התלבטות בין דל לנובו ואסוס בבחירת מחשב נייד חדש

mirazh

New member
התלבטות בין דל לנובו ואסוס בבחירת מחשב נייד חדש

שלום רב, אני רוצה לנצל את הההזדמנות של ההנחות עכשיו בארה"ב ולרכוש מחשב נייד כי אהיה בארה"ב בעוד שבוע. ההתלבטות שלי בין שלושה דגמים:
1)Dell XPS9350-5340SLV 13.3 Inch QHD+ Touchscreen Laptop (6th Generation Intel Core i7, 8 GB RAM, 256 GB SSD) Microsoft Signature Edition
2) Lenovo ThinkPad X1 3 generation, 256GB SSD, 8GB RAM, QHD, non touch screen
3) ASUS Zenbook UX303LB QHD 13.3 Inch Laptop (Intel Core i7, 12 GB, 512GB SSD, Smokey Brown) NVIDIA Discrete GPU GT940M touch screen
המחיר (לקונפיגרציות שציינתי) של דל 1300, לנובו 1350 ואסוס 1150 דולר.
הצרכים שלי זה מחשב עסקי קל משקל, להרבה עבודה עם גלישה, הכנת פרזטציות, נסיעות, "על הברכיים", עריכה קלה של תמונות וסרטוני וידאו של גופרו.
מבחינת מחיר/חומרה המחשב "המנצח" הוא אסוס, אבל דווקא עליו אין לי איזה שהיא משיכה רגשית.. בדל קונה אותי בעיק הגודל של 11 אינץ בגוף שלמחשב 13 אינץ, הקומפקטיות שלו זה יתרון ענק לאחד כמוני שהרבה נוסע. לנובו קרבון מאוד מוצא חן בעיניי בגלל הקווים השחוריים,נקויים ואלגנטים שלו, אבל הוא היקר ביותר ועם חומרה חלשה ביותר בכסף הזה משלושתם. עוד עניין שלא ברור לי זה האם יש צורך במסך טאצ' במחשב נייד. לי לא היה אף פעם מחשב טאצ' וקשה לי לחשוב על עצמי נוגע במסך מחשב כל הזמן, אבל יש אנשים שאומרים לי שהתרגלו לזה וזה דוורא מאוד נוח ושימושי. החסרונות במסך טאצ' בעיני זה סוללה שמחזיקה פחות זמן, טיפה יותר משקל וגם תוספת במחיר. מתוך האופציות והקונפיגורציות שציינתי אסוס ודל מגיעים עם מסך טאצ' (אגב לא הצלחתי למצא דל עם 256 ו-8 זכרון בלי טאצ', רק הדגם הבסיסי ביותר של 128 על 4 מגיע ללא טאצ') וקרבון בלי טאצ' (ואם רוצים להוסיף אותו זה עוד 85$, לא שזה הרבה כסף, אבל השאלה למה).
בקיצור אני מתלבט מאוד, ברור לי ששלושתם זה מהליגה הגבוהה ביותר. אבל תמיד יש את האנשים שאומרים "אל תקח דל כי זה חרא, או לנובו thinkpad כבר מזמן לא באיכות של פעם ואתה סתם זורק כסף".
בקיצור אני מבולבל קצת, כי הראש נוטה לכיוון של אסוס כי באמת הוא בעל נתונים הכי גבוהים (וגם בלי מאוורר), אבל אני אוהב את דל כי הוא קטן וממש ממש אוהב את העיצוב של לנובו. אני אשמח לשמוע עוד דעות בתקווה שזה יעזור לי להחליט ולהזמין עוד היום אץ המחשב הבא שלי :)
תודה

Y. Welis

New member
דל ולנובו מובילים. לדעתי לנובו לוקח - בגלל הייחוד

יש רק X1 אחד בעולם...

למעלה