התלבטות: איך לשמר שפה

tinush

New member
התלבטות: איך לשמר שפה ../images/Emo35.gif

שלום ו
מראש על התשובה אני רוצה לשאול שאלה בקשר לבן המתוק שלי בן שנה ו3 חודשים. אני ובעלי מדברים רובית כשפת אם והינו רוצים לשמר את השפה גם אצל הילדים. בהתחלה ניסינו ללכת לפי השיטה הבאה: אני מדברת עם התינוק רק רוסית ובעלי רק עברית. ביננו אנחנו מדברים בד"כ רוסית, אך לפעמים עוברים לעברית. שיטה הזאת לא כ"כ עבדה אצלנו כי לבעלי היה קשה להיות עקבי, הוא כל הזמן עבר משפה לשפה ובסוף וויתר. לכן כרגע תינוק שומע ומבין בעיקר רוסית, למרות שאנחנו מקריאיים לו ספרים בעברית אם יש לו סבלנות. חשבנו להכניס אותו לגן לקראת גיל שנתיים ופה אני זקוקה לעיצה, בעצם יותר מאחת. יש בסביבת המגורים שלנו גנים בהם מדברים עברית בלבד ויש גן בו מדברים 2 שפות (גננות פונות לילדים ב-2 שפות ובינהן מדברות רוסית) מצד אחד אני חושבת שחשוב שילד ילמד עברית בהקדם האפשרי, כי כבר היום אני (ואולי גם הוא) חשה לא בנוח לדבר עם תום רוסית ליד הילדים שלא מבינים. מצד שני אני מכירה כמה ילדים והרבה סיפור על ילדים שהפסיקו ולא מוכנים לדבר רוסית מאז שנכנסו לגן עברי ולמדו עברית. חשוב לי שהוא יוכל לתקשר עם סבים בשפת אימם. היתי רוצה לשמוע את דעתך בנושא. בפרט האם ילד יכול ללמוד שפה בגן דו לשוני? אם נחליט להכניס אותו לגן עברי, האם כדי וכיצד לעזור לו ללמוד עברית לפני שהוא נכנס לגן? ואיך לשמר רובית במקרה הזה?

tinush שלום,

הסברת את הדילמה בצורה מאוד ברורה. לדעתי, גן בו מדברים 2 שפות בו זמנית אינו מומלץ, מפני שזה לא עקבי, ועלול לבלבל את הילד. הייתי ממליצה להכניס אותו לגן דובר עברית, ולהמשיך לדבר איתו רוסית בבית. אני מניחה שבגיל שנתיים, עדיין לא תהיה לו התנגדות לדבר רוסית בבית, בגלל לחץ חברתי או משהו כזה, וההפרדה הברורה הזו בין השפות תעשה לו טוב, ואם תמשיכו עם רוסית בבית, הוא ישמר את השפה ללא קושי. לדעתי אין טעם להכין אותו לקליטת שפה חדשה בגן. רוב הילדים מסתדרים עם זה מצוין, בטח בגיל כה צעיר. לא פלא שבעלך נכשל בלדבר עם הילד עברית, אם זו אינה שפה שנוחה לו. לדעתי, חשוב שההורה יתקשר עם ילדו בשפה הכי קולחת וטבעית עבורו.(עבור ההורה) בהצלחה במה שתבחרו,

tinush

New member
תודה, חיזקת את האינטויציה שלי

מאיה שלום,
רבה לך על תשובה תומכת ומהירה. אינטויטיבית היתה לנו נטיה בדיוק למה שהצעת, אבל רציתי לשמוע דיעה מקצועית ולקבל חיזוק

למעלה