התלבטות בין בולמים

fluko

New member
התלבטות בין בולמים

אני מתלבט לגבי שדרוג בולם קדמי בין 2 בולמים משומשים : Marzocchi MZ1 Manitou AXEL 2006 מחירם של השניים כ-800 ש"ח ושניהם 100 מ"מ. אני רוכב XC ושבילים ומעוניין בבולם לא רך מדי אך כזה שיספוג גם מהמורות קטנות ושיהיה אמין. מה דעתכם על הדגמים ?

danyiluska

New member
איזו שאלה

מרזוקי חברה הרבה יותר רצינית, לך לmtbr.com ותראה את התגובות על המוצרים של 2 החברות. אני, באופן אישי: המניטו בכלל לא בא בחשבון

fluko

New member
תודה, ועוד שאלה

האם המחיר עבור אותו מרזוקי במצב כמעט חדש נראה סביר - 900 ש"ח? ישנם עוד דגמים בטווח המחירים הזה שכדאי לי לשקול?

psycho killer11

New member
יקר לטעמי.

תחפש אולי בולמי כניסה של חברת רוק שוקס, אמינים ונותנים תמורה טובה לכסף.

danyiluska

New member
בולם

הי. בולם קדמי זה הדבר האחרון שהייתי קונה משומש. אתה אף פעם לא יכול לדעת, עד שלא לוקח למכונאי מומחה. אני גם כן מתכנן לקנות בולם, לצערי לא יודע, איפה אפשר לרכוש בזול ועם שירות טוב (אני אעשה סיבוב בחנויות), בינתיים הסתכלתי ב-ctc.co.il . הנה הלינק לגדמי 2004-5 : http://www.ctc.co.il/_Articles/Article.asp?ArticleID=217&CategoryID=10 אם מישהוא מכיר חנות טובה בתל אביב, גם אני אשמח

fluko

New member
אני קונה מחנות אמינה

אני מכיר את העובדים וסומך עליהם, רק שהמחיר נראה קצת גבוה. לפי מחירי הבולמים החדשים, לא שווה בכלל לקנות אלא לשדרג את כל האופניים.

danyiluska

New member
לא נכון,

אם זה שלדה טובה, ואתה יודע שתרכב עליו עוד כמה שנים טובות, אז כן שווה לשדרג. בקשר המחירים: בולם קדמי נורמלי (עם מהלך קטן, 100-120 מ"מ) עולה בסביבות ה 1500-2000 ש"ח. זה יקר, אבל זה שדרוג משמעותי, שישפר את הביצועים. אני גם כן לא מיליונר, אבל לא יהיה לי חבל להוציא כסף כזה, כשאני אוציא.

nintense

New member
איזה שטויות אתה מדבר...

הוא יכל לבדוק לבד ב MTBR, בשביל זה הוא לא צריך עזרה. אתה בכלל רכבת פעם על המזלגות האלה ?

danyiluska

New member
סליחה

סליחה, אני באמת רוכב מתחיל, אבל אני חושב שירדת עלי מספיק. נכון, הדעה שלי לא מבוססת מדעית. ואני כן מכיר, יש לי מניטו על הז"ק, ומרזוקי על הש"מ שלי. שניהם צריכים טיפול כרגע.... הגב, קראתי לשמניטו צריך מתאם לדיסק, שאי אפשר להסיג בארץ. זה נכון?

nintense

New member
תלוי איזה דיסק יש לך...

קיימים שני סטנדרטים, האחד נקרא, IS (אינטרנשיונל סטנדרט) והשני פוסט מאונט, העבר ה IS היה "סטנדרט" ורק מניטו והייס תאמו אחד לשני בעזרת פוסט מאונט ללא מתאמים מיוחדים. היום מאניטו עדיין משתמשים באותו חיבור, אך גם חלק גדול מהמזלגות של מרזוקי, מה שהופך את הפוסט מאונט לנפוץ מאוד. גם יצרני הדיסקים הגיבו בהתאם, ורוב הדיסקים המיוצרים היום מגיעים פוסט מאונט עם מתאם ל IS, כך שאתה יכול להשתמש עם אותו כליפר לשתי השיטות.

ranperagmin

New member
לקטול זה תמיד קל. אתה מבסס את זה על

משהו ? מניטו חברה מצוינת ויש לה מזלגות טובים מאד (וכמו אצל כל חברה יש ויש). אם יש לך התנסות ספציפית לא טובה, פרט הסבר ונמק, אל תפתור בהערה כל כך כוללנית ושטחית.

nintense

New member
מדובר בשני מזלגות בסיסיים ביותר...

מתחת לרמת כניסה. אם היום יש לך כבר מזלג משוכך כל שהוא, חבל על הכסף, סביר להניח שהם לא ישככו טוב יותר, ובטח לא בהפרש שיצדיק את ההשקעה. עצתי לך היא, שמור את הכסף וכשהסכום יכפיל את עצמו, תחזור שוב ואני בטוח שאוכל להמליץ לך על משהו מתאים. דרך אגב, השאלה מתאימה יותר לפורום אופניים.

למעלה