התלבטות אקדמית מקצועית

• פותח הנושא d195
  • פורסם בתאריך

d195

New member
התלבטות אקדמית מקצועית

הייץ אני בוגר תואר ראשון לא כלכלי (תקשורת ומדעי המדינה). עובד במשרה נחמדה (לא קשורה ללימודים כמובן) , אך ללא כל בטחון תעסוקתי לעתיד. לאחרונה התחלתי להתעניין בעולם ההשקעות- וגיליתי שזה מעניין אותי והולך לי לא רע. עכשיו- חפרתי לא מעט בגוגל, ואני לא רוצה להישמע כמו הודעות אחרות "לאחרונה גיליתי שלמרות שאני מורה עם תואר שני, ביטוח ממש מעניין אותי..." וכו- אני מחפש איזו הסבה מקצועית, ונראה לי כי רשיון של יועץ פנסיוני/השקעות+קריירה בשוק ההון תוכל לספק לי את זה. (כלומר-= להכנס לשוק ההון אפשר- אבל תעודת היעוץ תיתן איזו משענת מקצועית). אני בן 29 ונשוי. לא סוף ההעולם, אבל במונחים של לעשות תואר ראשון- קצת נראהלי נוראי מבחינת חיי משפחה ועבודה. ההתלבטות: האם לעשות תואר שני MBA ואז רשיון פנסיוני/השקעות? או ללכת על תואר ראשון פיננסי? (ניתן כ"חוג לאחר תואר" לעשות 60 נק בלבד). אני לא רוצה שתמיד יהיה לי לרועץ העובדה כי אין לי תואר ראשון פיננסי.תואר שני הוא משהו שיותר קל לעשות במצב של משרה מלאה, אבל ...הייאוש שאני מקבל מלקאו תגובות של אנשים ברשת: "MBA הוא סתם כיסוי ולא יתפוס להסתיר שאין רקע פיננסי", "כל טמבל עושה MBA היום", ומנגד- "אין עבודה לבוגרי כלכלה, וכמובן לא משנה איפה אני חושב ללמוד- זה לא נחשב מספיק... והדובדבן- כל התוכנית שלי נמסה כשאני שומע כמה בלתי אפשרי להשיג התמחות /עבודה בייעוץ השקעות או ייעוץ פיננסי. סורי על האורך- אשמח לכל הערה והארה.

למעלה