התלבטות אם ללכת ללמוד קורס חשב שכר או יועץ מס

zxasd33

New member
התלבטות אם ללכת ללמוד קורס חשב שכר או יועץ מס

שלום
אני בן 34 ויש לי תעודה בהנהלת חשבונות סוג 2. לצערי לא יוצא לי לעבוד בתחום. אני לפעמים עושה בדיקה של החשבוניות אצלנו בחברה ובקרה עליהן אבל זה לא ממש הנהלת חשבונות. רציתי לשאול אם כדאי להשקיע זמן וכסף וללכת ללמוד קורס של חשבי שכר או ייעוץ מס? אם יש בכלל דרישה לזה?

חגי שלו

New member
על הנהלת חשבונות, חשבות שכר וייעוץ מס

שלום לך,

השאלות הראשונות שנכון לך לשאול את עצמך לדעתי הן במה אני רוצה לעסוק? מה מעניין אותי? מה מלהיב ומרתק אותי? מה אני אוהב לעשות?
אם תגיע לכל עיסוק שהוא מהמניעים הללו תוכל גם להצליח בו.
נכון להסתכל גם על השוק, על רמות השכר, על הביקוש למקצוע וכו', אך אלו שאלות שבאות אח"כ.

ואז, בהנחה שאתה רוצה לעסוק בהנה"ח, הייתי שואל את עצמי לגבי הנה"ח: מדוע "לא יוצא לי לעבוד בתחום"? ויותר חשוב, איך אוכל לעבוד בתחום ולהתפתח בו? האם יש משהו בי שעוצר/מעכב/תוקע אותי מלעסוק בהנהלת חשבונות?
שאלות אלו הן חשובות כי אם לא התנסית מספיק בהנה"ח חבל לך להשקיע עוד ועוד בתחומים נלווים ודומים ללא הניסיון האישי שזה אכן מה שאתה רוצה. וכן, אם משהו תוקע אותך מלעסוק בהנה"ח, סביר שהוא יתקע אותך גם באחרים.
כי חשבות שכר וייעוץ מס, הם עיסוקים מפותחים ומתקדמים יותר מאשר הנה"ח, שהיא הבסיס לשניהם.

ולבסוף, מניסיוני יש ביקוש לחשבי שכר ופחות ליועצי מס, זאת מכיוון שהשוק מוצף ברו"ח, שהם מתחרים ישירים ליועצי המס.
יש כאן עוד שאלות ובראשם מה סביבת העבודה שמתאימה לך? במשרדים נותני שירות או במחלקות הכספים של חברות עסקיות? כי לייעוץ מס אין ביקוש בחברות עסקיות.

בכל מקרה, כדאי לך לעשות עוד בדיקות בשוק ובעיקר לדבר עם אנשים שעוסקים בתפקידים אליהם אתה רוצה להגיע.

ב ה צ ל ח ה !!!
חגי

למעלה