התלבטות בין החלטות סותרות

שממית12

New member
התלבטות בין החלטות סותרות

שלום מגי,

כידוע לך היה לי בעבר קשר (מדהים) עם גבר נשוי , תחילה לא ידעתי שהוא נשוי וכאשר ידעתי, כבר לא יכולתי לעזוב אותו. מאחר שהקשר התגלה ( ע"י חוקר פרטי ששכרה אשתו), עזבתי אותו באבחת חרב (סוף יוני 15). אסרתי עליו להתקשר או לטלפן והדוא"ל הוא ערוץ התקשורת היחיד בינינו. אני עדיין מתגעגעת אליו ( גם הוא!), אבל אין לי ציפיות ממנו. אנחנו נהנים להתכתב בינינו על נושאים שונים וגם על הקשר שהיה בינינו.

אני לא יודעת מה קרה לאחרונה ,(הרי עברו 5 חודשים שלא נפגשתי איתו), אשתו של החבר הקודם, שלחה לי לפני שבוע מכתב רשום של כמה עמודים, שלא עניתי עליו. היום היא התקשרה והיא דורשת ממני להתייחס למכתב וגם דורשת שיחה פנים אל פנים שבה אגיד "את כל האמת". אני סירבתי לכל שיחה, גם משום זו איזו שהיא מלכודת , אין לי שום רצון לשוחח איתה על בעלה, וגם משום שחברי הקודם אינו רוצה בכך. היא ניסתה ארוכות לקבל ממני מידע ואני עמדתי בכך. בסוף היא שלפה את נשק יום הדין מבחינתה - שהכל יתפרסם בפיסבוק כולל כל המכתבים ששלחתי לו במייל. אמרתי לה שהיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה.

יש כאן סחיטה ברורה. אשתו נוקמת לא רק בי אלא גם בו דרכי . פרסום בפיסבוק ישמיץ אותו מאד והוא אדם שבאופן מיוחד שומר על פרטיותו . אני אדם צנוע ופרטי, ולכן זה בהחלט לא נעים שעניינים פרטיים יהיו לנחלת הכלל. מן הסתם היא תשלח את המכתבים לחברות שלי וגם לחבר החדש שלי (היא יודעת הכל), שהכרתי לא מזמן. ישנם מכתבים רבים ( שבהם אני מביעה געגועים וזיכרונות ) שכתבתי לאחרונה, אחרי ההכרות שלי עם החבר הנוכחי. לחבר שלי הנוכחי בוודאי לא יהיה נעים לקרוא מכתבים אישיים לחבר הקודם. אף כי הוא בוודאי יסלח לי לי , זה לא נעים.

מאידך – גם אם אכנע לסחיטה ואסכים לדרישותיה- אין ערובה שהיא לא תפרסם עלי איזה שהוא עמוד קלון בפיסבוק ומי יודע אילו שקרים והשמצות יהיו שם וגם תמונות (של החוקר הפרטי שצילם אותנו). איני לא יודעת האם עלי לחשוש מזה או לא. לא סיפרתי לחבר הקודם על כך ואיני יודעת אם עלי לספר לו או לא.

הייתי רוצה לדעת מה המלצת הקלפים לכל החלטה - אם אסכים לשוחח איתה ואם ואם לא אסכים. וגם- האם עלי לספר לחבר הקודם על המכתב והשיחה עם אשתו? אנא עזרי לי לשלב את שתי השאלות.

מגי 336

New member
שממית
מדובר בפעולות של אדם אחר שאינו את, ולא ניתן לצפות מה תהיה הפעולה שלה ...
&nbsp
אפשר לשאול מה נכון לך לעשות, אך התשובה לא תתן את התגובה שלה..
&nbsp
&nbsp

שממית12

New member
השאלה שלי מורכבת משתי שאלות ושתיהן חשובות
שלום מגי,
&nbsp
החלטתי שהשאלה הטובה ביותר שתכלול את שתי השאלות שרשמתי היא:
&nbsp
האם נכון לי להתייעץ עם החבר הקודם,לפני שאני מחליטה להיענות בחיוב על דרישות אשתו?
&nbsp
( שתי השאלות הן: א. אם לספר לאשתו על המכתבים ממנה ועל שיחת הטלפון?
ב. האם להיענות בחיוב על דרישת אשתו לענות לי על כל השאלות שלה?)
&nbsp
נטיית הלב שלי לא זה ולא זה, אבל הייתי רוצה לקבל את המלצת הקלפים לפני שאני מחליטה לעשות משהו. אולי הקלפים יהיו יותר חד משמעיים, וירמזו גם על הפעולה של הצד השני או על ההשכלות העתידיות שלה.
&nbsp
אם השאלה מנוסחת כהלכה, אודה לך אם תייעצי לי איזו פריסה לבצע.
&nbsp
תודה על עזרתך הרבה!
&nbsp
&nbsp

שממית12

New member
הפריסה- השאלה קוצרה ע"י המערכת- השלמתי
&nbsp
השאלה שנשאלה:
האם נכון לי להתייעץ עם החבר הקודם,לפני שאני מחליטה להיענות בחיוב על דרישו [ת אשתו]
&nbsp
תוצאות פריסת הווה-עיצה-תוצאה:
הווה - הכוהנת הגדולה
עיצה - שש המטות
תוצאה - הצדק
&nbsp
&nbsp
תודה רבה מגי!

מגי 336

New member
בהחלט כן
זו לא צריכה להיות החלטה שלך מכיון שהדבר קשור אליו.
&nbsp

שממית12

New member
מגי לא הבנתי
מצד אחד כתבת "בהחלט כן" מצד שני "זו לא צריכה להיות ההחלטה שלך"
&nbsp
מה כן ומה לא?
לא התייחסת לתוצאות הפריסה, מדוע?

שממית12

New member
עוד הבהרה מגי, ברשותך
&nbsp
מגי היקרה,
&nbsp
אחרי שקראתי את התשובה שלך, (תשובה חשובה ותודה!! ), הבנתי שהשאלה שלי לא סגרה פינה חשובה! השאלה לקחה בחשבון רק אם אחליט חיובית להענות לדרישות ולא לקחה בחשבון אפשרות של החלטה שלילית.
&nbsp
אודה לך אם תוכלי לומר לי, מה אומרת הפריסה על ההשלוכת שיהיו - אם אחליט שלא להענות בחיוב לדרישות אשתו ( שהן סוג של "סחיטה באיומים") ואז גם לא אגיד לחברי הקודם שום דבר. עקרונית , נטיית הלב שלי- לא לעשות כלום ולהתעלם מהאיום,אבל באמת שאיני יודעת אם ההחלטה להתעלם, היא ההחלטה הטובה מבחינתי.
&nbsp
אולי זו כבר שאלה נפרדת?

מגי 336

New member
השאלה שנשאלה
היתה האם להתייעץ עם החבר והתשובה היתה חיובית.
&nbsp
את רוצה לבדוק אם להתעלם לחלוטין - לא להתייעץ עם החבר ולהתעלם בכלל מהפרשה?
&nbsp
אני מקוה שאת מבינה את מה שכתבתי לך בתגובה הראשונה -שלא ניתן לצפות את התגובה שלהם..

שממית12

New member
כן אני רוצה להתעלם מן הפרשה אבל
אני יודעת שאשלם על כך איזה שהוא מחיר, אולי כבד.
&nbsp
הייתי מנסחת שאלה לפריסה נוספת כזו:
האם נכון לי להתעלם מדרישות גב' איקס ולא לערב את חברי הקודם בנושא.
&nbsp
האם זו שאלה שפריסתה יכולה לענות לי משהו? יכול להיות שזו בעצם השאלה שהייתי צריכה לשאול מלכתחילה, ולא מה שכבר שאלתי. אני מניחה שאם הגברת תעשה משהו קיצוני, היא ממילא תיידע אותו, כדי לנקום ולהגביר את הפגיעה והעלבון לשנינו.

מגי 336

New member
אני שוב חוזרת - לא ניתן לנבא את הפעולה שלה...
כבר שאלת אם לערב אותו והתשובה היתה חיובית.
&nbsp
את יכולה לשאול אם להתעלם מהדרישות שלה בפריסת הווה עיצה ותוצאה.
&nbsp
התשובה תהיה רק לגבייך.

שממית12

New member
כן זו השאלה הנכונה, מגי
&nbsp
אכן אני לוקחת בחשבון שהתשובה רק לגבי.
&nbsp
השאלה שנשאלה:
האם נכון לי להתעלם מדרישות אשתו של א?
&nbsp
תוצאות פריסת הווה-עיצה-תוצאה:
הווה - גלגל המזל
עיצה - קוסם
תוצאה - שש המטבעות
&nbsp
&nbsp
תודה רבה!!

מגי 336

New member
שממית
את כרגע במקום החזק יותר, היא פועלת ממניעים של חולשה...
השתמשי בחוזק הזה על מנת לנתב אותה למקום בו לא תצאי נפסדת,
התשובה היא לפעול על פי מה שנכון לך ולא למישהו אחר...

שממית12

New member
תודה מגי, שמעתי לעצתך הנבונה והמתאימה לי ביותר!
אכן קלעת למטרה. גם אני חשבתי כך בדיוק. אני אתעלם מהעניין בתקווה שלא יהיו לכך השלכות עלי וגם על חברי הקודם.
איני מבינה את הרעיון הכתוב במשפט "לנתב אותה למקום בו לא תצאי נפסדת". ) מה שאני עשיתי עד כה - התעלמתי מהמכתבים שהיא שלחה וכשהיא טלפנה - סרבתי לדבר איתה, אבל לא ניתקתי את הקו בפרצוף (לא רציתי להעליב אותה), אלא נתתי לה "להוציא קיטור" כמה דקות, ללא תגובה מצידי וביקשתי בשקט לסיים את השיחה. אני אנהג כך גם להבא אם יהיה צורך. האם זה "ניתוב"?
.

מגי 336

New member
לא...
זה לא ניתוב.
לנתב זה לכוון אותה לדרך שנראית לך נכונה

למעלה