התלבטותת=[

התלבטותת=[

מחר ישלי יומולדת והכל החברים שלי באים לזרוק עליי ביצים וקמח להביא לי בלונים וזה ובערב אני יוצאת עם ההורים. עכשיו כל שנה היומולדת שלי יוצא או בערב פסח,יום הזיכרון או יום השואה וכל שנה אני סובלת את זה! כל שנה הייומולדת שלי נדפק עכשיו יש לי המון כבוד למה שקרה אני לא אחת שמזלזלתת בזה אני אדם רע? ואני לא שואלת את זה בצחוק=\

יום הולדת לפי התאריך הלועזי

מתנגש לפעמים עם תאריכים "לא מתאימים" עפ"י הלוח העברי. אני לא יודעת מהו תאריך הלידה העברי שלך אבל אולי זה הפתרון. תחגגי לפי התאריך העברי. ואם גם הוא נופל על תאריך קצת בעייתי, תחגגי ביום אחר. מזל טוב...

תכתבי לי את התאריך הלועזי שלך כולל השנה

אחזיר לך תאריך עברי מדוייק תוכלי לפי זה לחגוג את יום הולדתך

deebeebee

New member
הרהורים בנושא

שיתכן שיעוררו ויכוח, אבל אקח את הסיכון. גם אחותי ובני נולדו בתאריכים "בעייתיים" ולכן בד"כ דחינו את החגיגה במספר ימים או חגגנו על פי התאריך העברי, אבל לא תמיד. כשבני בועז היה ילד נהגנו לקחת חופש ביום הולדתו ולנסוע לטיול או עשינו פעילות מיוחדת ביום הולדתו. כשבועז היה בכיתה ו' חל יום הולדתו בדיוק ביום השואה. לאחר התיעצות משפחתית החלטנו לקחת יום חופש ביום השואה/יום הולדתו של בני ולנסוע ליד ושם בירושלים. אני לא רוצה להרחיב מדי אבל זה היה יום מאד מאד מיוחד. מעין יום שואה ויום הולדת אלטרנטיבים שהעשירו אותנו מאד, לא יום עצוב אלא יום זכרון בו נוכח בועז שלנוכח אירועי השואה והעובדה שסבו הוא שריד יחיד למשפחה שכולה נספתה בשואה, עצם העובדה שהוא נולד ואנחנו פה הוא נס גדול מאד שיש לציינו.

deebeebee

New member
ועוד על ימי הולדת

מתוך עדות של ניצול שואה שהיה ילד במחנה ראבנסברוק- כשלילד היתה יום הולדת- אני מדבר על הילדים הקטנים- האסירות הרוסיות (היו שם שבויות מלחמה רוסיות) לקחו על עצמן לערוך לילד מסיבת יום הולדת. במסיבה צריך שתהיה עוגה, אבל בראבנסברוק לא היתה עוגה. אז מה שהן נהגו לעשות, הן היו לוקחות פיסת לחם, סביר להניח שאת לחמן שלהן, והן היו חותכות ריבוע קטן, נאמר כארבעה סמ"ר. אני חושב שבעבודה שלהן היה נייר כסף. אז הן היו לוקחות את פיסת הלחם והן היו עוטפות אותה יפה בנייר כסף. אחר-כך הן היו לוקחות טיפות קטנות של ריבה ומקשטות את הדבר הקטן הזה וזו היתה פרוסת העוגה, והילד קיבל פיסת עוגה. זו היתה מחווה נפלאה. לא היה עוד מישהו שעשה זאת.

ולרי יקרה - יום הולדת שמח

היום בערב יוצא יום השואה ותוכלי לשמוח ולחגוג. מזל טוב וכל טוב.

למעלה