התלבטות בין מוסדות לימוד

התלבטות בין מוסדות לימוד

שלום דובי וכולם, קודם כל אני רוצה להודות לך על כל התשובות המפורטות והענייניות שאתה נותן כאן. נעזרתי בהן המון ואני בטוחה שעוד הרבה אנשים. זה לא מובן מאליו בכלל שיועץ קריירה יתן כאן לכל דורש תשובות לשאלות בכזאת אדיבות ובלי למשוך אותם לפגישה אצלו. שאפו על כך!
ולשאלתי, אני רוצה להתחיל לימודים בקלינאות תקשורת. הבעיה היא שהדרישות לכניסה לתואר הזה מאוד גבוהות באוניברסטאות ויותר הגיוניות עבורי במכללות. החלום שלי היה תמיד ללמוד באוניברסיטה בגלל שבמקומות עבודה אחר כך יותר ירצו אותי. בקלינאות יש מבחן לקבלת רישיון בסוף התואר של משרד הבריאות והשאלה היא האם לדעתך בתארים כאלה שיש מבחן מסכם שנותן רשיון מקצוע מטעם משרד ממשלתי, יתייחסו אליי בציון 90 נגיד באותה מידה כמו שיתייחסו לבוגר אוניברסיטה בציון 90 בגלל ששנינו עברנו מבחן של רישון מקצוע שהוא רשמי?
 
התלבטות בין מוסדות לימוד

היי לך. תודה רבה על הפירגון, אני עושה זאת מתוך רצון לסייע לאנשים להגשים את חלומם בתחום התעסוקה והלימודים. מי שצריך להגיע אלי, יודע איך לעשות זאת....
לשאלתך, על מנת לענות לעצמי על שאלה כזאת, הייתי פונה למוסדות שמעסיקים קלינאי תקשורת ופשוט שואל לתנאי הקבלה. מחפש קלינאי תקשורת פעילים ושואל אותם היכן רכשו את השכלתם. זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע.
בפועל, ההשכלה במכללות היא לא רעה בכלל ומי שרוצה ללמוד באמת, יכול ללמוד גם במכללה. לי יש תואר שני ממכללה ואני גאה בו לגמרי. מעבר לכך, גם מכללות רוצות שהבוגרים שלהם ימצאו עבודה בתחום הלימודים ולחלקם יש קשרים לא רעים לענף.
הייתי עושה סקר מכללות ובודק מי המכללה הטובה יותר עבורך. מי יש בה את התוכנית הנחשבת יותר, מי מלמדת יותר ברצינות. אגב, יש הבדלים בין האוניברסיטאות עצמן.
כתבת את הספרה 40 בשם שלך. אם זה גילך, תדעי שמעבר לגיל 40 תנאי הקבלה למוסדות הלימוד הרבה יותר גמישים. למשל, לא נדרש פסיכומטרי.

מקווה שמעט כיוונתי אותך. מזמין את חברי הפורום לענות מתוך ניסיונם, אם יש בעלי ניסיון בתחום
בהצלחה
דובי
 
למעלה