התלבטות בבחירת דרך בקריירה

Moallim1704

New member

שלום רב

קוראים לי אסף בן 29 נשוי בלי ילדים :)
אני רוקח במקצוע מזה 3 שנים ומרגיש מאוד לא מסופק מהעבודה שלי, למרות זאת אני עושה את העבודה שלי בנאמנות ומסירות רבה.

בתקופה האחרונה אני מתחיל לחשוב על לימודי רפואה במסלול ה 4 שנתי זה מה שרציתי מההתחלה ולא הלכתי על זה.
מצד שני אני מאוד מוערך במקום העבודה שלי והולך להזדמן לי משרה ניהולית בתקופה הקרובה (ניהול בית מרקחת) ואולי בעתיד הרחוק תפקיד יותר בכיר במערכת (לא מובטח בכלל צריך לעבוד קשה כולל תואר שני ) מבחינת משכורת לא יהיה הרבה שונה מהמשכורת שאני מקבל כרגע וגם מבחינת סיפוק אישי בעבודה היומיומית בניהול לא מעניין אותי בכלל אבל המסלול הזה מאוד בטוח וקל ונותן לי יציבות כלכלית .
ההתלבטות שלי היא האם ללכת עם הלב ולהתחילבמסלול הרפואה שהוא מסלול יותר קשה ודורש ממני הרבה השקעה וויתורים או להשאר במקצוע הנוכחי שלי ולהתקדם למשרה יותר ניהולית???

מודה להתייחסותך

בוקר טוב אסף. אתה מעלה דילמה מאוד מוכרת ואולי, הכי חשובה בהתלבויות בתחום הקריירה.
ברור לי שאתה רוקח טוב, ברור לי שאתה גם תהיה מנהל טוב. אבל משהו בנשמה שלך רוצה לעשות משהו אחר. ללמוד רפואה זאת שליחות. זה לא עוד מקום עבודה.
העצה שלי אליך, אם יש לך את האפשרות לעמוד בזה מבחינה כלכלית וזוגית, לך על החלום שלך. אתה יכול לעשות תרגיל קצר, לדמיין את עצמך יושב על כורסה בביתך בגיל 67, זה עתה יצאת לפנסיה. החלטת במהלך חייך להשאר בעולם הרוקחות. האם אתה מצטער בדיעבד על הבחירות שלך או אתה שלם איתם.
סביר להניח שיהיה בך צער וכאב.
אמר פעם מישהו חכם, שאנשים מצטערים, לא על דברים שכשלו בהם, אלה על חלומות שלא הגשימו.
תבדוק את כל המשמעויות המתלוות להליכה עם החלום, מכל ההיבטים האפשריים ולך על החלום...
מאחל לך בהצלחה רבה...

Moallim1704

New member
נראה לי זה מה שאני הולך לעשות

אבל גם התגמול הכספי חשוב בשבילי, לפי דעתך המשכורת מתגמלת ?
האם זאת דרך לאנשים שרוצים להרוויח הרבה כסף (שואל באופן כללי לא למקרה שלי) אם לא אז איזה כיוון אתה ממליץ לאנשים שחשוב להם מקצוע רווחי מאוד?
&nbsp
תודה רבה רבה

נראה לי זה מה שאני הולך לעשות

יש כמובן דרכים יותר קלות לעשות הרבה כסף, מאשר ברפואה.
אבל בהחלט רופא טוב, שמפתח מומחיות לתחום ספציפי, יכול גם להרוויח הרבה כסף בהמשך הקריירה שלו וזה לגיטימי לחלוטין.
בהצלחה רבה

Moallim1704

New member
תודה רבה על המענה המהיר

אתה יכול להרחיב טיפה בפורום הזה ? אלו מקצועות יכולים להניב תגמול כלכלי בתקופה של 5-10 שנים מהיום ?
&nbsp
אודה לך אם תאיר את עיניי.
&nbsp
&nbsp

תודה רבה על המענה המהיר

היי השאלה קצת רחבה, אתן לך מענה, כפי שאני מבין אותה.
השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול, מה מכל המקצועות שקיימים היום, בכלל יהיה רלוונטי בעוד 10 שנים. הרבה עיסוקים פשוטים שנעשים היום על ידי אנשים, יבוצעו בעתיד על ידי רובוטים ומכונות, יותר מהירות ומדויקות מאתנו.
כן יצרו שני סוגי עובדים, בהכללה רחבה:
עובדי ידע - מהנדסים, מהנדסי תוכנה, חוקרים וכ"ו - שאלו גם מקצועות שיכניסו, כמו היום שכר גבוה, לאחר מספר שנות נסיון. תחום נוסף הוא תחום המומחים למיניהם, בהם אנשים רפואה, עורכי דין, רואי חשבון - שגם אותם יצטרכו - וגם לטובים ביניהם יהיה שכר גבוה.
התחום הנוסף שבו יצטרכו עדיין הרבה עובדים הוא התחומים של טיפול, פסיכולוגיה, אימון, הוראה עבודה סוציאלית וכ"ו - אלו, ברובם לא תחומים בהם השכר יהיה גבוה, כפי שהוא לא גבוה גם כיום.
הרבה עבודת כפיים תעלם מהעולם והרבה אנשים יצטרכו להמציא את עצמם מחדש, אחת לכמה שנים, על מנת לעמוד בקצת השינויים האדיר, שרק הולך ומתפתח.
בהצלחה

למעלה