התלבטות- אשמח להתייעצות

התלבטות- אשמח להתייעצות

כבר כמה חודשים טובים שאני שוקלת לשדרג את ה3300D (ניקוניסטית...) ולעבור לגוף אחר.

כרגע אני עובדת בעיקר עם 18-400 של טמרון.

(צלמת חובבת ששוקלת בעתיד לעשות מעבר אבל כרגע זהו תחביב בלבד)

ראיתי שלB&H יש מבצע עד מחר בלילה של סיליים עם הנחות שונות.

ההתלבטות שלי כרגע היא בין 7200 ל7500 ויש לי אפשרות לשלוחמ ישירות לחברה בארה"ב כי אני טסה אליה חודש הבא.

יש יתרונות וחסרונות לכל אחת אבל אשמח לתובנות.

יודעת שאם אקנה בחו"ל יהיה לי מעט בעיה של אחריות וגם לB&H לא הצלחתי למצוא 7200 זאת אומרת אם אקנה 7200 אז זה רק מהארץ (שכרגע העלות של ה7500 בB&H היא פחות מהעלות של ה7200 בארץ)

אני לא מעוניינת להחליף עדשות כרגע.למרות ששקלתי אולי להשתדרג בעדשה אבל כרגע העניין של הרעש באיזו גבוהה די מציק לי עם ה330D שלי היות וצילומי פנים של בני משפחה צעירים (תינוקות ופעוטות) די מגביל.

תודה לעונים!

מבצע אמיתי?

נראה שהמחיר באמזון זהה למחיר ב B&H אז מה כאן המבצע?

https://www.bhphotovideo.com/c/product/1333060-REG/nikon_nikon_d7500_dslr_camera.html

https://www.amazon.com/Nikon-D7500-DX-Format-Digital-Body/dp/B06Y5ZCFHX

שניהם 796.95.

לא מכיר את האחריות של B&H, אבל אני מכיר (ומוקיר) את האחריות של אמזון (רק כשהם המוכרים).

כדאי לעקוב אם יש מבצע ספציפי ברביעי ביולי (יום העצמאות של ארה״ב) או באמצע יולי במסגרת ה prime day, אולי תצליחי להשיג מחיר יותר טוב. נראה ששנה שעברה המחיר בפריים דיי היה מוזל ב-100 דולר לעומת המחיר הרגיל (באותו זמן) של אמזון.

נראה שהלינק מוביל לאפילו פחות במחיר

אצל אמאזון.
&nbsp
אבל ממה שראיתי עכשיו באמאזון אין להם מצד חדש אלא רק משומש או "מחודש".

steiff

New member
מה ההתלטות?

יבוא אישי מחו׳ל, מלבד כמה דפיקות לב במעבר ״בשיטת מצליח״ במכס בנתב׳ג, יצא יותר זול מאשר קניה בארץ, אפילו אם את רוכשת אחריות בי׳ל כזו או אחרת.
אישית - לא הייתי מוסיף אגורה על אחריות. אם זה לא היה כדאי לנותני האחריות - הם לא היו מציעים אותה, או, במילים אחרות, באופן סטטיסטי הלקוחות משלמים יותר פרמיה לחברת הביטוח מאשר חברת הביטוח משלמת ללקוחות פיצויים. כמובן שמי שיש לו תקלה ללא אחריות נושא במלוא העלות, אבל זה סיכון סטטיסטי שכל אחד יחליט בשביל עצמו אם כדאי לו או לא כדאי לו לקחת.
רמז - תקלה בלי אחריות זו סיבה מצויינת לשדרוג לדגם מתקדם יותר. במקרה שלך את נוסעת לארה׳ב עם המצלמה הישנה - ואם את נמצאת במנהטן - תוכלי לקחת את המצלמה לחנות של B+H או Adorama ולעשות עליה טרייד-אין שיתן לך זיכוי כספי לרכישה בחנות. תוכלי לשמור את הזיכוי בארנק ללא הגבלת זמן או לרכוש במקום משהו נוסף (או לשדרג את העדשה). הזיכוי על המצלמה הישנה שלך לא יהיה סכום גבוה במיוחד (קצת מתחת למחיר שאפשר לקבל ב-eBay). תוכלי גם לשמור את המצלמה בבית כמצלמה חלופית ״למקרה ש״.

לגבי רכישת מוצר מוחדש (refurbished) - הנסיון שלי בדרך כלל טוב. מדובר על פי רוב במוצר חדש עם קופסה פתוחה. אם יש עליו אחריות מלאה של היצרן זאת אומרת שהוא בעצם חדש.

מסכים לגמרי לנושא האחריות

בטח אם מקפידים לקנות מחנות אמינה (בארץ או בחו״ל) שמוכרת מוצר סגור וחדש ולא החזרות.

מצד שני, לא לכולם זה מתאים, ויש מי שרוצים את האחריות בשביל השקט הנפשי.

השיקולים שלי לקנות בארץ מול חו״ל זה אם מדובר בציוד שאני צריך לחלק לתשלומים או שהמחיר בארץ בגלל מבצע נקודתי יותר זול מהמחיר בחו״ל (ואם שניהם ביחד, מה טוב).

ravivme

New member
הפתרון לרעש ב- ISO גבוה קשור גם בעדשה

לעדשות זום כמו זו שיש לך יש צמצם יחסית סגור.
אם תקני עדשה עם צמצם יותר פתוח יגיע יותר אור לחיישן וכך תוכלי לצלם ב- ISO יותר נמוך.
הכוונה לעדשת זום עם צמצם F2.8 קבוע כמו סיגמה 17-50 למשל, או לעדשות פריים (ללא זום) עם צמצם 1.8 כמו 35/1.8 למשל.
שתי העדשות שציינתי יותר זולות משדרוג הגוף להערכתי.
אם היית כותבת שמה שחסר לך זה פקדים, יכולות שליטה ועוד כל מיני פטנטים הייתי מבין שהגוף הוא המגבלה.
אבל אם הבעיה היא מחסור באור אז דווקא עדשה תיתן לך יותר לדעתי.

למעלה