התלבטות בין מחלקה פנימית ודיאליזה עם סיום הלימודים

evil moon1

New member
איזה מוזר

דווקא בזה זה תלוי?אגב, איפה יש יותר סיכוי להדבק?בדיאליזה , אני מניחה?
כל עוד את אחות, יש ל סיכוי להדבק בהפטיטיס C בכל מקום....הפטיטיס C קיים לא מעט גם בבתי אבות וגם בקהילה...אולי עבודה עם אסירים וחולים פסיכיאטריים(שהרבה פעמים גם משתמשים בסמים וגם היו בכלא) קצת מעלה את הסיכון....אבל בגדול...בכל מקום....האם אחיות נדבקות בהפטיטיס C כל שני וחמישי?ממש לא חושבת....

Duck82

New member
ממה שראיתי במחלקה

הם נמצאים בבידוד. אני מניחה שתקח לפחות שנה עד שאתמודד איתם.
אבל זה שיקול שבכללל לא הבאתי בחשבון

נסי להגדיר לעצמך סדרי עדיפויות

בגדול גם אני הייתי הולך על דיאליזה בלי לחשוב פעמיים.מעולם לא נמשכתי למחלקה פנימית. אבל שוב זה עניין של טעם אישי.
מבחינת מרחק מהבית,עד כמה הדבר מהווה שיקול מרכזי מבחינתך בקבלת ההחלטה המקצועית? חצי שעה עד שעה נסיעה זה לא כזה נורא. מה גם שתקבלי החזר נסיעות.
התכוונת שזה זמן הנסיעה ברכב או בתחבורה ציבורית?
לדעתי את צריכה לראות למה את יותר מתחברת בפן המקצועי ושזה יהיה השיקול המרכזי ביותר עבורך.
בהצלחה.

Duck82

New member
התלבטות בין מחלקה פנימית ודיאליזה עם סיום הלימודים

שלום לכולם!
בע"ה אני אמורה לסיים את הלימודים בספטמבר, וכבר היו לי שני ראיונות לשני תפקידים: מחלקה פנימית ומחלקת דיאליזה. כעת אני נקרעת בין שני התפקידים :(
מצד אחד - איכשהו מחלקה פנימית נראה לי יותר אקשן, ללמוד יותר מצבים, להשיג יותר מיומנויות. כאילו להתחיל בהכי רחב, לעבוד קשה כל עוד יש בי כח ואמביציה.
מצד שני - מחלקת דיאליזה מציעה לי על בסיסי, אח"כ יש אפשרויות עבודה בסקטור פרטי, והמשמרות ייצרו לי שגרה יותר נורמאלית (יש לי תינוק קטן בבית).
כאילו מרגיש לי שבפנימית יהיה לי יותר כיף - האם אני עושה אידיאליזציה למקצוע? אולי עדיף לי "לקפוץ" על המציאה של דיאליזה?
אשמח נורא לשמוע מנסיונכם
תודה לעונים!

evil moon1

New member
נקרעת בין שני התפקידים?

תראי, פנימית לדעתם של הרבה מאוד אנשים זה גיהנום, גם לדעתי....אישית לא עבדתי שם, רק הייתי בהתנסות הארוכה הזו של 3 חודשים...באמת יש שם הרבה מצבים רפואים, באמת לומדים מיומנויות, יש המון אקשן, כן.אבל....מיומנויות תמיד אפשר ללמוד.....לי מוזר הרעיון להתחיל ממשהו סופר קשה רק כדי ללמוד מיומנויות ולראות מצבים שונים...הרי מי שבאמת "רואה" את המצבים האלה זה רופאים, נכון שגם לאחיות יש חלק עצום בטיפול, אבל..וברור שלומדים המון גם כאחות שם....האם זה שווה את הקושי?זו שאלה אינדיוודואליות, אין הרבה אנשים שילכו לשם, גם בתחילת קריירה שלהם....
אני הייתי בוחרת דיאליזה מבין השתיים(אישית לא עבדתי גם בדיאליזה)....אני מכירה די הרבה אנשים ש מרוצים מהתחום, ודי הרבה אנשים שברחו מפנימיות....

Duck82

New member
האמת שאת מעלה נקודה מאוד חשובה ואנסה לחדד

בעצם את אומרת שתפקידה של אחות הוא סיעוד ברמה הוליסטית, ולא התמקדות במצבים ומיומנויות קליניות (שזהו תפקידו של הרופא), ולכן במחלקת דיאליזה אני אוכל לממש את התפקיד שלי בצורה הרבה יותר מוצלחת מאשר במחלקה פנימית.

חוצמזה שמחלקה פנימית נחשבת גהנום עלי אדמות

toxic babe

New member
רק אני לא רואה כאן התלבטות?

לא הייתי חושבת פעמיים והייתי הולכת לדיאליזה.
אצלי לפחות פנימית לא באה אף פעם בחשבון מהרבה סיבות וכמה שלא יגידו שיש הרבה מה ללמוד וזה מאוד רחב וכו'... עדיין לא יצליחו לשכנע אותי. יש שם יותר חסרונות מאשר יתרונות ומורידה את הכובע בפניי כל האחיות שעובדות שם.
במיוחד שיש לך ילד קטן... בפנימית את פשוט פיזית תעבדי יותר קשה שלא לדבר על כך שלעבוד במשמרות זה קשה במילא.
הייתי הולכת על דיאליזה, לפחות מנסה לראות מה זה והאם את מתחברת לתחום הזה.

Duck82

New member
יש תודה על התגובות!

אז אני אנסה להרחיב טיפה!
בעקרון, מחלקה פנימית שעליה אני מדברת נמצאת בבי"ח יותר מכובד, שבמקרה נמצא 5 דקות הליכה מהבית שלי (בלי הגזמה).
מחלקת דיאליזה נמצאת בבי"ח מתפורר, שנמצא במרחק נסיעה של חצי שעה-שעה (תלוי בפקקים).

למעלה