התלבטות בבחירת לימודי תעודה

liadoo25

New member

שלום רב!,
אני מעוניינת בהכשרה מקצועית, כלימודי תעודה, בתחום האבחון וההכוונה התעסוקתית.
נושאים כמו הערכת והדרכת עובדים, אבחון תעסוקתי [כישורים והתנהגויות] ואחריו גם הכוונה תעסוקתית [כמו פיתוח או שינוי קריירה]- מאוד מדברים אליי.

מכיוון שפסיכולוגיה תעסוקתית היא תואר [שני], התלבטתי בין לימודי משאבי אנוש לייעוץ תעסוקתי.
שאלותיי הן- מבחינת פרקטיות אחרי הלימודים יש קורס עדיף יותר?
היכן מומלץ יותר ללמוד תחומים אלה?
במה שונים הייעוץ הארגוני ופיתוח/ניהול ההדרכה ממשאבי האנוש? [כי הבנתי שייעוץ תעסוקתי/קריירה הוא יותר מכיוון העובד ומשאבי אנוש הם יותר מכיוון הארגון]
משני התחומים ניתן לצאת לעסק פרטי?
יש הבדלים במשכורות בין בתחומים? והאם כבעלת תעודה עדיין אוכל למצוא עבודה או שחשוב במיוחד התואר?

המון תהיות עלו לי בעקבות ההתלבטות הזו ואשמח לקבל מושב בהקדם,
מודה מראש!

איזה שאלה נהדרת שאלת. אכן את צודקת בהנחה שלך שייעוץ ארגוני עוסק יותר בתהליכים פנים ארגוניים ואילו ייעוץ תעסוקתי עוסק בלסייע לעובד ספציפי.
שני העיסוקים מאוד מתאימים לעבודה כעצמאי, אם כי, יועץ ארגוני יכול לעבוד, גם כשכיר, מטעם חברות ייעוץ. כעת נשאלת השאלה אם מתאים לך להיות עצמאית, שבמקביל לעבודתה המקוצעית כיועצת ארגונית/ תעסוקתית - היא בעצם מנהלת עסק לכל דבר, וההכנסה שלך תהיה תלויה הרבה מאוד בפעולות שאת תבחרי לעשות, לפחות בהתחלה, בתחום השיווק והמכירות.
שני העיסוקים נהדרים בעיניים, למדתי את שניהם. את היעוץ הארגוני, ניתן ללמוד, למשל בבר אילן, הן כתואר שני והן כקורס חוץ אקדמי, לבעלי תואר שני. כיוון שבחנתי בעצמי את האפשרות להקים בית ספר לייעוץ קריירה, למדתי כי הגורם העיקרי שמלמד ברצינות את הנושא בארץ היא אוניברסיטת תל אביב, וגם זה, אם אני לא טועה, כקורס חוץ אקדמי.
לגבי ההבדל בין ייעוץ ארגוני לבין משאבי אנוש - משאבי אנוש הוא תחום אסטרטגי של תכנון המשאב האנושי, כי ימינו של המנכ"ל, על מנת לסייע לארגון להגיע ליעדים שלו באפקטיביות המירבית. ייעוץ ארגוני הוא תחום שבא לבחון תהליכים שלא עובדים בארגון ומציע דרכים לשפר ולשנות. בדרך כלל, היועץ הארגוני הוא גורם חוץ ארגוני, שמגיע לעשות את עבודתו ועובר הלאה.
מקווה שעניתי לך, בהצלחה רבה

liadoo25

New member
בהמשך להודעה..

אני מודה על ההתייחסות, הגעתי להחלטה :)
[שהעלתה בי עוד שאלות חח- בטעות פתחתי את הנושא בשאלה חדשה, הייתי צריכה להמשיך כאן
]

בהמשך להודעה..

אין דבר, עניתי לך תחת ההודעה החדשה - אם יהיו לך שאלות נוספות, את מוזמנת להמשיך את השירשור כאן
בהצלחה ענקית

למעלה