התלבטות - אנדרואיד נקי

שלום,

אני חסיד של אנדרואיד נקי מאז הנקסוס 4 שהחזיק מעל 4 שנים. אחריו היה לי נקסוס 6P (שנגנב :mad:) ואז שיאומי A2 עם Android one. עכשיו הגעתי למצב שבו השיאומי מאוד מגמגם, ואני חושב על מכשיר חדש. ההתלבטות היא בין ה Pixel 3A הרגיל או ה XL, הנוקיה 7.2 (Android one) - שניהם מהשנה שעברה, וה Pixel 4A שעומד לצאת לשוק (היום?) ומחירו אמור להיות 350$-400$. חשבתי על הנוקיה כי יש לו Dual Sim (כמו ב A2) שיכול להיות מאוד נחמד עבורי, ועם נפח זיכרון של 128GB. כמובן, כל מכשיר הוא פשרה (ואני לא מתכוון לקנות Pixel 4 -יקר מדי). אני מצרף השוואה מ gsmarena שרק גורמת לי להתלבט יותר. אין לי עניין במשחקים, בעיקר גלישה, מיילים, ניווט (חשוב!), יומן והתראות. יכול להיות שאני יכול להסתפק בנוקיה 5.3???
תכונות חשובות:
- ביום יום: מסך (בחוץ), מצלמה
- לאורך זמן: סוללה, עמידות
אשמח לכל תובנה.

תודה

em28

Well-known member
דעתי:
- עד שגוגל תייצר מכשירי Android one בעצמה הוא יתאים למכשירי Low-enD בלבד, וכאלה הסינים מייצרים טוב יותר וזול יותר.
- הפיקסלים יקרים בלי טעם ובלי ריח, אבל עם אחלה מצלמה.
- לא מכיר את הנוקיות, וכנראה לא רק אני - הבעיה עלולה להיות בעת תקלה.
- OPN יכול להיות פשרה סבירה (כ-400$) - לא אנדרואיד נקי אבל הכי קרוב לכך - עוד אין איתו ניסיון אמיתי

פיקסל 4A עולה 350$ עם אנדרואיד נקי "מלא" ועם 128GB/6GB. אפשר יהיה לקנות אותו בארה"ב ב 20.8, ועם המיסים והמשלוח הוא יעלה כ 400-450$.
אפשר להשיג נוקיה 7.2 עם אנדרואיד 1 ועם 128GB/6GB זמין בארץ ב 390$, או פיקסל 3A עם 64GB/4GB ב 405$, זמין בארץ. ה XL כבר כבר ברמה של 450$ בארץ.
יש עוד מכשירים עם אנדרואיד 1 של מוטורולה, אבל אני לא יודע עליהם דבר, ואולי אפשר למצוא שיומי A3 ברשת.
אני עדיין מתלבט...

blzvi

Active member
אתה מערבב שני דורות אחורה.
כיום לא תמצא סלולרי ספינת דגל מפחות מ $600 .
אסור לשכוח את oneplus 8 שמחירו מעל 800$ והם מכשירי אנדרואיד נקי.ואל תשכח דור 5G שנכנס היום לישראל

פיקסל 4A הוכרז אתמול, 3A לפני שנה ו נוקיה 7.2 לפני פחות משנה. זה לא "שני דורות אחורה". כפי שכתבתי, אני לא מתכוון להוציא 800$ על מכשיר, לכן אני הולך לכיוון מכשירי הביניים עם אנדרואיד נקי, ולא מחפש מכשירי דגל. אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור.
ההתלבטות היא בין 4 מכשירי הביניים שבפוסט הראשון.

em28

Well-known member
על פניו ההתלבטות שלך צריכה להיות בין ה-4A וה-OPN, אלא ששניהם רק יצאו ולאף אחד אין נסיון אמיתי איתם.
למכשירי ה-android One או ל-3A אין התכנות כשה-4A נמכר ב-350$.

z1george

Member
מנהל
אני הייתי הולך על 4a.
מצלמה נהדרת, עדכונים, מחיר סביר (1560 ש"ח באירופה) לפיקסל
הדברים שהם כביכול חסרים (Qi, IP67) פחות קריטיים
ותוכנת המצלמה של גוגל היא נהדרת.

כל זה, בהנחה, שאתה חסיד של אנדרואיד נקי.
גם אני הייתי פעם, היה לי נקסוס 4,5,6 בזה אחר זה. אחר כך המחיר שלהם זינק לשמיים
בעידן של 2GB היה יתרון למע הפעלה רזה. בעידן ה6/8GB ומעבדים חזקים, אין יתרון אמיתי במערכת עירומה. זו דעתי

אכן נטיית הלב היא לקנות 4A. היתרון היחיד של הנוקיה הוא הסים הכפול. ברשימת התכונות ש 4A רשום שיש מקום לכרטיס סים פיזי וגם (או?) ל esim. האם זה בכלל ישים בארץ? אני בפרטנר וגם בפלאפון (מהעבודה).

z1george

Member
מנהל
ה esim מיועד לשני מספרי טלפון על אותו מכשיר, כמו מכשירי דואל סים, רק חסכו את המקום של סלוט אחד
לגבי תמיכה צריך לשאול את המפעילה שלך
אני יודע שפרטנר תומך בesim בתוך מכשירי apple watch שנקנו אצלם
אם יסכימו לחבר מכשיר פיקסל שהגיע "מבחוץ", אין לי מושג, תשאל אותם
אתה צריך שני מספרים במכשיר אחד?

em28

Well-known member
יש מכשירים רבים וזולים עם דואל סים, בשביל זה לא צריך פיקסל

לכן גם העליתי את האפשרות של הנוקיה...
אני מעדיף פיקסל (נקסוס), ולכן עד שגנבו לי את ה 6P הלכתי עם שני טלפונים. אחרי כן קניתי ANDROID ONE סיני (עם דואל סים), כי הפיקסלים הראשונים היו יקרים מאוד. עכשיו יש לי הזדמנות לחזור לפיקסל, אולי גם במחיר של לשוב ולהסתובב עם שני מכשירים.
התלבטות בין נוחות ובין "פיקסליות"...

אחרי חקירה נוספת, אני נוטש את הנוקיה ונשאר עם 3 אפשרויות:
  • Pixel 4A - מחירו 350$ + מס מקומי + משלוח + מע"מ יהיה כ 1550-1600 ש"ח
  • Pixel 3A עולה היום בארץ, בלי המתנה למשלוח - 1400 ש"ח
  • Pixel 3A XL עולה היום בארץ, בלי המתנה למשלוח - 1560 ש"ח. יש לו סוללה גדולה יותר אבל גם מסך גדול יותר. האם עדיף על 3A הרגיל?
  • Oneplus Nord - יעלה בארץ כ 1700 ש"ח. שאלה: האם יש עדכוני אבטחה וגרסאות סדירים כמו בפיקסלים?
והשאלה הגדולה:

האם כל מה שהוא לא Pixel 3A שעולה 1400 ש"ח - שווה את התוספת במחיר?

PDC

Member
מה בדיוק מלהיב בפיקסלים אולי חוץ מהמצלמה?
מע' הפעלה כל כך נקיה ודלה זה מלהיב?
בוא תסביר בבקשה שאבין.

זכות הבחירה. לא רוצה לקנות מכשיר שהיצרן דחף לתוכו כל מיני אפליקציות שאי אפשר להוריד.

yehuda7K

New member
אם השיאומי לא היה מגמגם, היית ממשיך איתו?
אם כך, תוכל לצרוב רום אחר (אם יש), והשיאומי יפעל חלק.

זאת לפי המשתמש שאול רזניק, שהשיב לתלונה דומה שלי לפני מספר שבועות.
חפש בגוגל xiaomi planned obsolescence ותמצא עוד תלונות על מכשירי שיאומי שמגמגמים בהתישנותם.

בענין אנדרואיד נקי, יש לי נסיון טוב עם שיאומי שאינו אנדרואיד נקי. הם הוספו אפליקציות מועילות, כגון הקלטה, חסימת מטלפנים ומסמסים לא רצויים, גם לפי מילים אסורות, מצב הטעינה בקו אופקי לרוחב כל המסך (כשהטעינה מלאה) ועוד. לא רואה מה הבעיה עם אפליקציות אחרות, ואפילו לא נחוצות אם הם לא מורגשות ולא מפריעות.

em28

Well-known member
כבעליהם של נקסוסים בעבר (החל מהנקסוס גלקסי האלמותי ועד ל-5X הכשלוני) אני יכול להבין למה מתמכרים לאנדרואיד הנקי.
אלא שאם לא מדובר במכשירים של גוגל - האנדרואיד הנקי משודך לרוב לדגמים חלשים של היצרניות כדי שלא יתחרה במכשירי הדגל שלהם.
הרומים של שיאומי או סמסונג לאנדרואיד (לא ה-ONE) זה הכי רחוק שיכול להיות מאנדרואיד נקי.

לעניות דעתי OP נותנת פשרה סבירה בין הרום הספרטני של גוגל לשינויים המהותיים שסמסונג ושיאומי עושות ברום.
מה שמאפשר לה לצאת עם עדכונים מהירים (במחיר של למשל העדר הקלטת שיחות).

במכשירי ביניים ומעלה שהיום מגיעים עם 6GB זיכרון ומעלה כבר אין את ההשפעה הגדולה של הרום על הביצועים.

metrocard

New member
4A עושה רושם הבחירה הכי מוצלחת ממה שציינת. אני בעצמי מתלבט להחליף את ה OP6 שלי ל4A .
במקרה שלי המצלמה וגודל המכשיר מושכים אותי.
הדאגה היחידה לגבי המכשיר היא שכיוון שמדובר במעבד ישן יחסית, איך יתפקד בטווח הארוך. אני בהחלט חי בשלום עם לא"הכי מהיר" אבל עם חווית השימוש תהיה רוויה בקטועים ולאגים אזאולי זה לא שווה את זה.

אגב @em28 - יש לOP6 הקלטת שיחה מובנית במכשיר שעובדת מצויין גם בעדכון האחרון שהגיע היום. צריך רק פעם אחת לאפשר ב ADB ולהתקין אפליקציה .

לגבי ה"מעבד הישן" - במחיר הזה אין ברירה אלא להתפשר.
לכן גם חשבתי על ה OPN - הכל חדש, ויש גם 5G אם מסתכלים שלוש שנים קדימה, למרות שהוא כנראה פחות טוב ומעט יותר יקר (אלא אם נופלים על דיל ב ALI EXPRESS).
כרגע ה 4A ב PRE ORDER, ויש לו כנראה ביקוש גדול - באמזון כבר אין.
מצאתי אותו כאן אבל המחיר מוגזם - עם המיסים המדינתיים בארה"ב והמשלוח והמע"מ הוא צריך לעלות לא יותר מ 1600-1650 ש"ח.

metrocard

New member
באמת מוגזם. דרך דילטס זה אמור להיות סביבות 1550 כולל מס לניו ג'רזי ולניו ירושלים.
היה דיל אתמול על הנורד ב אלי ב370 דולר לפני מס כלומר סה"כ סביבות 1470 . ברמה העקרונית למעט המצלמה נראה שהוא דווקא עדיף על ה4A בכמה תחומים (מסך,טעינה, ביצועים וכו') אצלי הגודל הצנוע של ה 4A הוא דווקא ייתרון.

יש באז לא קטן על ה4A כי עניין ה350 דולר די טרף שם את הקלפים והסוקרים הרגילים די עפים עליו (כמובן שהמכשיר היה אצלהם עוד לפני ההשקה מה שמוריד בעיני מהאמינות). אני מחכה קצת לראות אילו בעיות יצוצו עם המכשיר אחרי שיתחיל להמכר באופן רישמי .

למעלה