צעיר שלא מפחד מלישון בקמפינג שצריך? ומה קורה באיזורים שהגישה אליהם והנגישות שלהם מאד קשה? כמו לדוגמא עיירות איטלקיות קטנות ואלפים איטלקיים גדולים... והאם זה לא מטורף מידי לעשות טיול עם רכב כזה רק עם נהגת אחת וידיעה ברורה שנצטרך לגמוע כמויות של קילומטרים במשך שלושה שבועות? ויחד עם הפחד שלי שאני הולכת לנהוג את המפלצת הזו היישר לתוך המדרון הקרוב ביותר, ההשתתפות העצמית לא תעלה לנו יותר מלקנות מלון באיזור?
אז בקיצור, אם לתמצת את השאלה כמה שיותר - טיול מקיף איטליה - שלושה שבועות - עומס של הרבה יותר משיא העונה - נהגת אחת - די פחדנית אבל גם פולנייה חולת שליטה - תקציב מוגבל בטירוף - המלצות? הארות? עצות? הכל יתקבל בהערכה ענקית והמון תודה. בברכת ויוה לה לאנס, רוני ועודד

המון תשובה להמון שאלה

שלום לכם רוני ועודד וברוכים הבאים לאזור הקרוואנים. תמיד כשמתכננים טיול יש התלבטויות תהיות ושאלות. בעיני שלב "הלפני" (כולל ההתלבטיות התהיות והשאלות) הוא חלק מהכיף של הטיול. צריך להפריד את הנושאים שהעלתם לכמה מדורי שאלות: האם הטיול המסויים הזה יהיה פרקטי בקרוואן? איך אתם ביחס לטיול בקרוואן לנהיגה בו ולהתנהלות איתו? עלויות? בנושא הפרקטיות: ברור שבטיול כזה כשהמיטה השירותים והמטבח צמודים אליכם ואתם אליהם- יתרון. בנוגע לשאלה השניה: את הנהגת ואת צריכה לחשוב האם יש ביכולתך לנהוג כל כך הרבה במהלך הטיול- שימי לב: לנהוג- ולוא דוקא בקראוון- מפני שגם ברכב רגיל יהיה עליך לנהוג את המרחקים הללו. החדשות הטובות: קראוון לזוג הוא ממש, אבל ממש לא מפלצת. אנחנו מכנים אותו "קראוון תינוק" והוא בסך הכל טרנזיט. נכון- זה יותר גדול מניסאן אלמרה- אבל זה רק טרנזיט- בשום אופן לא טנק. בתמונה שצרפתי קראוון קטן עם הסתייגות: יש דגמים נוספים המתאימים לזוג והדגם הזה (המובא כדוגמא לכך שקראוונים הם לא מפלצות) קיים בגרמניה- האיטלקים הקטנים קצת יותר גדולים. בחירת הדגם הספציפי והמקום ממנו כדאי לשכור- זה כבר עניין שמתעסקים בו בשלב מאוחר יותר- לכשתבשיל ההחלטה. במקומות בהם יהיה צפוף- יהיה צפוף גם בקראוון וגם במכונית וכמו שאני מכירה את אירופה כשזה נוגע לאירועי ספורט, לפסטיבלים למיניהם וכו'- האירגון וההכנות הם כאלה הלוקחים בחשבון הגעה של המון בני אדם בהמון כלי רכב- כך שתמיד הגישה, החניה והמסביב לאירוע מתוקתקים.מה שבטוח- הקראוון שלכם לא יהיה היחידי ובטח לא הגדול מכולם... בנוגע לעלויות: כשיש אירוע בקנה מידה גדול כפי שאת מעריכה את האירוע הזה- סביר להניח שעלויות הלינה תהיינה גבוהות והזמינות עלולה להיות בעייתית. הכלכלה יקרה וההתנהלות הכללית במצבי צפיפות וביקוש גבוה- דורשת זמן טיול יקר להתעסקות בחיפושים אחרי מקום לינה והיכן לאכול בכל יום מחדש- אתם נודדים ולא שוהים במקום אחד. הקראוון- שהוא בית- נוסע איתכם לכל מקום והמחיר שלו כולל מחיר רכב, לינה ועלויות אוכל כמו בבית- כך שיש סיכוי שהמחיר לזוג יהיה דומה או נמוך יותר ממחיר טיול כזה ללא קראוון. בנושא ההשתתפות העצמית- יש ביטוחים שונים ואפשרויות "לבטח את הביטוח" כלומר להקטין את הפחד והחשש מהשתתפות עצמית- שוב- פרט חשוב ולא שולי בכלל- אך שייך לשלב של אחרי ההחלטה העקרונית כן/לא בקראוון. וכפי שכבר ברור לכם- התפרצתם לדלת פתוחה- אם הגעתם עד לכאן- ברור שפה יכוונו אתכם ויקרבו אתכם לאזור הקרוואנים- אנחנו באנו מאהבה ונשארים כאן באהבה. קרוואן זה יופי. שמחים שבאתם וגם אתם מוזמנים להישאר. בחיוך רונית גלבוע

למעלה