התלבטויות

Popo 1990

New member
שלום לכולם

אני תלמידת כיתה יא',ומועד המסע הינו בתחילת יב'. אני נורא מתלבטת אם לנסוע (בעיקר מן ההבט הנפשי) אשמח לתגובות מאלה שכבר יצאו וחוו.. תודה רבה :)

jhonson jhon

New member
מתלבט מאוד בקשר לנסיעה..

שלום לכולם, בבית הספר שלי יוצאים למשלחת בתחילת י"ב - ולפי מה שעכשיו כמעט 3\4 מהשכבה יוצאת, ובכיתה שלי כולם למעט 4! זה מאוד חבל לי שכלכך הרבה יוצאים- ואז אני בדילמה יותר קשה אם לצאת או לא. מצד אחד זה נשמע באמת מעניין- מצד שני זה לא נשמע מעניין מספיק ל5000 שקל! ואני טוב בהיסטוריה אז כולם מצפים שאני יהיה הראשון שירשם- ואני ממש לא יודע מה להחליט- כי את הסכום האדיר הזה אפשר בקלות להשתמש לקורס פסיכומטרי או לקנות מכונית.. בבקשה תאמרו לי מה כדאי

לצאת למסע...

בלי לחשוב פעמיים.. תצאי... המסע לא קל... אבל זו ההיסטוריה שלנו ואנחנו צריכים לדעת עליה כמה שיותר... תראי שבמהלך המסע ואפילו במהלך ההכנה... תתגשו כולם ביחד... וזה יעזור בקטע הנפשי...

לצאת

אם זו לא בעיה של כסף.. כדאי לצאת... אם זו בעיה של כסף תבקש מלגה... מנסיון... גם אצלי הרבה יצאו מהשכבה.. ואני גם יצאתי... חברה שלי החליטה שהיא לא יוצאת.. ולא מבעיות כלכליות.. ועכשיו היא מצטערת.... תצא.. המסע הזה יעזור לך להעריך את החיים.. את מה שיש לך.. לא לקבל כל דבר שמובן מאליו כי זה לא.. שאתה חוזר הביתה ואוכל אצלך זה מובן מאליו.. פעם זה לא היה ככה... אתה חוזר הביתה ורואה את ההורים שלך.. אז הילדים לא ראו תמיד את ההורים שלהם... קורס פסיכומטרי אפשר לעשות אחרי... לקנות מכונית(5000 שקל את יכול ללמוד נהיגה לא לקנות מכונית) וגם את זה אפשר לעשות אחרי... לצאת למסע לפולין.. עם החברים שלך עם השכבה.. אפשר רק פעם אחת...

YAKOVLER

New member
פולין

שלום. אני חושב שחשוב לנסוע הבת שלי היתה וזה היה משהו מיוחד . סע וחזור וכתוב אייך היה.אשמח לספר על פולין אני הייתי מס פעמים.

DaRזה אני

New member
צא ואל תחשוב על זה.....

ב5000 שקל אתה יכול לקנות פח אשפה עם מנוע שסביר להניח שרק התיקונים כל שבוע יעלו לך יותר מהאוטו. נניח ולא תצא. תעשה לך פסיכומטרי גבוה תמשיך ללמוד תהיה מצטיין, תלך לאוניברסיטה הכי מובחרת - תצטיין, יחטפו אותך לשוק העבודה תוך כמה שנים תרוויח 15K לחודש תקבל גם אוטו מהעבודה תשקיע לך בבורסה עד שתתן מכה ותהיה מולטי מיליונר. אבל מה, שום שקל בעולם לא יקנה לך את האפשרות לצאת עם השכבה, עם כל החברים שלך שאתה הכי אוהב למסע הזה שמבגר את כולם ביחד ומלמד אותך לקחים לכל החיים. זאת ההזמנות האחרונה שלך להיות עם כל החברים הקרובים והרחוקים ולחלוק חוויה כזאת ותתפלא כמה מתקרבים בטיול הזה. ובסופו של דבר שיוצאים מהטראומה אחרי חודש והזוועות לא במעייני הראש יותר, אפשר להגיד שגם דיי נהנת מכל התהליך. תעשה את ההחלטה הנכונה. בהצלחה.

Pukipsey007

New member
אם זה מעניין אותך../images/Emo26.gif

צא. כמות האנשים לא צריכה להוות פקטור בהחלטה. וגם לא מה שמצפים ממך. אם אתה מחובר לנושא ורוצה לדעת יותר ולהרגיש יותר, אז צא. אני ממליצה אבל אני לא אובייקטיבית
הכסף לא כ"כ משמעותי, כלומר זה לא סכום זעום אבל אתה תמיד יכול לעבוד אח"כ [לפני\במהלך\אחרי הצבא]

לזרושקה

New member
תיסע..

אני לא חושבת שאם אתה טוב בהסטוריה זה אומר שאתה צריך להירשם.. אני חושבת שהמסע הזה מספיק חשוב, ובקשר למחיר, אז תמיד אפשר לבקש הנחה, או לעבוד (אם אתה רוצה להשקיע 5000 במשהו אחר...) בהצלחה :)

לצאת!

אני בטוחה שכולם כאן יגידו לך את זה. צאי את לא תתחרטי לרגע נכון שהמסע קשה ומכעיס ומוערר אלף ואחד רגשות שונות בכל אחד ואחד אבל כמו שאמרו לפני זו ההיסטוריה שלנו לרובנו יש הסטוריה משפחתית. וחוץ מזה תסעי כי רק אז אפשר להעריך את הבית את אמא ואבא למשל אני כשאיש העדות שלנו סיפר על סבא וסבתא שלו ממש נזכרתי בסבא שלי שהיה כל עולמי או שמכל הסיפורים של איש העדות התחלתי להעריך את חיי היומיום שלי את החברים החינוך שאני מקבלת והכל התחלתי מה שנקרא ממש פתחתי דף חדש אפשר להגיד בהצלחה דנה

Pukipsey007

New member
../images/Emo45.gifלצאת../images/Emo140.gif

זה לא בלתי אפשרי מבחינה נפשית, ומאוד מעניין וחוויתי

למעלה