התלבטות בין העברית לבן גוריון

somename1234

New member
התלבטות בין העברית לבן גוריון

היי!
התקבלתי גם לעברית וגם לבן גוריון ואני ממש מתלבטת בין השניים.
מבחינת לימודים - אני מחפשת רמת לימודים טובה, ואין לי בעיה להשקיע.
מבחינה חברתית - אני מקווה למצוא מקום עם חיי חברה טובים, אבל שלא רק סובבים סביב לצאת ולהשתכר. ובמיוחד בעדיפות לסביבה שמקבלת גיקים באהבה :)
אשמח לעצות ודעות!

C H 4

New member
אין באמת הבדלים משמעותיים ברמת הלימודים במוסדות השונים

ולגבי חיי החברה, בכל מוסד יש חיי חברה ויש את החוגגים ויש את הגיקים ובסופו של דבר תמצאי את החברים שלך במסגרת הלימודים והכל יהיה בסדר.
העצה הכי טובה שאפשר לתת לך היא לחשוב על המסביב, כי בין באר שבע לירושלים יש הבדל אדיר באקלים, בשכר הדירה, באוירה העירונית, בקלות ההתניידות בתוך העיר וגם כשרוצים להגיע הביתה.
אני מאוד אוהבת חום, ובתואר הראשון הייתי על הקצה מבחינה כלכלית, אז כניראה שהייתי במקומך בוחרת בבן גוריון. אבל אולי ההורים שלך גרים קרוב לי-ם ואת מעדיפה להשאר קרובה.
גם מבחינה בטחונית, ירושלים זו עיר של דקירות ופיגועים, בבאר שבע יש טילים פעם בשנתיים ומי שיכול בורח מהעיר בתקופה הזו.
אני פחות מכירה את י-ם, אחותי למדה בבן גוריון (מקצוע אחר) אז אני יודעת לספר שכל שנה יש משהו כמו חודש שהרכבת לא עובדת בגלל שיפוצים, זה תמיד נורא מעצבן.
בכל מקרה, אלו השיקולים שהייתי מפעילה. מבחינה חברתית ולימודית בסופו של דבר כל המקומות אותו הדבר.

אני חושב שהגזמת קצת עם הדקירות ופיגועים

יחסית לגודל האוכלוסיה הסיכוי גבוה בהרבה להפגע מתאונת דרכים בנוסף הדקירות היו ברובם באיזור העיר העתיקה וגבול מזרח ירושלים.
סטודנטית בגבעת רם תהיה בעיקר בקמפוס ובדירה שלה (אם תחליט לגור מחוץ למעונות)
ומידי פעם תצא לבלות בירושלים.

deathcaster

New member
הגזימה מאוד, לא קצת.

אני גר בירושלים. כן יש פיגועים ודקירות, כן תיירים ותושבים פחות מבלים, כן.. עסקים נסגרים. אבל זה נכון שססטיסטית יותר סביר להיהרג מתאונת דרכים. אבל הפאניקה חזקה יותר.
זה לא מונע ממני, מאשתי ומבני בן השנתיים וחצי להסתובב במרכז העיר, בשוק מחנה יהודה, בתלפיות וכד'.

C H 4

New member
יש גם מי שיגידו שהגזמתי ביחס לב"ש

עדיין, לו הייתי צריכה לבחור בין השתיים בנסיבות בטחוניות, הייתי הולכת על ההפגזות.
אחותי שעבדה בבית החולים שם ונאלצה לרוץ את רגר ברמזור אדום ולהתפלל שלא תדרס או תקלע לנפילות, אולי הייתה בוחרת בי-ם.
אין לי פה איזה אינטרס להכפיש עיר כלשהי או משהו כזה, לדעתי זהו כן שיקול רלוונטי משום שהוא משפיע על אורך החיים באיזור, וכן, למקרה שפיספסתם- יש אינתיפאדה. כמו שמתרגלים לנפילות והן הופכות לשגרת יום גם אינתיפאדה הופכת לשיגרת יום וקל יותר לזהות אותה מבחוץ.
נראה לכם שאתם לא מושפעים? לא אכפת לכם שהבידוק בכניסה לתחנה המרכזית יותר גרוע מזה של נתב"ג? לא אכפת לכם מענייני התחרדות? סבבה לכם ותהנו מהדרך.
&nbsp

deathcaster

New member
תגובה

"נראה לכם שאתם לא מושפעים?"- חבל לי שאני לא מרשה לעצמי לטייל בשוק של הרובע המוסלמי בעיר העתיקה, מעבר לכך... לא.
"לא אכפת לכם שהבידוק בכניסה לתחנה המרכזית יותר גרוע מזה של נתב"ג?"- זה קשקוש, ואפילו אם רוב הזמן אני מתנייד ברכב פרטי, דווקא בחודש האחרון יצא לי להיות 3 פעמים בתחנה מרכזית עם תיק והאמת שבקושי בדקו אותי ותוך 5 שניות הייתי בפנים. בפעם האחרונה שהייתי בנתב"ג (ספטמבר), לולא הבן המקסים שלי שגרם לעובדת ביטחון בנתב"ג להעביר אותנו בבידוק של ה-VIP, היה לוקח לנו 3 שעות להגיע למטוס במקום שעה. ביום שני אני שוב בנתב"ג וזה הולך להיות לדעתי גרוע יותר.
" לא אכפת לכם מענייני התחרדות? "- אכפת לי מאוד, ואני גם פועל בנושא באופן עקרוני, אבל להגיד לך אישית שאני נתקל בזה ביום יום וזה מפריע לי? אני אשקר אם אענה בחיוב.

אז די לדבר על דברים שאת שומעת משמועות אבל לא יודעת.

C H 4

New member
הדבר היחיד מכל הנ"ל שאני מכירה משמועות ולא יודעת

זה סיפור הקלת הבידוק בתחנה המרכזית, פעם אחרונה שנסעתי לי-ם באוטובוס, לפני כ-4 שנים, הבידוק הבטחוני היה מופרע. שמעתי באמת שמועות שהורידו את כל מכונות השיקוף וכו', לא יצא לי לראות.
הרבה מחברי הם ירושלמים לשעבר, חלק מחברי בילו או מבלים עדיין נתח גדול מחייהם בירושלים ואפילו לי יצא לבקר שם לא מעט בשנים האחרונות (עבודה וגם בילוי) כך שאני לא כותבת משמועות וספקולציות.
&nbsp
אנחנו חיים במדינה קצת משוגעת ולשגעון הזה יש כל מיני מחירים. כמו שבמדינות אחרות יש לסביבה השלכות על איך שאנשים מתנהגים וחושבים, גם המצב הבטחוני והחברתי משפיע פה ובערים שונות הוא משפיע אחרת.
אתה יכול להגיד שאתה מנהל חיים נורמטיביים, שיצרת שיגרה בריאה שלא גורמת לך להרגיש שאיכות חייך נפגעת מהיחוד השלילי של י-ם. אבל להגיד שאין למציאות הקיומית בה שום השלכה זה קצת לעצום את העיניים מתוקף איזו ממלכתיות/נאמנות בלתי ברורה לעיר.
LOL בפעמיים האחרונות שהייתי בנתב"ג מאז ספטמבר, הבידוק די רץ. במקרה אחד הגעתי כשעתיים לפני הטיסה והיה זמן לדיוטי, בפעם השניה היה תור של חצי שעה להפקיד מזוודות- אחריו גם הכל רץ. אין לי ילדים שגורמים להתחשבות כלשהי.
&nbsp
למה על ב"ש אתה לא קופץ להגן? הרי גם שם לא אני חייתי ואני מבססת את דברי על נסיונם של מקורבים

deathcaster

New member
תגובה

כתבת בכותרת: "הדבר היחיד מכל הנ"ל שאני מכירה משמועות ולא יודעת"
אבל בתוכן ההודעה שלך כתבת:
"שמעתי באמת שמועות"
"לא יצא לי לראות"
"הרבה מחברי הם ירושלמים לשעבר"

"אפילו לי יצא לבקר שם לא מעט בשנים האחרונות"

זה עדיין לא בגדר "לדעת ממקור ראשון ולחיות כאן". לא רציני

"אבל להגיד שאין למציאות הקיומית בה שום השלכה זה קצת לעצום את העיניים מתוקף איזו ממלכתיות/נאמנות בלתי ברורה לעיר"- אבל לא כתבתי דבר כזה (מה שכתבתי זה: "אבל להגיד לך אישית שאני נתקל בזה ביום יום וזה מפריע לי? אני אשקר אם אענה בחיוב") אז למה להתייחס למשהו שלא כתבתי?

"בפעמיים האחרונות שהייתי בנתב"ג מאז ספטמבר, הבידוק די רץ."- גם אצלי, הייתי בשבוע שעבר. אבל זה תלוי בכמות הנוסעים, פעם שעברה טסתי עם המון המון אנשים, ביום שני האחרון, היו מעט מאוד אנשים בטרמינל 3.
כך שהבידוק עצמו אינו ה-ISSUE כפי שטענתי קודם, כמות האנשים בהתאם לנקודת זמן ספציפית זו הבעיה, גם בנתב"ג, גם בת"מ ירושלים.

"למה על ב"ש אתה לא קופץ להגן? הרי גם שם לא אני חייתי ואני מבססת את דברי על נסיונם של מקורבים"- כי בניגוד אלייך, אני מכיר את חיפה וירושלים ממקור ראשון ולא מבסס את דבריי על "נסיונם של מקורבים".
את באר שבע עזבתי כתושב בגיל 3.5... יהיה מאוד דבילי לחוות דעה על מה שאין לי מושג לגביו

C H 4

New member
אגב, לו היתה שואלת על ת"א, רחובות או חיפה

גם אז יכולתי להוסיף את הנקודות הבעיתיות בכל אחת מהערים האלו. כי למרחב העירוני הספציפי יש אופי מסויים שמכתיב רמה ואיכות חיים וגם פשרות כלכליות או אחרות.
יש לי כמה חברים לא חיפאים שמתארים את החיים לצורך לימודים בחיפה כסבל צרוף (יש גם מי שהתאהב בעיר כמובן).

somename1234

New member
תודה :)

בכל זאת אשמח לשמוע אם לאנשים יש דעות על התחושה שהם קיבלו ממוסד אחד או השני, או חוויות שהיו להם. אני מאמינה שלמקומות שונים יש אווירות (באופן כללי ומבחינה חברתית) שונות.
תודה!

זה די תלוי בחברים שתמצאי, הכי טוב לכי למקום שבו חברות וחברים

שלך ירשמו. לגבי חוויה לימודית תבדקי שמועות\נתונים על מרצים שילמדו אותך.

deathcaster

New member
מבחינת רמה אקדמית- אין הבדל

מבחינת חברה.... נו... זה כבר מאוד אינדיבידואלית וקשור בך לא פחות מהסביבה בה תלמדי

למעלה